Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vastine

Torstai 6.9.2018 klo 10.58 - Teuvo Roskala

Alla vastineeni Kankaanpään Seudun kirjoitukseen, minkä sinne lähetin.Luin tässä vrk:n vaihtuessa paikallisen aviisin näköispainoksen kuten yleensä teen, jos vielä hereillä olen. Päätoimittaja on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta lomallaan, kun on näihin blogi kirjoituksiini jaksanut niin huolella paneutua. Osoittaa, etten ihan turhaan niitä kirjoita. Lukijoita löytyy.

Alle linkitin 1. korinttolaiskirjeen 7. luvun jakeet 1-5. Näin tarkkaan en osannut lähdettäni Raamatusta nimetä, kun Jarkko lomallaan yllättäen soitti. Uskonystäväni asian paremmin taisi, kun yhteyttä otti välittömästi asiasta kuultuaan. Moni muukin kyllä on kiittänyt asian esille ottamisesta. Joten ei se ihan täystyrmäystä ole ollut, kuten lehden jutusta saa kuvan.

90-luvun taitteessa asiasta käytiin ankaraa vääntöä sen ajan mediassa. Ei ollut kännyköitä saati nettiä. Isolle osalle oli kauhistus että puhuttiin termistä raiskaus ja avioliitto samassa lauseessa. Sitä se on edelleen meille, jotka emme ole tälläisestä live elämässä edes kuulleet kuuna kullan valkeana.  Koska avioliitto on Pyhä ja Pyhään avioliittoon ei kuulu minkäänlainen väkivalta. Viimeisempänä varmaan raiskaus. Sitä termiä ei saa sotkea avioliittoon. Jos sellaista tapahtuu, niin se on sitten kertaluontoista ja tapahtuu eroamisen ollessa menossa. Tänä päivänä ei kenenkään tarvi kärsiä väkivallasta avioliitossa. Sitä varten meillä on turvaverkosto turvakoteineen jne.

Raiskaus on rikoksista pahimpia ja kenenkään ei sitä pidä joutua kokemaan. Kaikkein viimeksi kotona.

Rakkauden täyttämässä liitossa moista termiä ei tunneta. Jos se arkipäiväistetään, ei sellainen liitto ole mikään avioliitto. Se on joku muu kombinaatio. Tätä maailmaa en tunne, eikä minun tarvitsekaan. Minä tunnen vain avioliiton joka on solmittu Jumalan edessä ja siihen ei minkäänlainen väkivalta kuulu.

"Avioliitto ja naimattomuus

1 Otan nyt puheeksi asian, josta kirjoititte. Miehen on kyllä hyvä olla koskematta naiseen, 2 mutta haureuden välttämiseksi tulee kunkin miehen elää oman vaimonsa ja kunkin naisen oman miehensä kanssa. 3 Mies täyttäköön aviovelvollisuutensa vaimoaan kohtaan, samoin vaimo miestään kohtaan. 4 Vaimon ruumis ei ole hänen omassa vallassaan vaan miehen, samoin ei miehen ruumis ole hänen omassa vallassaan vaan vaimon. 5 Älkää keskeyttäkö yhdyselämäänne, paitsi ehkä yhteisestä sopimuksesta joksikin aikaa, jotta voitte keskittyä rukoukseen; palatkaa sitten taas yhteen. Muutenhan Saatana pääsee kiusaamaan teitä, kun ette kuitenkaan pysty hillitsemään itseänne."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä avioliitto