Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kiriviikko alkaa

Sunnuntai 23.5.2021 klo 13.18 - Ehdokas n:o 80

Vaaliviikko alkaa ja päivitykset jääneet taas vähille tämän blogin suhteen. Onhan täällä jo kirjoituksia liki yhdeksän vuoden ajalta, joten eiköhän jollain lailla jo tutuksi olla tultu. Kävijöitä ollut karvan alle 100 000, latauksia sitten jo selkeesti yli. Taitaa nykyajan tubettajat vetää noita määriä päivässä tai kahdessa. :)

 Noihin vaalikoneisiin tuli vastailtua ja yleensä aina kommenttien kera. Eipä se pelkkä ruksi paljoa ehdokkaasta kerro. Ainakin Sanoman ( ilta-sanomat, seutu, hesari jne) ja Iltalehden koneista löytyy. Ylen kone prenkkasi ja homma tyssäsi siihen. Voi olla onnikin sillä ihmeellisiä kysymyksiä ollut. Koko laitos on ihmeellinen sillä idealismia kylvää verorahoilla. Luonto-ohjelmat ja urheilu komiaa, muuten propagandaa.

 Perinteiset makkarakiertueet ja tarjoilut jäänee nyt tyystin väliin ja se iso heikennys Perussuomalaisille. Ollaanhan oltu ihan ylivoimainen toripuolue. Toki ollaan sitä somessakin, joten jospa se tasapainottaa. Ja tärkeintä kuitenkin sanoma. Tälläkin seudulla ollaan ainoita, jotka turpeen puolesta on puhetta pitänyt. Nyt se ollaan valmiina hautaamaan yrittäjien koneiden mukana ja konkursseja ja työttömiä tulee. Järjenkäyttö pitäisi olla sallittua päätöksenteossa. Tästä voi päätellä senkin, että ainoa isänmaallinen puolue ollaan Kristillisten lisäksi. Suomi asetetaan Euroopan edelle.

 Laitan tännekin noita vaalikoneiden vastauksia, jahka saa tuota ruohoa nyysättyä lyhyemmäksi. Tämä siis sitä perinteistä vihreää, lampaiden herkkua. Ei Vihreiden lailliseksi ajamaa pössyttelykamaa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalit

Suomen puolesta

Perjantai 16.4.2021 klo 22.32 - Maalaismies

Jo vain on mennyt kotvanen jos toinenkin, kun blogia päivittänyt. Mutta nyt oli sen aika. Siihen ei vaikuttanut terveysturvallisuuden....lue poliittinen päätös...takia siirretyt vaalit eikä edes pitkittynyt korona. Ei edes järkyttävä ilmastovouhotus, minkä vuoksi tuhotaan sadat yritykset ja tuhannet työpaikat.Turpeesta tuli kirosana kun vihreät astui valttariksi.

 Syy oli paljon maanläheisempi. Isänmaallinen. Suomea ja suomalaisuutta ajetaan nyt niin nopeaan alas, ettei mukana meinaa pysyä. Lopustakin itsenäisyydestä halutaan päästä irti nopeammin kuin Keskusta Kulmunista tai Demarit Rinteestä. Vakausmekanismille ollaan antamassa periksi koska se on kertaluonteinen. Kertaluonteinen? Koska Italian mafia on sellaiseen tyytynyt? Eikö nämä puhuvat päät ole edes Kummisetä trilogiaa katsonut. Kyllä se uhri nyysitään ihan kuiviin ennen kuin betonit jalkaterien ympärille valetaan ja sillankaiteen yli kipataan.

 Urheiluruutu alkoi. Perinteisesti keväällä lätkä niitä lähetyksiä hallitsee kun pleijarit. Entäs tänään. Ykkösaihe oli iloinen ja pitkä tummahko tyttö joka oli varattu NBA:n naispuoliseen liigaan kakkosvarauksena. Hieno saavutus ja sinänsä oikeutettu ykköslööppi. Mutta miksi joka tuutti hehkuttaa että ekana suomalaisena varattiin eka kiekalla. Suomen kansalainen on muttei suomalainen. Toki juridisesti varmaan sitäkin mutta suomalaisuus häipyy jos menee jenkkeihin ja muuttaa sinne kirjansa. Tyttö kun on syntynyt Egyptissä perheensä lähdettyä Sudanista sisällissotaa pakoon. Itse tuntee eniten olevansa sudanilainen. Eli jos muuttaa kirjansa muualle, niin todetaan vaan, että asui Suomessakin. Propagandaa tämäkin.

Sen jälkeen sitten muuta naisurheilua ja vikan minuutin aikana sitä lätkää, missä lähetyksen vetäjä oli 15 sekuntia perässä. Oli niin täpinöissään.

 Nyt pitäisi alkaa ihan tosissaan nostamaan tätä isänmaan henkeä joka saralla. Tällä menolla loppuu vielä Suomi-Ruotsi maaottelutkin. Pitkään on jo ollut sellainen tunne, että koitetaan häivyttää kansallisuudet ja tehdä kaikista samaa mössöä. Ilman kansallistunnetta ei Suomi enää kestäisi samaa kuin 80 vuotta sitten. Onkohan nämä idealistit sitä koskaan aatelleet?

1 kommentti .

Aika kuluu kuin siivillä

Tiistai 13.10.2020 klo 19.20 - T.Roskala

Pitkin kesää kävi mielessä, että blogikin pitäisi päivittää. Oli tunne että edellisestä kirjoituksesta on kuukausia. Siitä oli yli puoli vuotta! :)

 Paljon on maailma muuttunut tänä aikana. Varmaan isoimmin mitä eläissäni on yhdessä vuodessa, Korona sekoitti pakan. Se on hallinnut keskusteluja keskitalvesta alkaen. Ensinnä kaukaisesti, sitten yhtäkkiä jo täysillä Suomessakin. Kesä rauhoitti ja korona unohtui jo osittain, kunnes palasi ennustetun mukaisesti kahta kiivaampana. Nyt sen kanssa ollaan taas ihan purjeissa. Tauti leviää ja ihmisiä sairastuu ennätysvauhtia. Talous sakkaa pahasti monella alalla.

 Omalla kohdalla koronan vaikutukset on olleet lähinnä osittain hankaloitunut liiketoiminta ja muuttuneet kokouskäytännöt. Kuljetuksiakin on edelleen kiitettävästi ollut ja kyläkaupassa käynyt monta uutta asiakasta, mikä positiivista.Sen merkitys kohtaamispaikkana on entisestään kasvanut, kun aika moni muu tapaamispaikka on "jäähyllä". Varsinkin keväällä isomman epätietoisuuden aikana hyvin huomasi miten tärkeä paikka on tälläinen tuttu turvasatama.

 Paikallispolitiikka tyssäsi aika totaalisesti keväällä joka yleensä on sitä kiivainta kokousten aikaa. Mutta vain osittain. Kaikki ne kokoukset pidettiin jotka laki vaatii. Yhdistysten ja vastaavien kevätkokoukset siirtyi syksymmälle, mutta kuntapolitiikka pelasi. Siirryttiin etäkokouksiin. Niistä oli aina joskus puhetta, että se on tulevaisuutta. Nyt se tulevaisuus iski maaliskuun puolivälissä. Etäyhteydet ja muut piti hoitaa lennosta. Täytyy sanoa, että meni kyllä paljon paremmin mitä moni oletti. Ilmeisesti ollaan sopivan kokoinen ja ketterä ja tekninen valmius kovalla tasolla. Joissain isommissa kaupungeissa saattoi pelkää nimenhuuto kestää toista tuntia, meillä muuutaman minuutin.

 Pitää kertoa noista kokouksista tarkemmin seuraavassa blogissa. Josko tähän taas syttyisi. Ja mikä ettei. Pimeys valtaa alaa ja sienet jää lumien alle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka

Kokouksia kokousten perään

Sunnuntai 12.1.2020 klo 7.58 - Luottamushenkilö

Kuukausia on taas päässyt vierähtämään edellisestä blogista. Perussuomalaiset on nyt jo siinä neljänneksen kannatuksessa, minkä elokuussa uumoilin tapahtuvan seuraavan vuoden aikana, jos hallitus kasassa pysyy. No ei pysynyt ja sekös satoi meidän laariin. Jahka päästään kevään kuumiin tuponeuvotteluihin ja työllisyyden suhteenkin pitäisi jotain jo kuulua, voi olla että gallupit vaan jatkaa yläviistoon. On siinä Spice Girlseillä pureskelemista, vaikka yksi Tina Turner mukana onkin kokemusta tuomassa.

 Syksy oli paikallispolitiikassakin hyvin kiireinen ja muutenkin vilkas. Talouden tasapainotuksen merkeissä kokoonnuttiin kerran jos toisenkin ja kuntaliitosneuvottelut saatiin käyntiin. Kaupunginhallituksessa aloitin kesällä jälkimmäisen kaksivuotiskauden kuten vaalien jälkeen päätettiin paikkoja jaettaessa.

 Huomenna sitten kevään kokousrumba taas lähtee käyntiiin juuri kaupunginhallituksen kokoontumisella. Joka toinen maanantai, aina iltapäivisin. Hallituspaikan myötä tuli osallistumis- ja puheoikeus myös teknisen lautakunnan kokouksiin. Posan hallitus tuli kuvioihin mukaan, koska Jari Koskelasta saimme kansanedustajan ja hän on estynyt olemaan paikalla. Kokoukset kun on aina keskellä viikkoa ja Arkadianmäellä täysi rähinä päällä. Posan hallituspaikka tietää osallistumismahdollisuutta myös Posan valtuuston kokouksiin. Samaan tapaan kuin Vatajankosken Sähkön kuntäyhtymässäkin, minkä hallituksessa olen myös.

 Nämä luottamuspaikat helposti kasaantuu samoille henkilöille, koska valinnoille on omat pelisääntönsä. Esimerkiksi Posan hallituksessa meillä ( PS Kankaanpää) on yksi miespaikka ja hänen on oltava "hallituksen pöydän ympäriltä".  Eli kaupunginhallituksen jäsen tai valtuuston puheenjohtajistosta. Meitä on nyt kaksi vaihtoehtoa siihen ja toinen Helsingin päässä viikot.

 Kaupunginvaltuusto on yleensä kerran kuukaudessa ja yhteistyötoimikunta kokoontunee 2-3 kertaa kevätkaudella. Oma valtuustoryhmä kokoustaa aina valtuustoa edeltävänä sunnuntaina ja  paikallisosaston hallitus tammikuussa ja tarvittaessa. Kevätkokoukset ja muut sitten siihen päälle. Aika ei käy pitkäksi. :)

 Kova on haaste Suomen kunnille pitää pursi pinnalla. Perinteisellä mallilla ja vähenevillä valtionosuuksilla se ei kaikille onnistu millään. Niin nopsaan väki vanhenee ja verotulot putoaa. Mielenkiintoinen kevät edessä, kaikin puolin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokous

Vaalikiertue

Perjantai 2.8.2019 klo 13.30 - Vaalipäällikkö

Pitkään on blogissa hiljaiseloa ollut. Kahdestakin syystä. Fb ei vaalien jälkeen ole ollut niin kärkäs bannien jaossa kun tavoite saavutettiin ja mielipiteen vapautta suitsittiin oikein kunnolla. Nyt siellä on taas sallittu normaali kirjoittelu, toivon ainakin niin pidemmällä tähtäimelläkin.

Toinen syy oli selaimen vaihto kun explorer ilmoitti tukitoimiensa loppuvan ja vaihdoin mozillaan. Hyvinhän tämä silti tuntuu edelleen pelittävän.

Politiikassa ei mitään isompaa ole kesän mittaan tapahtunut. Perussuomalaiset jatkaa kasvuaan ripeään tahtiin, mikä täysin odotettavissa olikin. Jos hallitus pysyisi kasassa edes vuoden vielä, olisi joka neljäs suomalainen Perussuomalainen. Nyt on joka viides.

Mutta tuskin hallitus talven yli pääsee. Niin erimielistä porukkaa siellä nyt on. Naiset tappelee keskenään jo aika julkisestikin ja Keskustan on kierteensä katkaistava, ennen kuin mennään alle 10 pinnan. Kulmunilla tulevana puoluejohtajana on kova sarka edessään. Mutta räväkkyyttä tältä naiselta löytyy ja se on myrkkyä vihervasemmiston naisille. Sanna Marin on aina kuin lapsensa ruuhkassa kadottanut ja Ohisalon rinnalla jäämieskin on hymypoika.

Laitan tähän vielä kevään vaalikiertueen ohjelman talteen. Kiertue oli jälleen kova ja antoisa. Ja ennen kaikkea onnistunut kun Koskela edustajaksi saatiin. Iso kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille, reilulle tusinalle aktiiville. Vanhoissa on edelleen voimamme, voi hyvin todeta taas tässä(kin) vaiheessa.14.2 Kankaanpää Ex-Tiimari Ystävänpäiväkahvit
2.3-3.3 Pori MP-messut
5.3 ti 11.00 Huittinen K-Supermarket
13.00 Kokemäki K-Supermarket
15.00 Lavia Sale
6.3 ke 12.00 Ulvila K-Supermarket
13:30 Ulvila K-market *
14:45 K-Supermarket Ruokapori *
7.3 to 11.00 Pomarkun kukka
12.00 Noormarkun tori
13.30 Pormestarinluodon liikekeskus
14.30 Pori Pick'n Pay
12.3 ti 12.00 K-market Pikku-Juhana
13.30 K-market Pihlava
15.00 K-market Kyläsaari
13.3 ke 13.00 Rauma Pick'n Pay
15.00 Eurajoki K-Supermarket
14.3 to 10.00 Kankaanpää Ex-Tiimari Kauppatori 3
15.3 pe 12.00 Nakkila K-Supermarket
14.30 Huittinen K-Supermarket
17.15 Lavia Sale
16.3 la 10.30 Kokemäki K-Supermarket
12.30 Kauvatsa Gulf
14.30 Harjavalta K-Supermarket
19.3 ti 11.00 Honkajoki Sale
12.30 Karvia K-market
14.30 Jämijärvi K-market
20.3 ke 14.00 Hansa K-market Ulvila
16.00 Pick'n Pay Pori
21.3 to 10.00 Ex-Tiimari
22.3 pe Pori 14.00 Eetun aukio Pori
17.00  Noormarkku S-market
23.3 la 10.00 Pori Puuvilla
26.3 ti 12.00 Siikainen K-market
13.30 Merikarvia tori
15.00 Pori Eetun aukio
27.3 ke 12.00 Säkylä K-supermarket
13.30 Eura K-supermarket
15.00 Huittinen K-supermarket
28.3 to 10.00-12.00 TIIMARI
29.3 pe 12.00 Rauma Pick'n Pay
14.00 Eurajoki K-Supermarket
17.00 Pori Prisma Länsi-Pori
30.3 la 10.00 Pori Eetun aukio Make Tommila
12.30 Pori Pick'n Pay

2.4 ti 11.00 Honkajoki Sale
13.00 Karvia K-market
15.00 Jämijärvi K-market
3.4 ke 11.00 Pori Eetun aukio Huom: Hernesoppa tarjoilu!
14.00 Nakkila K-Supermarket
16.00 Huittinen K-Supermarket
4.4 to 10.00 Kankaanpää Ex-Tiimari
14.00 Karvia kyläkauppa Käntynmäki Make Tommila
5.4 pe 14.00 Kokemäki K-Supermarket
16.00 Harjavalta tori
18.30 Pori Ravirata loimilähtö T4-1
6.4 la 10.00 Pori Pihlava K-market
12.00 Ulvila K-supermarket
8.4 ma 13.00 Pori Eetun aukio Make Tommila
15.30 Pomarkku K-market
9.4 ti 11.00 Siikainen K-market
14.00 Pori Bella-Doora Sampola Make
16.00 Pori K-market Viikinäinen Make
10.4 ke 12.00 Rauma Pick'n Pay
15:30 Pori Pick'n Pay
11.4 to 10.00 Tiimari Make
13.00 Jämijärvi K-market Make
15.00 Karvia Kyläkauppa Käntynmäki Make
16.30 Honkajoki Sale Kahvitarjoilu! Make
12.4 pe 12.00 Pori Eetun aukio Make
16.00 Huittinen K-market Make
18.30 Lavia Sale
13.4 la 10.00 Tiimari hernesoppa! Make
13.30 Pori Prisma Mikkola Make

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit

Vaalit 2019...here we come

Maanantai 11.2.2019 klo 22.13 - Vaalipäällikkö

Oiva paikka laittaa sanoja järjestykseen. Vartti aikaa ennen kuin sudet alkaa raateleen harakoita. Jottei vihuraiset hyökkää kimppuun, selvennän. Wolverhampton kohtaa Newcastlen valioliigassa.

 Facebookissa bannia vielä muutama päivä. Ja tuskin sen jälkeenkään uuteen kirjoituskieltoon menee pitkää aikaa. Vaikka ei pistäisi riviäkään. Vanhoista teksteistä voi aina joku painaa....30 vrk...syynä yhteisönormien vastainen teksti. Tekstiksi kelpaa jos kehut suomalaisia. Ja se teksti voi olla vastaus jonkun ketjuun, josta et sitä pysty poistamaan. Millä kukaan pystyy tuhansia viestejään käymään vuosien taakse läpi? Näin toimii se "pelätty" kyberhyökkäys. Hyvin paljon on kirjoittajia vaiennettu naamakirjassa. Muuallakin somessa.

 Mutta..pato murtuu jossain kohtaa. Ei voi iän kaiken tulla ilmi uusia lapsiin kohdistuneita raiskauksia, joihin Oulun kaupunginjohtaja vastaa aina samalla lailla. Järkyttävää ja tähän pitää nyt tarttua. Mutta silti Oulun valtuustossa tästä ei saa puhua? Jossain kohtaa tulee lisää hymyileviä sotureita viestinsä kanssa?

  Vanhuksille suodaan hoitokodissa 15 min. lääkäriaikaa viikossa. Morfiinia ei kuolevalle anneta, jottei tule riippuvaiseksi ja kuole huumeeseen 4 päivää aiemmin. Kestäköön kuolion jalassa kuten mies. Kaikki lupaa parannuksia ennen vaaleja. Kuinka niiden jälkeen? Muuttuuko mikään?

 Kulta Katriina menee nyt vuorostaan banniin. Sitä ei kaupassamme enää myydä. Jotain rajaa. Tämä oli puhdas tiedote. Facebook kun tekee kaikkensa, jotta sitä ei voi käyttää informaatioon.

Onneksi Pool on Cityn kanssa tasoissa ottelun vähemmän pelanneena ja Seefeld lähenee päivä päivältä. Vaalikoneistokin pelaa kuin rasvattu. Kiertue starttaa kun hieman vielä aurinko korkeammalta loistaa. Toivon mukaan ei silloin enää tarvi Varesta imitoida. :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit

Kopio Riikka Purran tekstistä

Maanantai 4.2.2019 klo 23.22 - Samoin ajatteleva

 Viimeisin bannini kestää vielä 10 vrk:tta naamakirjassa. Se tuli, kun painoin peukkua jonkun toisen kirjoitukselle, missä suunnilleen kehuttiin kuinka upea on Suomen talvi.

Facebookille emme mahda mitään. Se bannaa nyt henkilöitä, jotka katsoo vaaralliseksi tulevia vaaleja silmällä pitäen. Paljolti kansanedustaja ehdokkaita, mutta myös meitä joilla laaja lukijakunta. Tämä on sitä kybersotaa pahimmillaan. Koitetaan kestää.

 Kaikkien aikojen mäkilegenda ponkaisi lopullisesti taivaan sineen ja se tuntuu pahalta. Koko kansakunta tuntee samoin. Ainakin melkein.

Pystyn selaamaan facea ja eteeni tuli poliittisen suunnittelijamme Riikka Purran päivitys. Se oli huikea! Tuollaisia kirjoituksia ei kohdalle satu joka viikko, ei edes kuukausi. Osuuko edes vuosittain?

En pysty sitä naamakirjassa nyt jakamaan mutta kopioin sen tähän alle. Uskon, että se on soveliasta, koska on facessakin julkinen teksti ja sitä on jaettu pian parisataa kertaa jo. Kannattaa lukea, takaan.

Näin Purra kirjoittaa:"Olin ehkä 10-vuotias, kun kirjoitin yhden ensimmäisistä mielipidekirjoituksistani. Lähetin sen Katso-lehteen, ja se käsitteli Matti Nykästä.

Olin loukkaantunut ja vihainen Levyraadissa esitetystä Nykäsen alkoholismille irvailevasta kappaleesta ja etenkin levyraatilaisten kommenteista. Mielestäni ohjelma oli kohtuuton ja julma – miksi se sai riepotella urheilijaa, maailman parasta mäkihyppääjää. Erityisesti koin surua Matin vanhempien vuoksi. Mietin, miltä heistä tuntuu, kun joutuivat kuuntelemaan pojastaan tehtyä pilkkalaulua.

Tunteeni ja kirjoitukseni olivat varmasti lapsellisia, mutta ne olivat aitoja.

Tänään, Matti Nykäsen kuolinpäivänä, olen kokenut monenlaisia tunteita. Yksi tunne on ollut myös tuo sama, joka minut sai kirjoittamaan Katso-lehteen 1980-luvulla.

Kun pääsin äsken kotiin, söin ruisleivän, avasin koneen. Ja nyt on taas aika:

”Kuolema ei tee kyllä yhdestäkään naistenhakkaajasta mun sankaria, ei sitten millään”, sanoi julkiseen keskusteluun monilla foorumeilla osallistuva anarkisti-feministi-aktivisti-sosialisti.

Jokainen löytää halutessaan tuon sanojan – minun ei ole sitä tässä tarpeen kertoa. Eikä viestini kohdistu varsinaisesti häneen, vaan koko hänen edustamaansa segmenttiin.

**

Oletko sinä ikinä tehnyt mitään väärää? Oletko ollut ilkeä, paha? Minä tiedän monia ihmisiä, joille sinä olet ollut ilkeä. Miksi sinä korotat itsesi muiden yläpuolelle? Mikä sinut saa ajattelemaan, että sinun edustamasi on niin ylhäistä?

Naistenhakkaaja, niin varmasti. Sen lisäksi päihdeongelmainen, neurologisella häiriöllä diagnosoitu, monien hyväksikäyttämä, median rääkkäämä extreme-urheilija, joka pääsi ja joutui huipulle hyvin aikaisin. Ja tippui sieltä – siirtyi juorulehtien värikkäille sivuille. Sai sääliä, myötätuntoa, naureskelua. Juoppo mikä juoppo.

En puolusta väkivaltaa, kehenkään kohdistunutta väkivaltaa. Se on aina väärin. Mutta sinä olet sokea.

Sinä mässäilet ihmisten heikkouksilla – kaipaat usein ymmärrystä väärintehneille, heikoille, traumatisoituneille, langenneille. Esiinnyt humaanina, puhut oikeuksista, vaadit oikeutta. Sinä haluat järjestelmää auttamaan ja tukemaan kaikkia ihmisiä, joille sinun mielestäsi kuuluu oikeus. Jotka ansaitsevat sinun armosi.

Miksi kaikki eivät ansaitse? Miksi Matti Nykänen ei ansaitse sitä edes kuolinpäivänään? Eikö sinua, tyttörukka, kukaan ole koskaan opettanut olemaan edes joskus hiljaa? Suomalaisittain pitämään turpaa kiinni?

Ei ole sinun sankarisi. Ei varmasti ole. Nyt olet sen kertonut meille kaikille.

Sinun sankarisi on huivipäinen, joka huutaa intersektionaalisuudesta, rauhanuskonnosta ja feminismistä, ja joka vihaa lökäpöksyisiä maalaistolloja, jotka eivät osaa puhua teidän kieltänne. Joka sanoo, että kaikki ovat suomalaisia, jos haluavat. Paitsi että suomalaisissa ei ole mitään ihmeellistä, ei mitään erityistä, ei mitään hienoa.

Sinun sankarisi on ylipainostaan taidetta ja politiikkaa tekevä narsisti, joka vaatii, että pitää olla positiivinen kehoaan kohtaan. Nimittäin sitä läskiä kehoa. Ei varmaankaan vuosikaudet kehoaan rääkännyttä mäkihyppääjän kehoa kohtaan. Sinun sankarillesi urheilu on silkkaa typeryyttä – mutta onhan se mahdollisuus niille, jotka eivät yliopistoon pääse.

Sinun sankarisi on liian nopeasti keski-ikäistyvä metoo-aktivisti, joka vihaa sydämensä kyllyydestä kaikkia miehiä, joille ei enää kelpaa. Nainen, joka uskottelee maailmalle, että juopuneen miehen käsi luisevan perseensä päällä baarissa tuntuu yhtä pahalta kuin raiskaus.

Sinun sankarisi on kasvonsa peittävä ja kovaa huutava mies, joka heittelee kiviä ja särkee toisen omaa. Sinä ja sinun sankarisi saatte mielestänne määritellä, mikä on kenenkin omaa ja miten kauan. ”Ei kukaan ansaitse”, te sanotte.

Sinun sankarisi on liian kovaa ja liian paljon puhuva nainen, käsillään huitova, päälle huutava, aggressiivinen. Sellainen, joka ei ole koskaan hiljaa, koska hiljaisuus tarkoittaisi, että patriarkaatti alistaa. Sellainen nainen, joka uskoo, että koko maailma on tehty palvelemaan häntä.

Sinun sankarisi on perussuomalaisia verkossa kiusaava aktivisti, joka sylkee kadulla päin. Sellainen, joka päivästä ja viikosta toiseen vakoilee kanssaan eri mieltä olevien naisten sanomisia ja odottaa mahdollisuutta iskeä. Sinun sankarisi on poliittisesti ”oikeamielinen” – aina yhtä valmis solvaamaan ja häpäisemään kuin sinäkin. Vaikka kuolleita.

Erityisesti sinun sankareitasi ovat ne, jotka halveksivat Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta. Ne, joiden mielestä meillä ei ole mitään, ei ole koskaan ollut mitään, meitä ei yhdistä mikään, meitä ei muista erota mikään. Sinun sankareitasi ovat ne, jotka vaativat maksajille lisää maksettavaa, miehille lisää hävettävää.

Sinun sankareitasi ovat ne, jotka nauravat Finlandian herkistämille silmille. Ne, jotka eivät ole koskaan ”ymmärtäneet yhtään jääkiekkoa”. Ne, joiden mielestä Suomen lippu on hyvä korkeintaan liehuessaan teidän monikulttuuristen ja vegaanisten pihajuhlienne salossa – sielläkin vain siksi, että ”kansallinen kuvasto täytyy saada pois rasisteilta”.

Sinun sankareitasi ovat ne, joiden mielestä ei kannata lukea historiaa, koska siellä on maskuliinisia valtarakenteita eikä tarpeeksi naissubjekteja. Ne miehet, jotka tekevät paljon ylevämpiä asioita kuin kilpaurheilevat tai käyvät armeijan.

Olen pahoillani puolestasi.

Sinä et kestä, että meillä on Matti Nykänen. Lentävä legenda, jonka hyppyjä ovat katsoneet miljoonat suomalaiset. Hurranneet, huutaneet, itkeneet, skoolanneet. SUOMI, SUOMI, SUOMI! ”Suomi voittaa, hyvä Matti!”

Sinä vihaat legendoja.

Sinusta miehen pitää pukeutua mekkoon ja tuntea tunteita, mutta sinusta Nykäsen Matille mies ei saa itkeä. Ei voitosta eikä kuolemasta. Ei ole mitään legendoja, pelkkiä juoppoja naistenhakkaajia.

Sinä et kestä, että meillä on yhteinen kokemus. Olemme katsoneet tv:tä yhdessä, koko perhe, ystävät, jännittäneet, pitäneet peukkuja, pidättäneet hengitystämme.

Olemme nähneet maailman parhaan mäkihyppääjän hyppäävän järjettömän kauas, kuin ikuisesti. Se on järjettömän hienon näköistä.

Tiedätkö, se on melkein hullua! Kuuluuko ihmisen sillä tavalla lentää ilmassa? Ei siellä ihan jokainen lennäkään. Sinäkään et lentäisi.

Me olemme hypyn jälkeen nähneet keskimmäisellä pallilla vaaleatukkaisen pojan, paljon ikäistään nuoremman näköisen, saamassa kaulaansa kultaa. Olemme nähneet Suomen lipun korkeimmalla, laulaneet Maamme-laulun, olleet niin saatanan ylpeitä. Hyvä Suomi, hyvä Nykäsen Matti!

Meillä ei ole melkein edes sanoja sen kuvaamiseen. Se on niin hienoa. Se on tuntunut sydämessä asti.

Ja sitä ei meistä saa pois. Et sinä ilkeine tviitteinesi, halveksuvine sanoinesi. Eivät sinun sankarisi meitä vähättelevine väitteineen, ei edes se kuuluisa maailmanmuutos, johon sinä oman moraalisi perustat.

Sitä sinä et kestä."

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Nykänen

Itsekkyys

Torstai 31.1.2019 klo 0.28 - Perussuomalainen

Oulussa on tehty päätös, että turvapaikanhakijoiden vierailut päiväkotilasten ja alakoululaisten luona on toistaiseksi lopetettu.

Nyt "asiantuntijat" ympäri maata ihmettelevät suu ymmyrkäisinä, miksi moinen päätös tehtiin. Paheksuvat voimakkaasti.

Eikö kukaan tai mikään taho voisi ostaa heille päivän lehtiä tai aukaista nettiä.

Ehkä Oululaiset haluaa suojella lapsiaan? Maahanmuuttokriittinen Junes Lokka ehdotti Oulun valtuustossa, että valtuutetut kerää listan lapsistaan, yhteystietoineen, ja lupasi toimittaa sen maahanmuuttaja nuorukaisten suosimaan ostoskeskukseen. Perusteella, että valtaosa valtuustosta haluaa tätä vuorovaikutusta kulttuurien välillä. Kommenteista puheenvuoron jälkeen voi helposti päätellä, ettei valtuutetut tässä kohtaa enää ajatusta kannattaneetkaan.

Miksi? Tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin minä teen.

Miksi suurin osa päättäjistä suojelee omia lapsiaan, mutta ei välitä muiden lapsista? Onko maailma tosiaan muuttunut näin itsekkääksi? Oman poliittisen uran pönkittämiseksi ollaan valmiita uhraamaan naapurikorttelin lapset. Kunhan ei omalle kohdalle osu.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lapset

Oulu ei ainoa

Torstai 17.1.2019 klo 0.07 - PS:n paikallisosaston varapj.

Kankaanpäässä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia 6 viime vuonna Ilta-Sanomien mukaan. Iltalehden tilastot kertoo 200 % kasvusta raiskauksissa edelliseen vuoteen verraten.

Tekijöiden sukupuusta ei mainintaa.

Tulemme asian ottamaan esiin valtuustossa ja toivomme, että pystymme nopeuttamaan VOK:in lähtöä muuttuneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Asioilla ei välttämättä mitään yhteyttä keskenään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lasten raiskaukset

Hallitsematon maahanmuutto- ja seuraukset

Perjantai 11.1.2019 klo 22.15 - Valtuutettu Teuvo Roskala

Olen tällä viikolla järkyttynyt kahdesti. Ihan aidosti, en iltisten tapaan millä otsikoivat kun klikkejä hakevat.

 Ensimmäisen kerran heti maanantaina. Paikallislehtemme Kankaanpään Seutu kirjoitti pääkirjoituksessaan Niinisalon VOKin lopettamisesta. Tyyliin, että on se niin harmi. Noo, se alkulöpinä nyt menee ihan paikallispolitiikan piikkiin. Lähetin vastauksen missä esitin näkökantani siihen hävisimmekö tässä casessa rahaa ja työpaikkoja. Nyt se oli julkaistu, 3 päivää myöhemmin. Löytyy nimelläni kun jaksaa kaivaa tarpeeksi syvältä.

 Mutta kopioin tähän pääkirjoituksen lopun. Sanasta sanaan.

" Niinisalon vastaanottokeskus aloitti toimintansa joulukuun alussa 2015 varsin kovan kohun saattelemana. Vastustus ja pelottelu olivat varsin suurta, ja monenlaisia uhkakuvia luotiin ihmisten mieliin.

 Nämä 74 asukasta, joista suurin osa on lapsia, ovat löytäneet paikkansa kankaanpääläisestä elämänmenosta. Nyt he joutuvat lähtemään jälleen kohti tuntematonta.

TURHAAN PELÄTYT UHKAKUVAT EIVÄT OLE KOSKAAN TOTEUTUNEET. MIKSIKÖHÄN?"

Tänään järkytyin toisen kerran tällä viikolla. Ja vielä isommin. Tokihan muistissa on Porissa sattunut koulutytön murha missä uhri poltettiin elävältä, Turun terroriteko missä kaksi kuoli kaulan katkaisuun, Otanmäen tappo, päiväkodissa tapahtunut pikku lapsen murha, vartijan kaulan viiltely ennen Joulua, 7- vuotiaan murha Arabianrannassa... ja tänään sitten lisää uhreja Oulussa tapahtuneisiin lasten raiskauksiin. Tapauksia on jo yli puoli tusinaa tullut ilmi ja kuinka monta vielä tuleekaan. Yksi lapsiuhreista jo kuollutkin.

Minä en pystyisi kirjoittamaan lehden pääkirjoitukseen, että uhkakuvat eivät ole toteutuneet. Jos meillä ei olekaan, kiitos VOKin ankaran vastuksen jonka myötä saimme tänne perheitä, niin muualla on sitten sitäkin enempi sattunut.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: väkivalta

Semmosta se on...elämä

Torstai 20.12.2018 klo 23.00 - Paikkakuntalainen

Tulihan se sieltä...ennenaikainen joululahja :)

Eikä mitenkään yllätyksenä. Vahva tuntu oli jo vuosi, pari sitten.

" Ne on eri miehet jotka ruumiita tekee, ja eri miehet, jotka niitä pesee."Pozzethino korvaisi Special Onen...ainakin jos Timesiin on uskominen. Ken elää, se näkee.

Liverpoolissa ja Manchesterissa on taas palattu päiväjärjestykseen. Se perinteisempi Reds on palannut valtaistuimelle.

Kommentoi kirjoitusta.

Kotouttamisohjelma

Maanantai 10.12.2018 klo 14.53 - Valtuutettu T.Roskala

Kaupunginhallituksen kokous tänään kello 15.00. Asianumero 391. Maahanmuuttajien kotouttamisohjelma Pohjois-Satakunta.

Pumaska on paksu kuin tiiliskivi. Löytyy Kankaanpään kaupungin nettisivuilta. Valtakunnallisesta hieman päivitetty versio.

 Muutamaan kohtaan kiinnittyy huomio. Poimin niistä pari tähän.

***Euroopan neuvoston ministerikomitea on määritellyt vihapuheen suosituksessaan (R 97 20) seuraavasti:

"Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat

etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen.

Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen,

siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan" (Poliisihallitus).

Poliisi puuttuu vihapuheisiin johdonmukaisesti ja tehokkaasti liittyy se sitten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen,

ulkomaalaisvastaiseen vihalietsontaan tai koululaisten väliseen kiusaamiseen. Vihapuheelta

halutaan suojella erityisesti lapsia ja nuoria (Poliisihallitus).

Vihapuheeseen pyritään puuttumaan ensisijaisesti ennalta estävin keinoin ja rikostutkinnassa painopisteenä

on aktiivinen internetissä tapahtuva rangaistava vihapuheen paljastaminen ja toimintaan

puuttuminen (Poliisihallitus).****


Nyt kun joku vielä pystyisi perustelemaan katu-uskottavasti mitä on aggressiivinen suvaitsematon kansallismielisyys? Onko soihtukulkue sitä?

Entä internetissä tapahtuva rangaistava vihapuheen paljastaminen. Iivo Niskasen olympiavoiton hehkuttaminen tulkittiin sellaiseksi. Nyt viimeisin banni johtui, kun ylistin sotaveteraaneja kun pystyivät ryssän hyökkäyksen pysäyttämään.

Tämä tosin kirjoitettu jo pari vuotta sitten. Silloin siitä ei kukaan henkeensä vetänyt. Onko kahdessa vuodessa isänmaan puolustajien ylistäminen muuttunut aggressiiviseksi vihapuheeksi?

Lisääkin olisi kysymyksiä, mutta turhauttavaa kirjoittaa jos ei mistään saa vastauksia.

Ehkä viikon päästä valtuustossa saadaan hyvää keskustelua aikaan turvallisuustilanteestamme.Vai eikö Oulu olekaan Pohjois-Satakuntaa?
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maahanmuutto

Huolestuttava suunta

Lauantai 1.12.2018 klo 23.01 - Teuvo Roskala

Joulukuinen lauantai-ilta. Hyvinkin perinteisesti meni päivä. Kaupalla oltiin, ravit ja futikset tuli seurattua. Saunassa käytyä.Ihan hyvin kaikki henkilökohtaisesti.

Mutta...vaikka kuinka koittaisi olla ihan omissa oloissa perheen kanssa, ei se tahdo onnistua tämän päivän maailmassa. Tai ainakin vaatisi täydellisen sulun ulkopuolelta tulevan infon suhteen. Toki telkkaria voi huoletta katsoa. Ylen masinoimaa propagandista aivopesua tai muilla kanavilla pyörivää uusintojen uusinta hömppää.

 Sitten kuitenkin jossain vaiheessa tulee avattua uutiskanavat. Muutkin, kuin virallisen Suomen toistamat. Sieltä silmille tulvii miten pk-seudulla nuoren vartijan kaula on koitettu katkaista ja Oulussa reilu puolen tusinaa maahan tullutta on pientä lasta hyväksikäyttänyt kukin vuorollaan.

 Ensimmäisenä pintaan tulee valtaisa suuttumus. Miten tämä on meillä Suomessa mahdollista? Ei meillä vastaavaa ollut vielä pari, kolme vuosikymmentä sitten. Eniten ihmetyttää se, että miksi näistä ei puhuta avoimesti? Ilta illan jälkeen kauhistellaan, kuinka suomalainen saastuttaa maailman mutta koskaan ei kokoonnu A-2 studio pohtiakseen sitä miten saataisiin näiden vierasmaalaisten raakalaismaiset seksuaalirikokset lapsia kohtaan kuriin.

 Suomen nykyistä "suvaitse ja ole hiljaa" linjaa kannattaa pieni vähemmistö. Median avulla he luulottelevat kansalle, että näin ajattelee iso osa kansaa. Tämä vääristynyt ja äärettömän vaarallinen suunta pitäisi saada poikki. Nyt kun vielä selvästi isoin osa meistä ajattelee ihan normaalisti näistä asioista.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi

Isänmaa

Perjantai 30.11.2018 klo 22.55 - Realisti

Tovi on vierähtänyt, kun tänne on tullut sanoja aseteltua järjestykseen. Tietoinen valinta. Olen halunnut mahdollisimman monen lukevan, mistä oli kyse tuossa episodissa millä taas "pääsi" iltisten sivuille. Eikä nyt ollut kyseessä mikään väärinymmärrys. Kyseessä oli puhtaasti se, mihin uskonsa perustaa. Minulle se käsitys kieltämättä on vanhanaikainen. Minä perustan sen nyt ja aina Raamattuun.

 Facebookkikin aikanaan avautui ja sinne juttuja laitoin. Erittäin tarkan seulan jälkeen, koska tiedän kuuluvani siihen likaiseen tusinaan jota seurataan 24/7. Noo..onhan meitä varmaan useampi sata jollei tuhansia. Yhdistävänä tekijänä rakkaus isänmaahan. Varsinkin siihen entiseen, mistä on iso siivu menetetty.

 Pari arempaa aihetta linkitin..mm. lihansyöntiä koskevaa ja kas kummaa...joku oli löytänyt parin vuoden takaisen juttuni missä itänaapuria kutsuin sodan aikana vakiintuneella nimellä. Puolustaessani sotaveteraaneja. Tämän nimen käyttö oli naamakirjassa täysin sallittua vielä pari vuotta sitten mutta niin vaan vanha teksti tulkittiin nyt yhteisönormien vastaiseksi.

Mitähän tästä kaikesta tuumaisi edesmennyt appiukkoni joka aikanaan joutui ryssien massiivisen tulituksen kohteeksi joen yli uidessaan. Punaisena virtasi vesi ja suurin osa taistelutovereista jäi sinne. Appiukko jäi henkiin ja pitkän sotavankeuden jälkeen palasi takaisin Suomea uudelleen rakentamaan.

Onko tästä sukupolvesta meitä puolustamaan, jos vihollinen  uhkaa? Vai riittääkö kapasiteetti vain bannien jakamiseen netissä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi

Vastine

Torstai 6.9.2018 klo 10.58 - Teuvo Roskala

Alla vastineeni Kankaanpään Seudun kirjoitukseen, minkä sinne lähetin.Luin tässä vrk:n vaihtuessa paikallisen aviisin näköispainoksen kuten yleensä teen, jos vielä hereillä olen. Päätoimittaja on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta lomallaan, kun on näihin blogi kirjoituksiini jaksanut niin huolella paneutua. Osoittaa, etten ihan turhaan niitä kirjoita. Lukijoita löytyy.

Alle linkitin 1. korinttolaiskirjeen 7. luvun jakeet 1-5. Näin tarkkaan en osannut lähdettäni Raamatusta nimetä, kun Jarkko lomallaan yllättäen soitti. Uskonystäväni asian paremmin taisi, kun yhteyttä otti välittömästi asiasta kuultuaan. Moni muukin kyllä on kiittänyt asian esille ottamisesta. Joten ei se ihan täystyrmäystä ole ollut, kuten lehden jutusta saa kuvan.

90-luvun taitteessa asiasta käytiin ankaraa vääntöä sen ajan mediassa. Ei ollut kännyköitä saati nettiä. Isolle osalle oli kauhistus että puhuttiin termistä raiskaus ja avioliitto samassa lauseessa. Sitä se on edelleen meille, jotka emme ole tälläisestä live elämässä edes kuulleet kuuna kullan valkeana.  Koska avioliitto on Pyhä ja Pyhään avioliittoon ei kuulu minkäänlainen väkivalta. Viimeisempänä varmaan raiskaus. Sitä termiä ei saa sotkea avioliittoon. Jos sellaista tapahtuu, niin se on sitten kertaluontoista ja tapahtuu eroamisen ollessa menossa. Tänä päivänä ei kenenkään tarvi kärsiä väkivallasta avioliitossa. Sitä varten meillä on turvaverkosto turvakoteineen jne.

Raiskaus on rikoksista pahimpia ja kenenkään ei sitä pidä joutua kokemaan. Kaikkein viimeksi kotona.

Rakkauden täyttämässä liitossa moista termiä ei tunneta. Jos se arkipäiväistetään, ei sellainen liitto ole mikään avioliitto. Se on joku muu kombinaatio. Tätä maailmaa en tunne, eikä minun tarvitsekaan. Minä tunnen vain avioliiton joka on solmittu Jumalan edessä ja siihen ei minkäänlainen väkivalta kuulu.

"Avioliitto ja naimattomuus

1 Otan nyt puheeksi asian, josta kirjoititte. Miehen on kyllä hyvä olla koskematta naiseen, 2 mutta haureuden välttämiseksi tulee kunkin miehen elää oman vaimonsa ja kunkin naisen oman miehensä kanssa. 3 Mies täyttäköön aviovelvollisuutensa vaimoaan kohtaan, samoin vaimo miestään kohtaan. 4 Vaimon ruumis ei ole hänen omassa vallassaan vaan miehen, samoin ei miehen ruumis ole hänen omassa vallassaan vaan vaimon. 5 Älkää keskeyttäkö yhdyselämäänne, paitsi ehkä yhteisestä sopimuksesta joksikin aikaa, jotta voitte keskittyä rukoukseen; palatkaa sitten taas yhteen. Muutenhan Saatana pääsee kiusaamaan teitä, kun ette kuitenkaan pysty hillitsemään itseänne."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä avioliitto

Raiskaus

Maanantai 3.9.2018 klo 13.26 - Kyläkauppias

Tässä Saulin mielipide perheen sisäiseen raiskaukseen vuodelta 1991.

Näin Niinistö sanoi 14.5.1991:

–Arvoisa puhemies! Tässä lakiehdotuksessa puuttuisin lähinnä eräiden rikosten säätämistä asianomistajarikoksiksi koskevaan kohtaan. Jos ajatellaan nykytilannetta, niin asianomistajarikoksessa tietysti aloite on asianomistajalla itsellään, mutta niinpä se taitaa olla silloinkin, kun virallisen syytteen alaisista rikoksista puhutaan. --- Tässä suhteessa itse asiassa ei siis tapahtuisi kovin paljon muutosta nykytilanteeseen, mutta eräs olennainen muutos tapahtuu ja se on se, että anteeksi antamisen mahdollisuus häviäisi, sanoi Niinistö.

–Luulen, että me jokainen olemme joskus jollain tavalla tulleet kolhituiksi ja huomanneet yllättäen muutaman päivän päästä, että ei se ihan niin pahaa ollutkaan, haluan antaa anteeksi sen pahan, joka minuun kohdistui.

Niinistön mielestä lakialoitteessa oli vaara, että muodostuu ”yhteiskunnallinen ylivalta, joka rullaa ja panee perheet esimerkiksi oikeussaliin vastakkain, vaikka kumpikaan ei todella sitä enää haluaisi”.

–On minusta aika tarkkaan ajateltava asia, kannattaako lähteä siihen, viedä mahdollisuus antaa rehellisesti ja avoimesti anteeksi, hän lopetti.

4 kommenttia . Avainsanat: perhe

Välikysymys

Perjantai 17.8.2018 klo 20.17 - Perussuomalainen

Rannikolla asuva väestönosa laulelee merimies aiheisia juomalauluja rapujuhlia viettäen. Mannersuomessa valmistaudutaan huomisiin hirvipeijaisiin. Kulttuurierotko selittävät miksi aika monesta asiasta olemme niin eri mieltä.

 Mielenkiintoista nähdä miten RKP vastaa isoimman oppositiopuolueen SDP:n kutsuun lähteä keskustelemaan ulkoministeri Timo Soinin aborttikannasta. Väsäämään mahdollista välikysymystä. Kutsu koskee koko oppositiota, joten koskee se perussuomalaisiakin.

Mielestäni vastaus siihen on yksiselitteinen. Kiitos ei. Oli sitten mitä mieltä hyvänsä ulkoministeristä tai abortista.

 Jos nyt lähtee mukaan tälläiseen välikysymykseen, myöntää samalla sen, että nykyinen sananvapaus on ihan ok. Saat olla mitä mieltä tahansa, kunhan se on meidän suvaitsevaisten mielen mukaista. Saat vapaasti hehkuttaa sukupuolineutraalia avioliittoa, vaikka se sillä hetkellä ei olekaan vielä Suomessa sallittua. Voit tätä hehkutusta tehdä vapaasti ministerinä, vieläpä ulkomailla ja kännissä kuin käki. Näin teki Paavo Arhinmäki. Mitään isompaa meteliä siitä ei seurannut saati välikysymystä.

Tähän demarien juonitteluun ei saa missään tapauksessa mennä mukaan. Lähtemällä mukaan rivit tulevat takuu varmasti harvenemaan. Uusia kannattajia sillä on turha toivoa mukaan.

Perussuomalaiset ei saa alkaa vihertämään enää tippaakaan enempää. Se polku on tuhon tie.

Koti, uskonto ja isänmaa. Ne on olleet ja pitää vastakin olla meidän puolueen kulmakiviä. Niiden kautta sitä nostetta tulee. Varsinkin, kun ruiskaunokki ne aikapäiviä sitten hylkäsi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: abortti

Abortti

Maanantai 13.8.2018 klo 23.15 - Kristitty

EM-kisat päättyi Suomen suureen riemujuhlaan. Viestimiehet nousi hylkäyksien avittamana aina kuudennelle sijalle asti. Kisojen paras suoritus! Tämän avulla päällystö meinaa säilyttää paikkansa. Sijoituttiinhan sentään kolmessa lajissa pisteille. Mitäpä siitä, että vajaa 40 muuta kisajoukkueen jäsentä oli enemmän tai vähemmän turistin osassa. Lyötiin sentään Argentiina!

 Vaikka ei ole edes kuulu Eurooppaan. Tuo maa nyt sattuu olemaan kuuma puheenaihe Suomessa. Äänestivät siellä toimivan lain puolesta. Vain raiskatut ja terveydelle vaaralliset raskaudet voidaan keskeyttää. Ulkoministerimme Timo Soini puolusti tätä. Oli monelle yöunien menettämisen paikka. Ei tuollaista viestiä saisi maailmalle julistaa. Luulevat vielä, että Suomessa ei suosita lapsentappamista.

Tuollanen termi tuli väkisin mieleen kun katseli illan a-studiota. Asiantuntija lääkäriksi tituleerattu naislääkäri veti pokkana, että kyllä aborttiin pitää olla oikeus jos vaikka työpaikka vaihtuu tai parisuhde katkeaa!! Hei haloo, tappaa ihmisenalku siitä hyvästä että vaihtaa työpaikkaa kontulasta vuosaareen. Tai jättää jarkan 3 kuukauden tiiviin suhteen jälkeen ja ottaa penan takaisin kun se pääsi taas sörkästä vapaalle.

Mitä keskustelussa ylipäätään teki varapuhemies Haatainen? Eihän hänen kuulu tuossa tehtävässään osallistua aktiivi politiikkaan. Puolueeton taho pitää olla tämän ajan. On vielä kaiken lisäksi aivan onneton poliittisena vaikuttajana. Nytkin hävisi Päivi Räsäselle 100-0. Ei tullut vastausta Päivin kysymykseen, minkä ikäisellä Tuulan mielestä on ihmisoikeudet. Ilmeisesti ne on vasta silloin kun lapsi pystyy eka kerran lähtemään mukaan pridemarssille.

Raiskatulle pitää  abortti suoda, jos tekijä on täysin outo. Tai erivärinen. Avioliitossa kun ei voi edelleenkään tulla raiskatuksi. Ei ainakaan tavallisten valkoisten heteroiden suhteessa.

Jännä juttu muuten se, että aika moni suomalainen nainen kauhistelee Syyrian sodan lapsiuhreja ja silti ovat valmiita tappamaan oman lapsensa. Miettikää sitä.


3 kommenttia . Avainsanat: murha

Urheilu

Lauantai 11.8.2018 klo 23.52 - Realisti

 Valioliiga alkoi eilen ManU-Leicester ottelulla. " Vanhaan hyvään aikaan" koko kierros pelattiin aina lauantaina kello 17.00 suomen aikaa. Nyt se sirotellaan vkl:n ympärille mahdollisimman tehokkaasti. Näin saadaan livenä puolen tusinaa ottelua ja sitä kautta katsojia ja mainostajia ja rahaa. Simppeliä.

 Mitään isompaa ei ole näissä ekoissa otteluissa tapahtunut. Suuret on suuria, edelleen. Huomenna vasta ne isoimmat ennakkosuosikit estradilla, ensin Pool ja sitten City.

EM-kisat on loppuhuipennusta vailla. Lipsanen kantaa huomenna koko kansakunnan paineet niskassaan. Vähintään metku on tultava, mieluummin mestaruus maailmanennästyksellä. Se paikkaisi nämä katastrofaaliset kisat Suomen kannalta katsoen.

Tasan 90 vuotta sitten Amsterdamissa kisojen 7. päivänä Suomi otti Toivo Loukolan johdolla esteissä kolmoisvoiton ja kymmenottelussa oli kaksi sinivalkoista korkeimmilla korokkeilla. Keskellä Matti yrjölän isä Paavo. Jäi siinä sentään yksi pronssi muille.

Tänä päivänä vastaavaa osoittaa Ingebritsenien veljeskolmikko vuonojen maasta. Siitä vaan napsivat mitaleita ja mestaruuksia 17-vuotias keulakuvana. Tai puolalaiset joiden naiskiituri juoksee tunnin sisään kahdesti kultaan! Vieläpä äärettömän hapokkaalla ratakierroksella. Ja kansa hurraa televisioiden äärellä ko. maissa.

Mitä samaan aikaan suomessa? Rönkä julistaa uutisten alussa että flow festivaalit tuo Helsingille ja Suomelle huikeesti mainetta. Sen jälkeen näytetään sen seitsemää väriä olevia hiphoppaajia ja päästä varpaisiin tatuoituja narkkareita ja todetaan että ' voi kuinka meillä kaikille oli niin mukavaa.'

Paitsi niillä koirapuistoansa kaipaavilla lemmikkien omistajilla joiden paikan olivat nämä fillarikommunistit vieneet omin luvin.

Sillä kohtaa aukeni, miksi emme enää pärjää urheilussa. Se kun vaatii verta, hikeä ja kyyneliä. Tuo maailmamusiikki ei muuta kuin siltsumaisen asenteen huumeisiin ja *suvaitsevaisuutta.*

Nuorena polska oli lähinnä vitsi. Nyt sinne muutto ei tunnu yhtään hullummalta ajatukselta. Paitsi että siellä ei rajat ole auki. Se kansa pitää huolta omistaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: flow

Näin oli Neuvostoliitossa..nyt meillä

Torstai 9.8.2018 klo 23.49 - Mielipidevanki

Tulevaisuudentutkijan mukaan koko Suomen asuttuna pitäminen puolestaan vaatisi esimerkiksi maahanmuuton lisäämistä "

Kuinka pihalla tuollainen tutkija voi olla! Jos tänne maalle alettaisiin rahtaamaan urakalla mustaa miestä, niin sitten täältä haipyisi alkuperäinen kansa, eikä ne keskenään pärjäisi viikkoakaan.

Maaseudun vahvuushan piilee juuri siinä, että täällä ei erirotuiseen törmää joka kuukausi.

*********************************************************************************************************


No jos mä ny sitte kumminki jatkan treeniä....pitää koittaa hävittää kaikki vanhat kansakouluaikaiset kirjatkin. Ainakin repiä se sivu irti missä oli...*pieni neekeripoika rannalla pesee kasvojaan, vaan valkoiseksi ei tule milloinkaan*. Emme silloin 60-luvulla ymmärtäneet siinä mitään pahaa. En kyllä edelleenkään. :)

************************************************************************************************************

Tuossa yllä on pari katkelmaa face kirjoituksistani, mistä on bannia rapissut. Ensimmäinen pari viikkoa sitten rustatusta ajatusten tonavasta, jonka ansiosta vielä toisetkin kaksi viikkoa menee pelkästään muiden tekstejä lukiessa. Ei silti, hommaa on siinäkin. Toinen puoli haukkuu kaiken liikkuvan ja toinen puoli kehuu itseään ja/tai lähipiiriään herkeämättä. Jos et kuulu kumpaankaan, niin iso käsi. Heitäkin on, onneksi.

Nuo pari katkelmaa kannattaa lukea vielä toisenkin kerran uudestaan läpi. Jos edelleen löydät niistä vihapuhetta, suosittelen jättämään ainakin tämän blogin seuraamisen siihen. Niissä kun ei sitä puhetta ole pätkääkään, vaikka naamakirja ja sen palkkaamat "seuraajat" näin väittävätkin. Kyllä kyseessä on puhtaasti poliittinen ajojahti, mitä harrastetaan varsin laajasti suomessakin. Huoli on kova. Perinteiset korruptoituneet valtarakenteet alkaa murenemaan avoimen tiedonvälityksen aikakautena. Painettu media ja kansalliset teeveekanavat on vielä suppean porukan hallussa, mutta päivä päivältä hiekka valuu tiimalasissa.

Kyllä kansa tietää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: banni

Vanhemmat kirjoitukset »