Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokouksia kokousten perään

Sunnuntai 12.1.2020 klo 7:58 - Luottamushenkilö


Kuukausia on taas päässyt vierähtämään edellisestä blogista. Perussuomalaiset on nyt jo siinä neljänneksen kannatuksessa, minkä elokuussa uumoilin tapahtuvan seuraavan vuoden aikana, jos hallitus kasassa pysyy. No ei pysynyt ja sekös satoi meidän laariin. Jahka päästään kevään kuumiin tuponeuvotteluihin ja työllisyyden suhteenkin pitäisi jotain jo kuulua, voi olla että gallupit vaan jatkaa yläviistoon. On siinä Spice Girlseillä pureskelemista, vaikka yksi Tina Turner mukana onkin kokemusta tuomassa.

 Syksy oli paikallispolitiikassakin hyvin kiireinen ja muutenkin vilkas. Talouden tasapainotuksen merkeissä kokoonnuttiin kerran jos toisenkin ja kuntaliitosneuvottelut saatiin käyntiin. Kaupunginhallituksessa aloitin kesällä jälkimmäisen kaksivuotiskauden kuten vaalien jälkeen päätettiin paikkoja jaettaessa.

 Huomenna sitten kevään kokousrumba taas lähtee käyntiiin juuri kaupunginhallituksen kokoontumisella. Joka toinen maanantai, aina iltapäivisin. Hallituspaikan myötä tuli osallistumis- ja puheoikeus myös teknisen lautakunnan kokouksiin. Posan hallitus tuli kuvioihin mukaan, koska Jari Koskelasta saimme kansanedustajan ja hän on estynyt olemaan paikalla. Kokoukset kun on aina keskellä viikkoa ja Arkadianmäellä täysi rähinä päällä. Posan hallituspaikka tietää osallistumismahdollisuutta myös Posan valtuuston kokouksiin. Samaan tapaan kuin Vatajankosken Sähkön kuntäyhtymässäkin, minkä hallituksessa olen myös.

 Nämä luottamuspaikat helposti kasaantuu samoille henkilöille, koska valinnoille on omat pelisääntönsä. Esimerkiksi Posan hallituksessa meillä ( PS Kankaanpää) on yksi miespaikka ja hänen on oltava "hallituksen pöydän ympäriltä".  Eli kaupunginhallituksen jäsen tai valtuuston puheenjohtajistosta. Meitä on nyt kaksi vaihtoehtoa siihen ja toinen Helsingin päässä viikot.

 Kaupunginvaltuusto on yleensä kerran kuukaudessa ja yhteistyötoimikunta kokoontunee 2-3 kertaa kevätkaudella. Oma valtuustoryhmä kokoustaa aina valtuustoa edeltävänä sunnuntaina ja  paikallisosaston hallitus tammikuussa ja tarvittaessa. Kevätkokoukset ja muut sitten siihen päälle. Aika ei käy pitkäksi. :)

 Kova on haaste Suomen kunnille pitää pursi pinnalla. Perinteisellä mallilla ja vähenevillä valtionosuuksilla se ei kaikille onnistu millään. Niin nopsaan väki vanhenee ja verotulot putoaa. Mielenkiintoinen kevät edessä, kaikin puolin.

Avainsanat: Kokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini