Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Oulu ei ainoa

Torstai 17.1.2019 klo 0:07 - PS:n paikallisosaston varapj.

Kankaanpäässä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia 6 viime vuonna Ilta-Sanomien mukaan. Iltalehden tilastot kertoo 200 % kasvusta raiskauksissa edelliseen vuoteen verraten.

Tekijöiden sukupuusta ei mainintaa.

Tulemme asian ottamaan esiin valtuustossa ja toivomme, että pystymme nopeuttamaan VOK:in lähtöä muuttuneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Asioilla ei välttämättä mitään yhteyttä keskenään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lasten raiskaukset

Hallitsematon maahanmuutto- ja seuraukset

Perjantai 11.1.2019 klo 22:15 - Valtuutettu Teuvo Roskala

Olen tällä viikolla järkyttynyt kahdesti. Ihan aidosti, en iltisten tapaan millä otsikoivat kun klikkejä hakevat.

 Ensimmäisen kerran heti maanantaina. Paikallislehtemme Kankaanpään Seutu kirjoitti pääkirjoituksessaan Niinisalon VOKin lopettamisesta. Tyyliin, että on se niin harmi. Noo, se alkulöpinä nyt menee ihan paikallispolitiikan piikkiin. Lähetin vastauksen missä esitin näkökantani siihen hävisimmekö tässä casessa rahaa ja työpaikkoja. Nyt se oli julkaistu, 3 päivää myöhemmin. Löytyy nimelläni kun jaksaa kaivaa tarpeeksi syvältä.

 Mutta kopioin tähän pääkirjoituksen lopun. Sanasta sanaan.

" Niinisalon vastaanottokeskus aloitti toimintansa joulukuun alussa 2015 varsin kovan kohun saattelemana. Vastustus ja pelottelu olivat varsin suurta, ja monenlaisia uhkakuvia luotiin ihmisten mieliin.

 Nämä 74 asukasta, joista suurin osa on lapsia, ovat löytäneet paikkansa kankaanpääläisestä elämänmenosta. Nyt he joutuvat lähtemään jälleen kohti tuntematonta.

TURHAAN PELÄTYT UHKAKUVAT EIVÄT OLE KOSKAAN TOTEUTUNEET. MIKSIKÖHÄN?"

Tänään järkytyin toisen kerran tällä viikolla. Ja vielä isommin. Tokihan muistissa on Porissa sattunut koulutytön murha missä uhri poltettiin elävältä, Turun terroriteko missä kaksi kuoli kaulan katkaisuun, Otanmäen tappo, päiväkodissa tapahtunut pikku lapsen murha, vartijan kaulan viiltely ennen Joulua, 7- vuotiaan murha Arabianrannassa... ja tänään sitten lisää uhreja Oulussa tapahtuneisiin lasten raiskauksiin. Tapauksia on jo yli puoli tusinaa tullut ilmi ja kuinka monta vielä tuleekaan. Yksi lapsiuhreista jo kuollutkin.

Minä en pystyisi kirjoittamaan lehden pääkirjoitukseen, että uhkakuvat eivät ole toteutuneet. Jos meillä ei olekaan, kiitos VOKin ankaran vastuksen jonka myötä saimme tänne perheitä, niin muualla on sitten sitäkin enempi sattunut.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: väkivalta

Semmosta se on...elämä

Torstai 20.12.2018 klo 23:00 - Paikkakuntalainen

Tulihan se sieltä...ennenaikainen joululahja :)

Eikä mitenkään yllätyksenä. Vahva tuntu oli jo vuosi, pari sitten.

" Ne on eri miehet jotka ruumiita tekee, ja eri miehet, jotka niitä pesee."Pozzethino korvaisi Special Onen...ainakin jos Timesiin on uskominen. Ken elää, se näkee.

Liverpoolissa ja Manchesterissa on taas palattu päiväjärjestykseen. Se perinteisempi Reds on palannut valtaistuimelle.

Kommentoi kirjoitusta.

Kotouttamisohjelma

Maanantai 10.12.2018 klo 14:53 - Valtuutettu T.Roskala

Kaupunginhallituksen kokous tänään kello 15.00. Asianumero 391. Maahanmuuttajien kotouttamisohjelma Pohjois-Satakunta.

Pumaska on paksu kuin tiiliskivi. Löytyy Kankaanpään kaupungin nettisivuilta. Valtakunnallisesta hieman päivitetty versio.

 Muutamaan kohtaan kiinnittyy huomio. Poimin niistä pari tähän.

***Euroopan neuvoston ministerikomitea on määritellyt vihapuheen suosituksessaan (R 97 20) seuraavasti:

"Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat

etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen.

Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen,

siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan" (Poliisihallitus).

Poliisi puuttuu vihapuheisiin johdonmukaisesti ja tehokkaasti liittyy se sitten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen,

ulkomaalaisvastaiseen vihalietsontaan tai koululaisten väliseen kiusaamiseen. Vihapuheelta

halutaan suojella erityisesti lapsia ja nuoria (Poliisihallitus).

Vihapuheeseen pyritään puuttumaan ensisijaisesti ennalta estävin keinoin ja rikostutkinnassa painopisteenä

on aktiivinen internetissä tapahtuva rangaistava vihapuheen paljastaminen ja toimintaan

puuttuminen (Poliisihallitus).****


Nyt kun joku vielä pystyisi perustelemaan katu-uskottavasti mitä on aggressiivinen suvaitsematon kansallismielisyys? Onko soihtukulkue sitä?

Entä internetissä tapahtuva rangaistava vihapuheen paljastaminen. Iivo Niskasen olympiavoiton hehkuttaminen tulkittiin sellaiseksi. Nyt viimeisin banni johtui, kun ylistin sotaveteraaneja kun pystyivät ryssän hyökkäyksen pysäyttämään.

Tämä tosin kirjoitettu jo pari vuotta sitten. Silloin siitä ei kukaan henkeensä vetänyt. Onko kahdessa vuodessa isänmaan puolustajien ylistäminen muuttunut aggressiiviseksi vihapuheeksi?

Lisääkin olisi kysymyksiä, mutta turhauttavaa kirjoittaa jos ei mistään saa vastauksia.

Ehkä viikon päästä valtuustossa saadaan hyvää keskustelua aikaan turvallisuustilanteestamme.Vai eikö Oulu olekaan Pohjois-Satakuntaa?
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maahanmuutto

Huolestuttava suunta

Lauantai 1.12.2018 klo 23:01 - Teuvo Roskala

Joulukuinen lauantai-ilta. Hyvinkin perinteisesti meni päivä. Kaupalla oltiin, ravit ja futikset tuli seurattua. Saunassa käytyä.Ihan hyvin kaikki henkilökohtaisesti.

Mutta...vaikka kuinka koittaisi olla ihan omissa oloissa perheen kanssa, ei se tahdo onnistua tämän päivän maailmassa. Tai ainakin vaatisi täydellisen sulun ulkopuolelta tulevan infon suhteen. Toki telkkaria voi huoletta katsoa. Ylen masinoimaa propagandista aivopesua tai muilla kanavilla pyörivää uusintojen uusinta hömppää.

 Sitten kuitenkin jossain vaiheessa tulee avattua uutiskanavat. Muutkin, kuin virallisen Suomen toistamat. Sieltä silmille tulvii miten pk-seudulla nuoren vartijan kaula on koitettu katkaista ja Oulussa reilu puolen tusinaa maahan tullutta on pientä lasta hyväksikäyttänyt kukin vuorollaan.

 Ensimmäisenä pintaan tulee valtaisa suuttumus. Miten tämä on meillä Suomessa mahdollista? Ei meillä vastaavaa ollut vielä pari, kolme vuosikymmentä sitten. Eniten ihmetyttää se, että miksi näistä ei puhuta avoimesti? Ilta illan jälkeen kauhistellaan, kuinka suomalainen saastuttaa maailman mutta koskaan ei kokoonnu A-2 studio pohtiakseen sitä miten saataisiin näiden vierasmaalaisten raakalaismaiset seksuaalirikokset lapsia kohtaan kuriin.

 Suomen nykyistä "suvaitse ja ole hiljaa" linjaa kannattaa pieni vähemmistö. Median avulla he luulottelevat kansalle, että näin ajattelee iso osa kansaa. Tämä vääristynyt ja äärettömän vaarallinen suunta pitäisi saada poikki. Nyt kun vielä selvästi isoin osa meistä ajattelee ihan normaalisti näistä asioista.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi

Isänmaa

Perjantai 30.11.2018 klo 22:55 - Realisti

Tovi on vierähtänyt, kun tänne on tullut sanoja aseteltua järjestykseen. Tietoinen valinta. Olen halunnut mahdollisimman monen lukevan, mistä oli kyse tuossa episodissa millä taas "pääsi" iltisten sivuille. Eikä nyt ollut kyseessä mikään väärinymmärrys. Kyseessä oli puhtaasti se, mihin uskonsa perustaa. Minulle se käsitys kieltämättä on vanhanaikainen. Minä perustan sen nyt ja aina Raamattuun.

 Facebookkikin aikanaan avautui ja sinne juttuja laitoin. Erittäin tarkan seulan jälkeen, koska tiedän kuuluvani siihen likaiseen tusinaan jota seurataan 24/7. Noo..onhan meitä varmaan useampi sata jollei tuhansia. Yhdistävänä tekijänä rakkaus isänmaahan. Varsinkin siihen entiseen, mistä on iso siivu menetetty.

 Pari arempaa aihetta linkitin..mm. lihansyöntiä koskevaa ja kas kummaa...joku oli löytänyt parin vuoden takaisen juttuni missä itänaapuria kutsuin sodan aikana vakiintuneella nimellä. Puolustaessani sotaveteraaneja. Tämän nimen käyttö oli naamakirjassa täysin sallittua vielä pari vuotta sitten mutta niin vaan vanha teksti tulkittiin nyt yhteisönormien vastaiseksi.

Mitähän tästä kaikesta tuumaisi edesmennyt appiukkoni joka aikanaan joutui ryssien massiivisen tulituksen kohteeksi joen yli uidessaan. Punaisena virtasi vesi ja suurin osa taistelutovereista jäi sinne. Appiukko jäi henkiin ja pitkän sotavankeuden jälkeen palasi takaisin Suomea uudelleen rakentamaan.

Onko tästä sukupolvesta meitä puolustamaan, jos vihollinen  uhkaa? Vai riittääkö kapasiteetti vain bannien jakamiseen netissä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi

Vastine

Torstai 6.9.2018 klo 10:58 - Teuvo Roskala

Alla vastineeni Kankaanpään Seudun kirjoitukseen, minkä sinne lähetin.Luin tässä vrk:n vaihtuessa paikallisen aviisin näköispainoksen kuten yleensä teen, jos vielä hereillä olen. Päätoimittaja on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta lomallaan, kun on näihin blogi kirjoituksiini jaksanut niin huolella paneutua. Osoittaa, etten ihan turhaan niitä kirjoita. Lukijoita löytyy.

Alle linkitin 1. korinttolaiskirjeen 7. luvun jakeet 1-5. Näin tarkkaan en osannut lähdettäni Raamatusta nimetä, kun Jarkko lomallaan yllättäen soitti. Uskonystäväni asian paremmin taisi, kun yhteyttä otti välittömästi asiasta kuultuaan. Moni muukin kyllä on kiittänyt asian esille ottamisesta. Joten ei se ihan täystyrmäystä ole ollut, kuten lehden jutusta saa kuvan.

90-luvun taitteessa asiasta käytiin ankaraa vääntöä sen ajan mediassa. Ei ollut kännyköitä saati nettiä. Isolle osalle oli kauhistus että puhuttiin termistä raiskaus ja avioliitto samassa lauseessa. Sitä se on edelleen meille, jotka emme ole tälläisestä live elämässä edes kuulleet kuuna kullan valkeana.  Koska avioliitto on Pyhä ja Pyhään avioliittoon ei kuulu minkäänlainen väkivalta. Viimeisempänä varmaan raiskaus. Sitä termiä ei saa sotkea avioliittoon. Jos sellaista tapahtuu, niin se on sitten kertaluontoista ja tapahtuu eroamisen ollessa menossa. Tänä päivänä ei kenenkään tarvi kärsiä väkivallasta avioliitossa. Sitä varten meillä on turvaverkosto turvakoteineen jne.

Raiskaus on rikoksista pahimpia ja kenenkään ei sitä pidä joutua kokemaan. Kaikkein viimeksi kotona.

Rakkauden täyttämässä liitossa moista termiä ei tunneta. Jos se arkipäiväistetään, ei sellainen liitto ole mikään avioliitto. Se on joku muu kombinaatio. Tätä maailmaa en tunne, eikä minun tarvitsekaan. Minä tunnen vain avioliiton joka on solmittu Jumalan edessä ja siihen ei minkäänlainen väkivalta kuulu.

"Avioliitto ja naimattomuus

1 Otan nyt puheeksi asian, josta kirjoititte. Miehen on kyllä hyvä olla koskematta naiseen, 2 mutta haureuden välttämiseksi tulee kunkin miehen elää oman vaimonsa ja kunkin naisen oman miehensä kanssa. 3 Mies täyttäköön aviovelvollisuutensa vaimoaan kohtaan, samoin vaimo miestään kohtaan. 4 Vaimon ruumis ei ole hänen omassa vallassaan vaan miehen, samoin ei miehen ruumis ole hänen omassa vallassaan vaan vaimon. 5 Älkää keskeyttäkö yhdyselämäänne, paitsi ehkä yhteisestä sopimuksesta joksikin aikaa, jotta voitte keskittyä rukoukseen; palatkaa sitten taas yhteen. Muutenhan Saatana pääsee kiusaamaan teitä, kun ette kuitenkaan pysty hillitsemään itseänne."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä avioliitto

Raiskaus

Maanantai 3.9.2018 klo 13:26 - Kyläkauppias

Tässä Saulin mielipide perheen sisäiseen raiskaukseen vuodelta 1991.

Näin Niinistö sanoi 14.5.1991:

–Arvoisa puhemies! Tässä lakiehdotuksessa puuttuisin lähinnä eräiden rikosten säätämistä asianomistajarikoksiksi koskevaan kohtaan. Jos ajatellaan nykytilannetta, niin asianomistajarikoksessa tietysti aloite on asianomistajalla itsellään, mutta niinpä se taitaa olla silloinkin, kun virallisen syytteen alaisista rikoksista puhutaan. --- Tässä suhteessa itse asiassa ei siis tapahtuisi kovin paljon muutosta nykytilanteeseen, mutta eräs olennainen muutos tapahtuu ja se on se, että anteeksi antamisen mahdollisuus häviäisi, sanoi Niinistö.

–Luulen, että me jokainen olemme joskus jollain tavalla tulleet kolhituiksi ja huomanneet yllättäen muutaman päivän päästä, että ei se ihan niin pahaa ollutkaan, haluan antaa anteeksi sen pahan, joka minuun kohdistui.

Niinistön mielestä lakialoitteessa oli vaara, että muodostuu ”yhteiskunnallinen ylivalta, joka rullaa ja panee perheet esimerkiksi oikeussaliin vastakkain, vaikka kumpikaan ei todella sitä enää haluaisi”.

–On minusta aika tarkkaan ajateltava asia, kannattaako lähteä siihen, viedä mahdollisuus antaa rehellisesti ja avoimesti anteeksi, hän lopetti.

4 kommenttia . Avainsanat: perhe

Välikysymys

Perjantai 17.8.2018 klo 20:17 - Perussuomalainen

Rannikolla asuva väestönosa laulelee merimies aiheisia juomalauluja rapujuhlia viettäen. Mannersuomessa valmistaudutaan huomisiin hirvipeijaisiin. Kulttuurierotko selittävät miksi aika monesta asiasta olemme niin eri mieltä.

 Mielenkiintoista nähdä miten RKP vastaa isoimman oppositiopuolueen SDP:n kutsuun lähteä keskustelemaan ulkoministeri Timo Soinin aborttikannasta. Väsäämään mahdollista välikysymystä. Kutsu koskee koko oppositiota, joten koskee se perussuomalaisiakin.

Mielestäni vastaus siihen on yksiselitteinen. Kiitos ei. Oli sitten mitä mieltä hyvänsä ulkoministeristä tai abortista.

 Jos nyt lähtee mukaan tälläiseen välikysymykseen, myöntää samalla sen, että nykyinen sananvapaus on ihan ok. Saat olla mitä mieltä tahansa, kunhan se on meidän suvaitsevaisten mielen mukaista. Saat vapaasti hehkuttaa sukupuolineutraalia avioliittoa, vaikka se sillä hetkellä ei olekaan vielä Suomessa sallittua. Voit tätä hehkutusta tehdä vapaasti ministerinä, vieläpä ulkomailla ja kännissä kuin käki. Näin teki Paavo Arhinmäki. Mitään isompaa meteliä siitä ei seurannut saati välikysymystä.

Tähän demarien juonitteluun ei saa missään tapauksessa mennä mukaan. Lähtemällä mukaan rivit tulevat takuu varmasti harvenemaan. Uusia kannattajia sillä on turha toivoa mukaan.

Perussuomalaiset ei saa alkaa vihertämään enää tippaakaan enempää. Se polku on tuhon tie.

Koti, uskonto ja isänmaa. Ne on olleet ja pitää vastakin olla meidän puolueen kulmakiviä. Niiden kautta sitä nostetta tulee. Varsinkin, kun ruiskaunokki ne aikapäiviä sitten hylkäsi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: abortti

Abortti

Maanantai 13.8.2018 klo 23:15 - Kristitty

EM-kisat päättyi Suomen suureen riemujuhlaan. Viestimiehet nousi hylkäyksien avittamana aina kuudennelle sijalle asti. Kisojen paras suoritus! Tämän avulla päällystö meinaa säilyttää paikkansa. Sijoituttiinhan sentään kolmessa lajissa pisteille. Mitäpä siitä, että vajaa 40 muuta kisajoukkueen jäsentä oli enemmän tai vähemmän turistin osassa. Lyötiin sentään Argentiina!

 Vaikka ei ole edes kuulu Eurooppaan. Tuo maa nyt sattuu olemaan kuuma puheenaihe Suomessa. Äänestivät siellä toimivan lain puolesta. Vain raiskatut ja terveydelle vaaralliset raskaudet voidaan keskeyttää. Ulkoministerimme Timo Soini puolusti tätä. Oli monelle yöunien menettämisen paikka. Ei tuollaista viestiä saisi maailmalle julistaa. Luulevat vielä, että Suomessa ei suosita lapsentappamista.

Tuollanen termi tuli väkisin mieleen kun katseli illan a-studiota. Asiantuntija lääkäriksi tituleerattu naislääkäri veti pokkana, että kyllä aborttiin pitää olla oikeus jos vaikka työpaikka vaihtuu tai parisuhde katkeaa!! Hei haloo, tappaa ihmisenalku siitä hyvästä että vaihtaa työpaikkaa kontulasta vuosaareen. Tai jättää jarkan 3 kuukauden tiiviin suhteen jälkeen ja ottaa penan takaisin kun se pääsi taas sörkästä vapaalle.

Mitä keskustelussa ylipäätään teki varapuhemies Haatainen? Eihän hänen kuulu tuossa tehtävässään osallistua aktiivi politiikkaan. Puolueeton taho pitää olla tämän ajan. On vielä kaiken lisäksi aivan onneton poliittisena vaikuttajana. Nytkin hävisi Päivi Räsäselle 100-0. Ei tullut vastausta Päivin kysymykseen, minkä ikäisellä Tuulan mielestä on ihmisoikeudet. Ilmeisesti ne on vasta silloin kun lapsi pystyy eka kerran lähtemään mukaan pridemarssille.

Raiskatulle pitää  abortti suoda, jos tekijä on täysin outo. Tai erivärinen. Avioliitossa kun ei voi edelleenkään tulla raiskatuksi. Ei ainakaan tavallisten valkoisten heteroiden suhteessa.

Jännä juttu muuten se, että aika moni suomalainen nainen kauhistelee Syyrian sodan lapsiuhreja ja silti ovat valmiita tappamaan oman lapsensa. Miettikää sitä.


10 kommenttia . Avainsanat: murha

Urheilu

Lauantai 11.8.2018 klo 23:52 - Realisti

 Valioliiga alkoi eilen ManU-Leicester ottelulla. " Vanhaan hyvään aikaan" koko kierros pelattiin aina lauantaina kello 17.00 suomen aikaa. Nyt se sirotellaan vkl:n ympärille mahdollisimman tehokkaasti. Näin saadaan livenä puolen tusinaa ottelua ja sitä kautta katsojia ja mainostajia ja rahaa. Simppeliä.

 Mitään isompaa ei ole näissä ekoissa otteluissa tapahtunut. Suuret on suuria, edelleen. Huomenna vasta ne isoimmat ennakkosuosikit estradilla, ensin Pool ja sitten City.

EM-kisat on loppuhuipennusta vailla. Lipsanen kantaa huomenna koko kansakunnan paineet niskassaan. Vähintään metku on tultava, mieluummin mestaruus maailmanennästyksellä. Se paikkaisi nämä katastrofaaliset kisat Suomen kannalta katsoen.

Tasan 90 vuotta sitten Amsterdamissa kisojen 7. päivänä Suomi otti Toivo Loukolan johdolla esteissä kolmoisvoiton ja kymmenottelussa oli kaksi sinivalkoista korkeimmilla korokkeilla. Keskellä Matti yrjölän isä Paavo. Jäi siinä sentään yksi pronssi muille.

Tänä päivänä vastaavaa osoittaa Ingebritsenien veljeskolmikko vuonojen maasta. Siitä vaan napsivat mitaleita ja mestaruuksia 17-vuotias keulakuvana. Tai puolalaiset joiden naiskiituri juoksee tunnin sisään kahdesti kultaan! Vieläpä äärettömän hapokkaalla ratakierroksella. Ja kansa hurraa televisioiden äärellä ko. maissa.

Mitä samaan aikaan suomessa? Rönkä julistaa uutisten alussa että flow festivaalit tuo Helsingille ja Suomelle huikeesti mainetta. Sen jälkeen näytetään sen seitsemää väriä olevia hiphoppaajia ja päästä varpaisiin tatuoituja narkkareita ja todetaan että ' voi kuinka meillä kaikille oli niin mukavaa.'

Paitsi niillä koirapuistoansa kaipaavilla lemmikkien omistajilla joiden paikan olivat nämä fillarikommunistit vieneet omin luvin.

Sillä kohtaa aukeni, miksi emme enää pärjää urheilussa. Se kun vaatii verta, hikeä ja kyyneliä. Tuo maailmamusiikki ei muuta kuin siltsumaisen asenteen huumeisiin ja *suvaitsevaisuutta.*

Nuorena polska oli lähinnä vitsi. Nyt sinne muutto ei tunnu yhtään hullummalta ajatukselta. Paitsi että siellä ei rajat ole auki. Se kansa pitää huolta omistaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: flow

Näin oli Neuvostoliitossa..nyt meillä

Torstai 9.8.2018 klo 23:49 - Mielipidevanki

Tulevaisuudentutkijan mukaan koko Suomen asuttuna pitäminen puolestaan vaatisi esimerkiksi maahanmuuton lisäämistä "

Kuinka pihalla tuollainen tutkija voi olla! Jos tänne maalle alettaisiin rahtaamaan urakalla mustaa miestä, niin sitten täältä haipyisi alkuperäinen kansa, eikä ne keskenään pärjäisi viikkoakaan.

Maaseudun vahvuushan piilee juuri siinä, että täällä ei erirotuiseen törmää joka kuukausi.

*********************************************************************************************************


No jos mä ny sitte kumminki jatkan treeniä....pitää koittaa hävittää kaikki vanhat kansakouluaikaiset kirjatkin. Ainakin repiä se sivu irti missä oli...*pieni neekeripoika rannalla pesee kasvojaan, vaan valkoiseksi ei tule milloinkaan*. Emme silloin 60-luvulla ymmärtäneet siinä mitään pahaa. En kyllä edelleenkään. :)

************************************************************************************************************

Tuossa yllä on pari katkelmaa face kirjoituksistani, mistä on bannia rapissut. Ensimmäinen pari viikkoa sitten rustatusta ajatusten tonavasta, jonka ansiosta vielä toisetkin kaksi viikkoa menee pelkästään muiden tekstejä lukiessa. Ei silti, hommaa on siinäkin. Toinen puoli haukkuu kaiken liikkuvan ja toinen puoli kehuu itseään ja/tai lähipiiriään herkeämättä. Jos et kuulu kumpaankaan, niin iso käsi. Heitäkin on, onneksi.

Nuo pari katkelmaa kannattaa lukea vielä toisenkin kerran uudestaan läpi. Jos edelleen löydät niistä vihapuhetta, suosittelen jättämään ainakin tämän blogin seuraamisen siihen. Niissä kun ei sitä puhetta ole pätkääkään, vaikka naamakirja ja sen palkkaamat "seuraajat" näin väittävätkin. Kyllä kyseessä on puhtaasti poliittinen ajojahti, mitä harrastetaan varsin laajasti suomessakin. Huoli on kova. Perinteiset korruptoituneet valtarakenteet alkaa murenemaan avoimen tiedonvälityksen aikakautena. Painettu media ja kansalliset teeveekanavat on vielä suppean porukan hallussa, mutta päivä päivältä hiekka valuu tiimalasissa.

Kyllä kansa tietää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: banni

Seutu

Torstai 9.8.2018 klo 1:02 - Mielipidevankina, edelleen

On huimaa lukea Seutu jo keskiyöllä netistä näköisversiona. Ihan jo sen vuoksi että siihen uponneen kaksiminuuttisen voi päivällä käyttää parempaan tekemiseen. Hyödyntää valoisaa aikaa, sanoo vanha kansa.

 Nyt tuo aika tuplaantu ja triplaantu. Moninkertaistu jopa, kun hoksasin mitä tällä kansakunnan kahtiajaolla on tarkoitettu. Yhtäkkiä se aukeni kuin seesamia ankkalinnassa hokien. Mielipidesivua lukemalla.

 On normaaleja naisia jotka ajattelee maalaisjärjellä ja tilanteen mukaan. Kannustavat pääsemään vanhoista perinteistä jotka eivät tuota kuin tuskaa. Hallituksen pj.

 Mutta on myös naisia jotka seuraavat sokeina oppiäitiään eivätkä suostu mielipidettään muuttamaan edes vielä silloinkaan, vaikka tuhoisat seuraukset aikanaan tehtyjen väärien päätösten vuoksi on ollut kaikkien nähtävissä jo vuosikaudet. Uutta ja toimivaa olisi tarjolla, mutta luonto ei anna periksi myöntää jättimokaa. Mokaa, joka on näivettänyt Kankaanpään torin ja sen ympäristön liike-elämän.

Mies sukupolvi on koko ajan suht normaalisti ajatellut maailman menosta. Tähän joukkoon en nyt laske mukaan mitään sillanpäitä tai tervoja tai muita kosmisen säteilyn uhreja.

Jospa tämä karjalippiksellä varustettu latela miesporukka vielä löytäisi nämä ns. norminaiset, niin Suomella voisi edelleen olla loistava tulevaisuus edessäpäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tori

Terroristi

Lauantai 4.8.2018 klo 0:50 - Kaupunginvaltuutettu

Terroristi. Kova määre mutta mielestäni ainoa jos pitää kuvata Aino Pennasta yhdellä sanalla.

Ylläoleva oli se täky millä varmistan että teksti luetaan kokonaisuudessa. Eräänlaista klikkihuorausta. Media opettaa.

Kesä on ollut aivan ainutlaatuinen. Normaalisti olisin siitä ja sen erikoisuudesta viestittänyt päivittäin facessa, mutta nyt ei onnistu. Bannia vielä reilut pari viikkoa. Suomessa saat tappaa torilla ja melkein estää lentokoneen lähdön ja olla sankari, mutta kun kirjoitat musta sanan väärään paikkaan ( naamakirja), sinut vaiennetaan.  Tätä on sananvapaus nykysuomessa.

 Lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen päätti muutaman häilyvän sekunnin aikana tulla 2000-luvun aarno lamminpartaaksi ja kaappasi Helsinki-Vantaalta Berliiniin lähtevän koneen haltuunsa. Siihen riitti kännykkään selfielive ja sairas mieli. 18 minuuttia oli koneen matkustajat ja henkilöstö hänen panttivankeinaan. Tilanne laukesi kun virkavalta opasti ulos. Sitä ennen Aino kehotti kaikkia nousemaan, mutta kukaan ei totellut. Ei edes oma mies. Silmissä siinsi jo saksanmaa ilman sekopäistä akkaa.

Tottahan tälläiselle terroriteollekin puolustajia löytyy. Saman vihreän porukan pj. Touko Aalto julisti Ainon välittömästi rohkeudessa Simo Häyhänkin edelle. Tämän sanottuaan toukohousu riensi länsinaapuriin läpsimään homotuttuja persuuksille. Ja kansa miettii nyt, että onko siitä sittenkään pääministeriksi.

Aika käsittämätöntä olisi, jos Aino virassaan voisi jatkaa. Varsinkin kun muistaa, miten Ikeltä lähti ulkoministerin palli alta kun tekstaili Johannalle. Tai audi mieheltä työt kun hehkutti muotoja. Tai jazzien uudelta pomolta jo ennen ensimmäistäkään työpäivää.

Mielenkiinnolla seuraamme, millaisen rumban media loihtii Ainon ympärille. Vai meneekö tämäkin "vetenä`" ?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrori

Hellejakso

Tiistai 24.7.2018 klo 12:19 - Sananvapauden kannattaja

Kuukaudeksi eteenpäin lupaa edelleen hellettä. Nauttikaamme niistä nyt, marraskuussa jo liekki pienemmällä.

Linkitin faceen jutun Suomen asuttuna pitämisestä. Ihmettelin tulevaisuuden tutkijan visiota siitä, että tänne pitäisi rahdata urakalla uutta väkeä etelän suunnasta.

Mitä hyötyä siitä olisi? Pääosin pelkkää menoa.

Tämä ei facelle maistunut. Yhteisönormeja rikottu. Kuukauden banni.

Suomi vajoaa hallitsemattomasti alaspäin. Pystyykö tätä vapaata pudotusta kukaan enää hillitsemään? Pahaa pelkään...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: banni

Naistenpäivä

Torstai 8.3.2018 klo 21:43 - Normaali uros

Päivä päivältä ymmärrän paremmin miltä tuntuisi asua Venäjällä. Tai Pohjois-Koreassa. DDR:ssä aikanaan.

Pitkään sain kirjoittaa vapaasti facebookissa. En käyttänyt rumia sanoja, en halveerannut ihmisiä. En yllyttänyt mekkaloihin enkä väheksynyt vähemmistöjä. Olin ja olen yleensä heikomman puolella. Värikkäästi kyllä kirjoitan ja jonkin verran provokaattisestikin. Se on tyylini ja sitä en muuta. En osaisikaan. Silloin kun juttu kumpuaa suoraan sydämestä, ei kannata mennä sorkkimaan.

Tämä yhtälö toimi vuosikaudet mainiosti. Ei tullut varoituksia eikä sanktioita. Osasin mielestäni pelisäännöt. Olin nähnyt tarpeeksi monen kaverin menettävän oikeutensa kirjoittaa facebookissa. Vältin hyökkäävää tyyliä. En haukkunut ihmisryhmiä. En kironnut enkä uhkaillut.  Kovalla intesiteetillä kyllä vedin. Reagoin aika voimakkaasti asioihin kirjoittamalla, joskin pystyn niistä puhumaan täysin rauhallisesti kasvokkain kenen kanssa vaan. Siitä olen ylpeä. Harvinainen taito, olen kuullut.

Sitten tuli kuuluisat talvikisat ja menin muutaman muun kanssa ( miljoona tai kolme) hehkuttelemaan Iivoa. Minä vieläpä sitä, että on suomalainen mies. Virhe number one. Stasi löysi minut ja seurasi 24 tunnin banni. Kun tästä kerroin tutuilleni, poikkeuksetta kommentti oli: oothan kirjoittanut paljon pahempaakin! Niin olinkin. Siihen mennessä varmaan 3000-5000 päivitystä, joista ainakin puolet oli ns. "pahempia". Ehkä nuo luontokuvat ei, vaikka niissäkin löytyy varmaan nykymittapuun mukaan liikaa normaalia elämänmenoa.

Jokunen päivä lisää ja euroviisujen esikarsinta. Suomessa siitä metka järjestelmä, että kisataan vaan kappaleesta, ei esittäjästä. Ja tämä sääntö kesken kisan. Kritisoin tätä. Virhe number two. Stasi oli saanut Supon mukaansa ja käry kävi. Yleä ei arvostella! Eikä ainakaan julkilepakkoa joka itsensä oli marttyyrinä uhrannut kevyen musiikin kelkkaan. 3 vrk bannia, kiitos.

Nyt oli oltava tarkkana. Aavistin että mukana oli jo nettipoliisikin joten kaikki syynätään. Uskaltaako edes varpusparvesta kuvaa julkaista? Ties mitä mielikuvia herättää...
Naistenpäivänä tempaisin heti aamusta. Onnittelut kaikille tavallisille suomalaisille naisille. Hieman rajasin, mikä ja kuka on tavallinen suomalainen nainen. Virhe number three. Meillä ei niin tehdä. Kaikki pelaa, nuori Suomi. Jos pidät synttärit, niin kutsut sinne koko kylän. 7 vrk.

Elämme sananvapauden viimeisiä hetkiä. Niitäkin hyvin rajoitetusti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nainen

Suunta on väärä

Lauantai 3.3.2018 klo 23:40 - Tavallinen kansalainen

Loviisassa asetataan pramille nuoria tyttöjä. Kuinka hirveä voikaan olla suomalainen yhteiskunta, joka heidät olisi valmis täältä kotiuttamaan? Ihan karmeahan sellainen kansakunta olisi. Kansakunta, joka täällä jään ja pakkasten keskellä on selviytynyt. Kansakunta, joka ainoana on sotavelkansa maksanut. Hyi olkoon....likat jääköön ja 300 miljoonaa serkkuaan perässä tänne ja heti. Tänne mahtuu ja kassa kestää!

Saara Aalto pitää saada nyt maailman podiumille. Heti, tässä ja nyt. Ihan sama vaikka 5,3 miljoonaa sitä vastustaakin. Pääasia, että ylessä tätä mieltä ollaan.

Gambiasta en kerro mitään, kun se selvä vedätys on.

Siinähän se oli, iltisten otsikot. Eipä tarvitse ihmetellä, miksi se mieli halajaa takaisin 1900-luvulle. Ehkä siksi, että silloin ihmisrotu oli aika paljon terveempää kuin tällä hetkellä. Muutaman tähän muutokseen syyllisen pystyisin heti nimeämään, mutta eiköhän ne tiedossa ole aika monella muullakin.

Koitetaan nyt sinnitellä vaan eteenpäin. Koko ajan kristallinkirkkaana mielessä, että kaikki kehitys ei ole eteenpäin. Jokainenhan on nähnyt, miten ollaan lasketeltu alamäkeä tämä vuosituhat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aalto

Mielipidevanki

Perjantai 2.3.2018 klo 20:36 - Vapaa ajattelija T.Roskala

Edellisestä kirjoituksesta melkein puoli vuotta. Siinä on melkein puoli vuotta liikaa. On tullut turhan paljon keskitettyä kirjoittelemaan naamakirjaan, ja tämä maksettu alusta on jäänyt varsin syrjään.

Siihen pitää tulla parannus. Uusi alku helpottui kummasti kun fb muisti toisella bannilla. Nyt 3 vrk, ilmoittivat. Ensimmäinenhän tuli, kun hehkuttelin Iivon viidenkympin voittoa ja siinä huumassa menin ylistämään suomalaista miesrotua maailman parhaaksi. Se oli jollekin taholle liikaa ja vrk tuli kirjoituskieltoa.

Voi hyvinkin olla että sama herkästi loukkaantuva taho oli nytkin asialla. Mene ja tiedä. Kellonympärys kuitenkin meni, ennenkuin fb:n puolesta taas vedottiin eettisiin kirjoitusohjeisiin jne.

Ketju sentään pysyi hengissä eikä lähtenyt kokonaan, kuten kävi Iivon kohdalla. Ketjusta kuitenkin poistettiin kohta, mikä meni suunnilleen näin. En sitä saanut kopioitua, joten muistitiedon mukaan mennään:

- Saara Aallosta oli juttua kuten nyt pitääkin, jos meinaa ajankohtainen olla. Ja varsinkin siitä, miksi hän sivuutti 300 kisaan osallistunutta Ylen avustuksella. Sääntöjä kun muutettiin lennosta. On siinä erinäiset kirosanat sinkoilleet muusikkopiireissä. Tätä arvostelin ja taiteilijaystäväni provosoi sillä, että hänen mielestään urheilua tulee liikaa!

Tähän vastasin tyyliin: " ja minä vaadin ettei yle näytä miesten pussaamista sellaiseen katseluaikaan että sen pikkulapset näkee. Näin kävi juuri yksi ilta kahdeksan jälkeen."

Tämä oli liikaa facebookille. Tai ainakin jollekin taholle joka ilmoitus namiskaa on painanut. Niin vaan todeksi osoittautui se, että tämän päivän Suomessa ei enää yleä arvostella julkisesti. Kaukana takana on ajat, kun lehtien mielipidepalstoilla hyvinkin voimakkaasti tuomittiin, jos jossakin ohjelmassa oli paljasta pintaa vilahtanut.

Tämän päivän Suomessa saat vapaasti haukkua Jumalan ja maalla elävän, Trumpia kehuvan tai isänmaallisia arvoja puolustavasta puhumattakaan.

Mutta jos pikkasenkin arvostelet sukupuolivähemmistöjä, maahanmuuttajia, yleä tai kasvissyöjiä, niin ohdakkeinen on tiesi.

Erittäin pelottava on tämä tie. Ollaan äärettömän suvaitsevaisia mutta samalla kontrolloidaan hyvin tarkasti mitä saa suvaita. Olemme vajoamassa yhteiskuntaan, mistä on pelottavia esimerkkejä hyvinkin läheltä.

Eli tässäpä syy, miksi en pääse nyt kommentoimaan ja vastaamaan kysymyksiin fb:ssa. Eiköhän se tieto tätäkin kautta välity. Jatkossa mahdollisesti hyvinkin taajaan. Toivon mukaan jossakin saa vielä vapaasti keskustella normaaleista aiheista. Vaikka ne sitten käsittelisi epänormaalia menoa. Saa linkittää, kiitos.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Fb

Turvallisuustilanne

Maanantai 18.9.2017 klo 20:00 - Valtuutettu T.Roskala

18.9.2017   Valtuuston kokous Kankaanpäässä.

Turvallisuustilanteesta Kankaanpäässä.


Olemme täällä päivän aikana puhuneet monista tärkeistä asioista niin seminaarissa kuin varsinaisessa kokouksessa. Tulot ja menot, verot ja lainat päällimmäisenä. Työttömyys  ja keinot sen hoitamiseen ikuinen huolenaihe.

Haluan tähän lopuksi nostaa esiin vielä sen kaikkein tärkeimmän asian, kansalaisten turvallisuuden. Tämä on varmaan jokaisessa kunnassa nyt se eniten puhuttava asia Turun ikävien tapahtumien jälkeen. Ainakin sen pitäisi olla. Varsinkin kunnissa, missä on vastaanottokeskus.

Meillä se on, Niinisalon kylässä. Sen kyllä hyvin huomaa täällä keskustassakin. Kulkijoita on monelta suunnalta maailmaa. Ihmisten huolestuneisuus ja suoranainen pelko on todettavissa niissä monissa yhteydenotoissa, mihinkä olemme saaneet vastata. Monenlaista tietoa ja huhua on ilmassa.

Valtuutettuna olen joutunut rehellisesti vastaamaan, että ei meillä juurikaan ole sen enempää tietoa näistä asioista ja vokissa asuvista, kuin mitä olemme saaneet lehdistä lukea.  Se tiedetään, että kielteisen päätöksen saaneita on jo meidän kunnassammekin.

Eilen saimme kutsun sotilaskotiin, missä toistakymmentä kyläläistä purki huoliaan meille luottamushenkilöille. Meitä oli paikalla puolenkymmentä.  Monenlaista murhetta ja häiriökäyttäytymistä on ollut kyläläisten riesana. Tilanne on jatkunut jo pian pari vuotta.

Eräissä asioissa on hyvä, ettei kaikkea kerrota kaikille, kuten esim. maanpuolustukseen liittyvät asiat. Niissä on sitä tietoa, mikä ei saa koskaan mennä vihollisen korviin asti. Mutta paikkakunnalla olevista ja elävistä ihmisistä pitäisi tarkempia tietoja saada, kuin mikä nyt on ollut käytäntö. Ja heti tuoreeltaan kaikista muutoksista.  Avoimella informaatiolla estetään parhaiten huhujen muodostumista. Siksi seuraava valtuustoaloite:


Perussuomalaisten valtuustoaloite


Kansalaisten lisääntyneen turvattomuuden tunteen johdosta esitämme, että Kankaanpään kaupungin turvallisuudesta vastaavat henkilöt tehostavat tiedonvälitystä paikkakunnalla sijaitsevan vastaanottokeskuksen kanssa.

Tämä saatu lisäinformaatio tuodaan valtuustolle josta se tulee samalla medialle tiedoksi. Säännöllisesti saatu faktatieto estää turhien huhujen muodostumista ja parantaa omalta osaltaan luottamusta viranomaistahoihin.

2 kommenttia . Avainsanat: vok

Tilinpäätöspuhe

Maanantai 29.5.2017 klo 22:18 - Valtuustoryhmän pj.

Tilinpäätöspuhe 29.5.2017


Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, läsnäolijat.

Vanhan valtuuston viimeinen tilinpäätöspuhe. Pääosin positiivinen joskin miinustakin löytyy.  Sellaista elämä on.

Kulunut vuosi jatkoi samaa rataa kuin lähivuodetkin . Plus merkkistä tulosta tahkottiin. Kun Perussuomalaisista tuli suurin valtuustoryhmä 2012 kuntavaaleissa, kaupungin rahankäytössä tapahtui oleellinen muutos.  Alettiin elää suu säkkiä myöten ja saatiin talous tasapainoon. Kiistämätön tosiasia. Jatkossakin pitää tarkkaan harkita jokaisen viran ja toimen kohdalla täytäntöönpanoa ja valita aina paras vaihtoehto, ei sopivin.

Velkamäärä jatkuu kasvuaan, pakon sanelemana. Rakennuskanta on tullut tiensä päähän ja monin kohdin sitä on ollut pakko remontoida ja ihan uuttakin rakentaa. Harmillista kyllä, kaikissa kohdissa ei uudisrakentaminen onnistu. Siitä kiitos järjettömyyksiin menneelle suojelukohde ohjelmalle. Liikuntakeskus hyvä esimerkki.  Suunnilleen samalla rahamäärällä olisi voitu rakentaa ihan uusi  ja nykyaikainen urheilupyhättö. Sen sijaan nyt saadaan vain uusi tekniikka ja sisus, ulkokuori jää paikalleen.  Sen puoli vuosisataista juhlaa saamme viettää vielä tulevan valtuustokauden aikana. Näinköhän uimahalli kestää 100 vuotiaaksi, mikä nyt varmaan tavoite pitää olla kun iso remontti tehdään.

Kokonaisuutena kulunut valtuustokausi on voittomerkkinen, kuten alussa jo mainitsinkin.  Kiperin tilanne oli heti kauden alkupuolella, kun maksukyvytön naapurikunta Lavia joutui isojen ratkaisujen eteen.  Itsenäisen kunnan tie oli kaluttu loppuun eikä sen hetkinen valtiovalta antanut armoa. Toinen puoli kuntalaisista halusi meidän kanssa pakkoavioliittoon, toinen puoli Poriin. Tase oli 5 milliä miinuksella, velkaa vajaat kuusi miljoonaa, laskeva asukasluku, työikäisen väestön dramaattinen lasku ja väestön ikääntyminen suurimmat ongelmat. Näin sanoi FCG:n selvitysraportti.  Tämä ratkaisi kantamme, sillä hallitsemme talousluvut. Johtuisiko suuresta yrittäjien määrästä ryhmässämme. Samaan ratkaisuun päätyivät  myös Demarit ja Kokoomus.  Paljolti tämän raskaan ratkaisun ansiosta olemme edelleen itsenäinen kunta.

Mikäli neuvotteluehdot olisivat olleet samat kuin Porilla, olisimme varsin todennäköisesti tehneet erilaisen ratkaisun.

Toivon mukaan tästä otetaan opiksi tulevissa liitosneuvotteluissa. Sooloilu ei kannata. Paras lopputulos saadaan kun kaikki puolueet alusta asti on samalla puolella nuotiota.

Kolauksiakin tuli matkan varrella. Kaksi kyläkoulua lakkautettiin ja VOKki tuli Niinisaloon. Viime mainitusta tulee selvää rahanmenoa kunnalle, väännellään lukuja sitten mihin suuntaan tahansa ja koulujen lakkauttaminen taas uhkaa kylien elinvoimaisuutta jatkossa. Kylissä pitää olla koulu ja kauppa, jotta se virkeänä säilyy. Ennen tuohon litaniaan lisättiin vielä posti ja pankkikin, jopa postipankkikin paikoin, mutta nyt näitä ei tahdo enää löytää edes taajamistakaan. Kehitys ei aina mene hyvään suuntaan ja kohtelee kaikkein kaltoimmin kuntia, missä väestön ikärakenne on vanhusväestö painotteinen.

Vaalit pidettiin puoli vuotta myöhässä ja ehkä siitä johtui se likasankojournalismi, mitä yllättäen esiintyi vaalien jälkeen suurimman puolueen taholta. Räävittömiä kannanottoja ilman faktapohjaa, suoranaista ivailua. Toivon mukaan ei enää toistu tulevissa vaaleissa.

Uusi valtuusto kokoontuu Juhannuksen alla ja toivotan sille kaikkea hyvää. Ajat ei helppone täällä karuilla kangasmailla kun uusi maakuntamalli astuu esiin.  Meidän pitää Pohjois-Satakunnan hyvinvointia puolustaa yksissä tuumin. Kaikki puolueet yhdessä. Tammikuun vaalit ensimmäinen selvä virstanpylväs.

Perussuomalaiset hyväksyy vuoden 2016 tilinpäätöksen.

Toivotan omasta ja valtuustoryhmämme puolesta kaikille parasta mahdollista kesää ja onnea uudelle valtuustokaudelle. Muistakaa pitää itsestänne ja läheisistänne hyvää huolta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lavia

Vanhemmat kirjoitukset »