Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Seutu

Torstai 9.8.2018 klo 1.02 - Mielipidevankina, edelleen

On huimaa lukea Seutu jo keskiyöllä netistä näköisversiona. Ihan jo sen vuoksi että siihen uponneen kaksiminuuttisen voi päivällä käyttää parempaan tekemiseen. Hyödyntää valoisaa aikaa, sanoo vanha kansa.

 Nyt tuo aika tuplaantu ja triplaantu. Moninkertaistu jopa, kun hoksasin mitä tällä kansakunnan kahtiajaolla on tarkoitettu. Yhtäkkiä se aukeni kuin seesamia ankkalinnassa hokien. Mielipidesivua lukemalla.

 On normaaleja naisia jotka ajattelee maalaisjärjellä ja tilanteen mukaan. Kannustavat pääsemään vanhoista perinteistä jotka eivät tuota kuin tuskaa. Hallituksen pj.

 Mutta on myös naisia jotka seuraavat sokeina oppiäitiään eivätkä suostu mielipidettään muuttamaan edes vielä silloinkaan, vaikka tuhoisat seuraukset aikanaan tehtyjen väärien päätösten vuoksi on ollut kaikkien nähtävissä jo vuosikaudet. Uutta ja toimivaa olisi tarjolla, mutta luonto ei anna periksi myöntää jättimokaa. Mokaa, joka on näivettänyt Kankaanpään torin ja sen ympäristön liike-elämän.

Mies sukupolvi on koko ajan suht normaalisti ajatellut maailman menosta. Tähän joukkoon en nyt laske mukaan mitään sillanpäitä tai tervoja tai muita kosmisen säteilyn uhreja.

Jospa tämä karjalippiksellä varustettu latela miesporukka vielä löytäisi nämä ns. norminaiset, niin Suomella voisi edelleen olla loistava tulevaisuus edessäpäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tori

Terroristi

Lauantai 4.8.2018 klo 0.50 - Kaupunginvaltuutettu

Terroristi. Kova määre mutta mielestäni ainoa jos pitää kuvata Aino Pennasta yhdellä sanalla.

Ylläoleva oli se täky millä varmistan että teksti luetaan kokonaisuudessa. Eräänlaista klikkihuorausta. Media opettaa.

Kesä on ollut aivan ainutlaatuinen. Normaalisti olisin siitä ja sen erikoisuudesta viestittänyt päivittäin facessa, mutta nyt ei onnistu. Bannia vielä reilut pari viikkoa. Suomessa saat tappaa torilla ja melkein estää lentokoneen lähdön ja olla sankari, mutta kun kirjoitat musta sanan väärään paikkaan ( naamakirja), sinut vaiennetaan.  Tätä on sananvapaus nykysuomessa.

 Lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen päätti muutaman häilyvän sekunnin aikana tulla 2000-luvun aarno lamminpartaaksi ja kaappasi Helsinki-Vantaalta Berliiniin lähtevän koneen haltuunsa. Siihen riitti kännykkään selfielive ja sairas mieli. 18 minuuttia oli koneen matkustajat ja henkilöstö hänen panttivankeinaan. Tilanne laukesi kun virkavalta opasti ulos. Sitä ennen Aino kehotti kaikkia nousemaan, mutta kukaan ei totellut. Ei edes oma mies. Silmissä siinsi jo saksanmaa ilman sekopäistä akkaa.

Tottahan tälläiselle terroriteollekin puolustajia löytyy. Saman vihreän porukan pj. Touko Aalto julisti Ainon välittömästi rohkeudessa Simo Häyhänkin edelle. Tämän sanottuaan toukohousu riensi länsinaapuriin läpsimään homotuttuja persuuksille. Ja kansa miettii nyt, että onko siitä sittenkään pääministeriksi.

Aika käsittämätöntä olisi, jos Aino virassaan voisi jatkaa. Varsinkin kun muistaa, miten Ikeltä lähti ulkoministerin palli alta kun tekstaili Johannalle. Tai audi mieheltä työt kun hehkutti muotoja. Tai jazzien uudelta pomolta jo ennen ensimmäistäkään työpäivää.

Mielenkiinnolla seuraamme, millaisen rumban media loihtii Ainon ympärille. Vai meneekö tämäkin "vetenä`" ?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrori

Hellejakso

Tiistai 24.7.2018 klo 12.19 - Sananvapauden kannattaja

Kuukaudeksi eteenpäin lupaa edelleen hellettä. Nauttikaamme niistä nyt, marraskuussa jo liekki pienemmällä.

Linkitin faceen jutun Suomen asuttuna pitämisestä. Ihmettelin tulevaisuuden tutkijan visiota siitä, että tänne pitäisi rahdata urakalla uutta väkeä etelän suunnasta.

Mitä hyötyä siitä olisi? Pääosin pelkkää menoa.

Tämä ei facelle maistunut. Yhteisönormeja rikottu. Kuukauden banni.

Suomi vajoaa hallitsemattomasti alaspäin. Pystyykö tätä vapaata pudotusta kukaan enää hillitsemään? Pahaa pelkään...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: banni

Naistenpäivä

Torstai 8.3.2018 klo 21.43 - Normaali uros

Päivä päivältä ymmärrän paremmin miltä tuntuisi asua Venäjällä. Tai Pohjois-Koreassa. DDR:ssä aikanaan.

Pitkään sain kirjoittaa vapaasti facebookissa. En käyttänyt rumia sanoja, en halveerannut ihmisiä. En yllyttänyt mekkaloihin enkä väheksynyt vähemmistöjä. Olin ja olen yleensä heikomman puolella. Värikkäästi kyllä kirjoitan ja jonkin verran provokaattisestikin. Se on tyylini ja sitä en muuta. En osaisikaan. Silloin kun juttu kumpuaa suoraan sydämestä, ei kannata mennä sorkkimaan.

Tämä yhtälö toimi vuosikaudet mainiosti. Ei tullut varoituksia eikä sanktioita. Osasin mielestäni pelisäännöt. Olin nähnyt tarpeeksi monen kaverin menettävän oikeutensa kirjoittaa facebookissa. Vältin hyökkäävää tyyliä. En haukkunut ihmisryhmiä. En kironnut enkä uhkaillut.  Kovalla intesiteetillä kyllä vedin. Reagoin aika voimakkaasti asioihin kirjoittamalla, joskin pystyn niistä puhumaan täysin rauhallisesti kasvokkain kenen kanssa vaan. Siitä olen ylpeä. Harvinainen taito, olen kuullut.

Sitten tuli kuuluisat talvikisat ja menin muutaman muun kanssa ( miljoona tai kolme) hehkuttelemaan Iivoa. Minä vieläpä sitä, että on suomalainen mies. Virhe number one. Stasi löysi minut ja seurasi 24 tunnin banni. Kun tästä kerroin tutuilleni, poikkeuksetta kommentti oli: oothan kirjoittanut paljon pahempaakin! Niin olinkin. Siihen mennessä varmaan 3000-5000 päivitystä, joista ainakin puolet oli ns. "pahempia". Ehkä nuo luontokuvat ei, vaikka niissäkin löytyy varmaan nykymittapuun mukaan liikaa normaalia elämänmenoa.

Jokunen päivä lisää ja euroviisujen esikarsinta. Suomessa siitä metka järjestelmä, että kisataan vaan kappaleesta, ei esittäjästä. Ja tämä sääntö kesken kisan. Kritisoin tätä. Virhe number two. Stasi oli saanut Supon mukaansa ja käry kävi. Yleä ei arvostella! Eikä ainakaan julkilepakkoa joka itsensä oli marttyyrinä uhrannut kevyen musiikin kelkkaan. 3 vrk bannia, kiitos.

Nyt oli oltava tarkkana. Aavistin että mukana oli jo nettipoliisikin joten kaikki syynätään. Uskaltaako edes varpusparvesta kuvaa julkaista? Ties mitä mielikuvia herättää...
Naistenpäivänä tempaisin heti aamusta. Onnittelut kaikille tavallisille suomalaisille naisille. Hieman rajasin, mikä ja kuka on tavallinen suomalainen nainen. Virhe number three. Meillä ei niin tehdä. Kaikki pelaa, nuori Suomi. Jos pidät synttärit, niin kutsut sinne koko kylän. 7 vrk.

Elämme sananvapauden viimeisiä hetkiä. Niitäkin hyvin rajoitetusti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nainen

Suunta on väärä

Lauantai 3.3.2018 klo 23.40 - Tavallinen kansalainen

Loviisassa asetataan pramille nuoria tyttöjä. Kuinka hirveä voikaan olla suomalainen yhteiskunta, joka heidät olisi valmis täältä kotiuttamaan? Ihan karmeahan sellainen kansakunta olisi. Kansakunta, joka täällä jään ja pakkasten keskellä on selviytynyt. Kansakunta, joka ainoana on sotavelkansa maksanut. Hyi olkoon....likat jääköön ja 300 miljoonaa serkkuaan perässä tänne ja heti. Tänne mahtuu ja kassa kestää!

Saara Aalto pitää saada nyt maailman podiumille. Heti, tässä ja nyt. Ihan sama vaikka 5,3 miljoonaa sitä vastustaakin. Pääasia, että ylessä tätä mieltä ollaan.

Gambiasta en kerro mitään, kun se selvä vedätys on.

Siinähän se oli, iltisten otsikot. Eipä tarvitse ihmetellä, miksi se mieli halajaa takaisin 1900-luvulle. Ehkä siksi, että silloin ihmisrotu oli aika paljon terveempää kuin tällä hetkellä. Muutaman tähän muutokseen syyllisen pystyisin heti nimeämään, mutta eiköhän ne tiedossa ole aika monella muullakin.

Koitetaan nyt sinnitellä vaan eteenpäin. Koko ajan kristallinkirkkaana mielessä, että kaikki kehitys ei ole eteenpäin. Jokainenhan on nähnyt, miten ollaan lasketeltu alamäkeä tämä vuosituhat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aalto

Mielipidevanki

Perjantai 2.3.2018 klo 20.36 - Vapaa ajattelija T.Roskala

Edellisestä kirjoituksesta melkein puoli vuotta. Siinä on melkein puoli vuotta liikaa. On tullut turhan paljon keskitettyä kirjoittelemaan naamakirjaan, ja tämä maksettu alusta on jäänyt varsin syrjään.

Siihen pitää tulla parannus. Uusi alku helpottui kummasti kun fb muisti toisella bannilla. Nyt 3 vrk, ilmoittivat. Ensimmäinenhän tuli, kun hehkuttelin Iivon viidenkympin voittoa ja siinä huumassa menin ylistämään suomalaista miesrotua maailman parhaaksi. Se oli jollekin taholle liikaa ja vrk tuli kirjoituskieltoa.

Voi hyvinkin olla että sama herkästi loukkaantuva taho oli nytkin asialla. Mene ja tiedä. Kellonympärys kuitenkin meni, ennenkuin fb:n puolesta taas vedottiin eettisiin kirjoitusohjeisiin jne.

Ketju sentään pysyi hengissä eikä lähtenyt kokonaan, kuten kävi Iivon kohdalla. Ketjusta kuitenkin poistettiin kohta, mikä meni suunnilleen näin. En sitä saanut kopioitua, joten muistitiedon mukaan mennään:

- Saara Aallosta oli juttua kuten nyt pitääkin, jos meinaa ajankohtainen olla. Ja varsinkin siitä, miksi hän sivuutti 300 kisaan osallistunutta Ylen avustuksella. Sääntöjä kun muutettiin lennosta. On siinä erinäiset kirosanat sinkoilleet muusikkopiireissä. Tätä arvostelin ja taiteilijaystäväni provosoi sillä, että hänen mielestään urheilua tulee liikaa!

Tähän vastasin tyyliin: " ja minä vaadin ettei yle näytä miesten pussaamista sellaiseen katseluaikaan että sen pikkulapset näkee. Näin kävi juuri yksi ilta kahdeksan jälkeen."

Tämä oli liikaa facebookille. Tai ainakin jollekin taholle joka ilmoitus namiskaa on painanut. Niin vaan todeksi osoittautui se, että tämän päivän Suomessa ei enää yleä arvostella julkisesti. Kaukana takana on ajat, kun lehtien mielipidepalstoilla hyvinkin voimakkaasti tuomittiin, jos jossakin ohjelmassa oli paljasta pintaa vilahtanut.

Tämän päivän Suomessa saat vapaasti haukkua Jumalan ja maalla elävän, Trumpia kehuvan tai isänmaallisia arvoja puolustavasta puhumattakaan.

Mutta jos pikkasenkin arvostelet sukupuolivähemmistöjä, maahanmuuttajia, yleä tai kasvissyöjiä, niin ohdakkeinen on tiesi.

Erittäin pelottava on tämä tie. Ollaan äärettömän suvaitsevaisia mutta samalla kontrolloidaan hyvin tarkasti mitä saa suvaita. Olemme vajoamassa yhteiskuntaan, mistä on pelottavia esimerkkejä hyvinkin läheltä.

Eli tässäpä syy, miksi en pääse nyt kommentoimaan ja vastaamaan kysymyksiin fb:ssa. Eiköhän se tieto tätäkin kautta välity. Jatkossa mahdollisesti hyvinkin taajaan. Toivon mukaan jossakin saa vielä vapaasti keskustella normaaleista aiheista. Vaikka ne sitten käsittelisi epänormaalia menoa. Saa linkittää, kiitos.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Fb

Turvallisuustilanne

Maanantai 18.9.2017 klo 20.00 - Valtuutettu T.Roskala

18.9.2017   Valtuuston kokous Kankaanpäässä.

Turvallisuustilanteesta Kankaanpäässä.


Olemme täällä päivän aikana puhuneet monista tärkeistä asioista niin seminaarissa kuin varsinaisessa kokouksessa. Tulot ja menot, verot ja lainat päällimmäisenä. Työttömyys  ja keinot sen hoitamiseen ikuinen huolenaihe.

Haluan tähän lopuksi nostaa esiin vielä sen kaikkein tärkeimmän asian, kansalaisten turvallisuuden. Tämä on varmaan jokaisessa kunnassa nyt se eniten puhuttava asia Turun ikävien tapahtumien jälkeen. Ainakin sen pitäisi olla. Varsinkin kunnissa, missä on vastaanottokeskus.

Meillä se on, Niinisalon kylässä. Sen kyllä hyvin huomaa täällä keskustassakin. Kulkijoita on monelta suunnalta maailmaa. Ihmisten huolestuneisuus ja suoranainen pelko on todettavissa niissä monissa yhteydenotoissa, mihinkä olemme saaneet vastata. Monenlaista tietoa ja huhua on ilmassa.

Valtuutettuna olen joutunut rehellisesti vastaamaan, että ei meillä juurikaan ole sen enempää tietoa näistä asioista ja vokissa asuvista, kuin mitä olemme saaneet lehdistä lukea.  Se tiedetään, että kielteisen päätöksen saaneita on jo meidän kunnassammekin.

Eilen saimme kutsun sotilaskotiin, missä toistakymmentä kyläläistä purki huoliaan meille luottamushenkilöille. Meitä oli paikalla puolenkymmentä.  Monenlaista murhetta ja häiriökäyttäytymistä on ollut kyläläisten riesana. Tilanne on jatkunut jo pian pari vuotta.

Eräissä asioissa on hyvä, ettei kaikkea kerrota kaikille, kuten esim. maanpuolustukseen liittyvät asiat. Niissä on sitä tietoa, mikä ei saa koskaan mennä vihollisen korviin asti. Mutta paikkakunnalla olevista ja elävistä ihmisistä pitäisi tarkempia tietoja saada, kuin mikä nyt on ollut käytäntö. Ja heti tuoreeltaan kaikista muutoksista.  Avoimella informaatiolla estetään parhaiten huhujen muodostumista. Siksi seuraava valtuustoaloite:


Perussuomalaisten valtuustoaloite


Kansalaisten lisääntyneen turvattomuuden tunteen johdosta esitämme, että Kankaanpään kaupungin turvallisuudesta vastaavat henkilöt tehostavat tiedonvälitystä paikkakunnalla sijaitsevan vastaanottokeskuksen kanssa.

Tämä saatu lisäinformaatio tuodaan valtuustolle josta se tulee samalla medialle tiedoksi. Säännöllisesti saatu faktatieto estää turhien huhujen muodostumista ja parantaa omalta osaltaan luottamusta viranomaistahoihin.

2 kommenttia . Avainsanat: vok

Tilinpäätöspuhe

Maanantai 29.5.2017 klo 22.18 - Valtuustoryhmän pj.

Tilinpäätöspuhe 29.5.2017


Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, läsnäolijat.

Vanhan valtuuston viimeinen tilinpäätöspuhe. Pääosin positiivinen joskin miinustakin löytyy.  Sellaista elämä on.

Kulunut vuosi jatkoi samaa rataa kuin lähivuodetkin . Plus merkkistä tulosta tahkottiin. Kun Perussuomalaisista tuli suurin valtuustoryhmä 2012 kuntavaaleissa, kaupungin rahankäytössä tapahtui oleellinen muutos.  Alettiin elää suu säkkiä myöten ja saatiin talous tasapainoon. Kiistämätön tosiasia. Jatkossakin pitää tarkkaan harkita jokaisen viran ja toimen kohdalla täytäntöönpanoa ja valita aina paras vaihtoehto, ei sopivin.

Velkamäärä jatkuu kasvuaan, pakon sanelemana. Rakennuskanta on tullut tiensä päähän ja monin kohdin sitä on ollut pakko remontoida ja ihan uuttakin rakentaa. Harmillista kyllä, kaikissa kohdissa ei uudisrakentaminen onnistu. Siitä kiitos järjettömyyksiin menneelle suojelukohde ohjelmalle. Liikuntakeskus hyvä esimerkki.  Suunnilleen samalla rahamäärällä olisi voitu rakentaa ihan uusi  ja nykyaikainen urheilupyhättö. Sen sijaan nyt saadaan vain uusi tekniikka ja sisus, ulkokuori jää paikalleen.  Sen puoli vuosisataista juhlaa saamme viettää vielä tulevan valtuustokauden aikana. Näinköhän uimahalli kestää 100 vuotiaaksi, mikä nyt varmaan tavoite pitää olla kun iso remontti tehdään.

Kokonaisuutena kulunut valtuustokausi on voittomerkkinen, kuten alussa jo mainitsinkin.  Kiperin tilanne oli heti kauden alkupuolella, kun maksukyvytön naapurikunta Lavia joutui isojen ratkaisujen eteen.  Itsenäisen kunnan tie oli kaluttu loppuun eikä sen hetkinen valtiovalta antanut armoa. Toinen puoli kuntalaisista halusi meidän kanssa pakkoavioliittoon, toinen puoli Poriin. Tase oli 5 milliä miinuksella, velkaa vajaat kuusi miljoonaa, laskeva asukasluku, työikäisen väestön dramaattinen lasku ja väestön ikääntyminen suurimmat ongelmat. Näin sanoi FCG:n selvitysraportti.  Tämä ratkaisi kantamme, sillä hallitsemme talousluvut. Johtuisiko suuresta yrittäjien määrästä ryhmässämme. Samaan ratkaisuun päätyivät  myös Demarit ja Kokoomus.  Paljolti tämän raskaan ratkaisun ansiosta olemme edelleen itsenäinen kunta.

Mikäli neuvotteluehdot olisivat olleet samat kuin Porilla, olisimme varsin todennäköisesti tehneet erilaisen ratkaisun.

Toivon mukaan tästä otetaan opiksi tulevissa liitosneuvotteluissa. Sooloilu ei kannata. Paras lopputulos saadaan kun kaikki puolueet alusta asti on samalla puolella nuotiota.

Kolauksiakin tuli matkan varrella. Kaksi kyläkoulua lakkautettiin ja VOKki tuli Niinisaloon. Viime mainitusta tulee selvää rahanmenoa kunnalle, väännellään lukuja sitten mihin suuntaan tahansa ja koulujen lakkauttaminen taas uhkaa kylien elinvoimaisuutta jatkossa. Kylissä pitää olla koulu ja kauppa, jotta se virkeänä säilyy. Ennen tuohon litaniaan lisättiin vielä posti ja pankkikin, jopa postipankkikin paikoin, mutta nyt näitä ei tahdo enää löytää edes taajamistakaan. Kehitys ei aina mene hyvään suuntaan ja kohtelee kaikkein kaltoimmin kuntia, missä väestön ikärakenne on vanhusväestö painotteinen.

Vaalit pidettiin puoli vuotta myöhässä ja ehkä siitä johtui se likasankojournalismi, mitä yllättäen esiintyi vaalien jälkeen suurimman puolueen taholta. Räävittömiä kannanottoja ilman faktapohjaa, suoranaista ivailua. Toivon mukaan ei enää toistu tulevissa vaaleissa.

Uusi valtuusto kokoontuu Juhannuksen alla ja toivotan sille kaikkea hyvää. Ajat ei helppone täällä karuilla kangasmailla kun uusi maakuntamalli astuu esiin.  Meidän pitää Pohjois-Satakunnan hyvinvointia puolustaa yksissä tuumin. Kaikki puolueet yhdessä. Tammikuun vaalit ensimmäinen selvä virstanpylväs.

Perussuomalaiset hyväksyy vuoden 2016 tilinpäätöksen.

Toivotan omasta ja valtuustoryhmämme puolesta kaikille parasta mahdollista kesää ja onnea uudelle valtuustokaudelle. Muistakaa pitää itsestänne ja läheisistänne hyvää huolta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lavia

Katse tulevaan

Tiistai 28.3.2017 klo 18.23 - Ehdokas n:o 102

Huomenna alkaa ennakkoäänestys. Vielä jokunen viikko sitten tuntui vaalit olevan iäisyyden päässä, mutta ei enää. Niin nopsaan on viimeiset päivät ja viikot kuluneet. Olemme saaneet sivusta seurata oikein vanhan ajan koplausta ja suhmurointia monine käänteineen. Samalla on päätetty isoista asioista lautakunnissa ja tehty tiivistä vaalikiertuetta sivukyliä myöten. Sieltä on tullut paljon kiitosta! Hieno juttu, otamme ne nöyrän kiitollisina vastaan.

 Kuntavaaleihin Perussuomalaiset lähtee Kankaanpäässä intoa täynnä. Kulunut vaalikausi oli kokonaisuudessaan hyvä ja seuraavasta koitamme saada osaltamme vielä paremman. Se sataa silloin kankaanpääläisten laariin pelkkää mannaa.

Terveyskeskuksen säilyttäminen ja sen toiminnan turvaaminen pohjois-satakunnan keskuksena on varmaan tavoitelistan kärkihanke. Uskoisin, että tässä kaikilla puolueilla on yksimielisyys.

Liikunta kuuluu oleellisena osana terveydenhoitoa. Meillä on monipuoliset liikkumismahdollisuudet ja paranevat entisestään, kun koko pyhättö pistetään remontin alle. Tavoitteena on vielä saada se lisäallaskin, josta tuntuu nyt tulleen jonkinlainen polittinen kiistakapula. Ei pitäisi kyllä rahasta olla kiinni tuon kokoluokan hankkeessa. Pitkällä tähtäimellä edullisin ratkaisu olisi tehdä kokonaan uusi liikuntakeskus, mutta tuo viheliäisen ylimitoitettu suojelu tässäkin taas lyö kapuloita rattaisiin. Kaikki tiilirakennukset pitää hengissä säilyttää, sanoo lait ja asetukset, ilmeisesti.

Matkailu on meidän uusi reima ja suutarit, jos sen osaamme oikein hyödyntää. Naapurikuntien kanssa yhteistyötä tehden. Meillä on kankaita suuntaan jos toiseenkin. Puhdasta luontoa löytyy. Lentokentistä täydelliseen moottoristadioniin, kaikki alle tunnin säteellä toisistaan. Raharikkaat aasialaiset Härmälään, siitä pienkoneella Jämille. Sen jälkeen ohjelmaa löytyy jos jonkinlaista, kun vaan sitä järjestetään. Vaatii kauaskatseisen visionäärin ja riskirahoittajia, jotka haistaa bisneksen. Ei Levilläkään poro hullu ollut vielä aikojen alussa.

Täsmähankintana kansainvälisyys on hyvä. Taskut rahaa täynnä olevat turistit on tervetulleita joka paikassa. Sen sijaan meidän elätettäväksi tulevat tyhjän notkujat ei hyvästä ole. Elintasosurffareille pitää sanoa ehdoton ei jo rajalle tullessa. Kansallinen etu jo sitä vaatii. Kansalaisten turvallisuus on tärkein asia, mikä eduskunnan päätösvallassa on. Eikä tätä pidä sekoittaa ihmisten auttamiseen. Suomi kyllä täyttää kaikki kansainväliset sopimukset moninkerroin ja on niin aina tehnyt. Nyt pitää se apu suunnata sinne, missä sitä tarvitaan eniten. Sotaa käyvissä maissa ja niiden lähialueilla. Kotimaassamme verorahojen hussaus parikymppisten nuorten jannujen pleikkareihin on täydellistä sinisilmäisyyttä. Nekin rahat tarvittaisiin sodan uhreille ennemmin. Puhumattakaan oman kansamme avuntarvitsijoista. Tuntuu aika monelta unohtuneen tässä kauheassa monikulttuurisuusvimmassa, että Suomessakin on avuntarvitsijoita sankoin joukoin. Ihan valkoihoisiakin.

Pidetään Suomi suomalaisilla, Kankaanpää elinvoimaisena, kylät ja koulut hengissä, tiestö kunnossa ja huolehditaan toinen toisistamme. Siinä pääteemoja, joita ajan valtuustossa jatkossakin, jos kansa sen suo.

Teuvo Roskala numero 102

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuutettu

Aikaansaatua

Lauantai 25.3.2017 klo 19.26 - Kuntavaaliehdokas 102

Tämä valtuustokausi oli ennätyspitkä, liki neljä ja puoli vuotta. Ylimenokausi johtui siitä kun kaikki vaalit päätettiin pitää keväällä. Aika näyttää, oliko se onnistunut siirto.

Perussuomalaisilla oli kaudella 27 aloitetta ja monta torjuntavoittoa. Yksi tärkeimmistä Taitoa Oy:n torppaaminen, joka toteutuessaan olisi tiennyt työpaikkojen karkaamisen muille maille.

Kilpailutukseen olemme saaneet vahvan kädenjäljen niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin ja yrittäjät tykkää. Jatkossakin teemme parhaamme, että eurot kotikuntaan jäisivät.

Kaikkineen kaupungin talous on saatu käyttömenojen osalta oikeaan suuntaan. Kolmas vuosi jo putkeen plussalla. Ylijäämä kasvaa, kiitos tiukan taloudenpidon. Ja seurannan. Posa vahva näyttö, vaikka se ei yksin Kankaanpääläisten taistelukenttä olekaan.

Itse olen kuulunut sivistyslautakuntaan ja sielläkin menot ovat pyörineet oikeaan suuntaan. Olemme siellä puuttuneet myös asioihin, jotka ei ole menneet ihan maalaisjärjen mukaan. Ihan kaikkia etelän pään ideoita ei kannata tänne päin kopioida. Niillä ei täällä ole ns. kasvualustaa.

Koulukyydityksissä olemme löytäneet linjan, missä paikallistuntemus voittaa Helsinkin pään tietokoneohjelmat teiden vaarallisuudesta. Onkin aika surullista, että monissa kunnissa päätöksenteko perustuu niiden antamiin tietoihin ja lukuihin. Itse koen meidän tietävän oman alueemme tiet ja niiden vaarapaikat paljon paremmin kuin tunteeton tietokone. Lasten koulutien turvallisuus menee aina kaiken edelle. Sen eteen Perussuomalaiset tekee jatkossakin töitä.

Kaupunginhallitus päätti perustaa työryhmän toria ja sen liikennöinti olosuhteita parantamaan. Paljon on kansalaisilta tullut palautetta sen tämän hetken tilasta. Jokainen sen voi todeta, hiljaista on ja tyhjillään olevia liikehuoneistoja.

Ihan alusta en mukana ollut, mutta kun paikka työryhmän puheenjohtajaksi tuli, en epäröinyt. Haaste oli kerrassaan mielenkiintoinen. Useamman kerran kokoonnuttiin. Torillekin jalkauduttiin ja yrittäjiä haastateltiin. Yleisötilaisuus veti väkeä ja herätti kysymyksiä. Tutkimuksia ja niiden tuloksia saatiin paperille. Kaiken tämän niputimme yhteen. Seurauksena entistä ehompi tori.

Nyt ei enää puutu kuin käytännön työt. Joka viikko olen odottanut, että josko jo talvi olisi taittunut ja työmaa saatu käyntiin. Vielä ei, mutta eiköhän viimeistään kuun vaihteessa. Kesätorit kun lähestyy vinhaa vauhtia. Päätökset on tehty ja rahoitus kunnossa, joten kyllä se siitä valmistuu. Kiviäkin jää, mutta ei autoilua haittaavia. Se lienee se tärkein pointti. Saadaan taas koko torialue hyötykäyttöön.

Pitänee vielä tehdä uusia blogi kirjoituksia jottei mene ylipitkäksi. Pysy kanavalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PS

Ensimmäinen valtuustokausi

Tiistai 21.3.2017 klo 20.42 - Valtuustoryhmän pj.

Viisi vuotta sitten olin tilanteessa, missä oli valinnan paikka. Siihen asti olin aktiivipolitiikan väistänyt, vaikka kyseistä lajia tiiviisti seurasinkin.

Silloin 2012 alettiin käydä kyläkoulumme päälle ja moinen meno ei sopinut ajatusmaailmaani alkuunkaan. Oli otettava haaste vastaan. Loppuvuodesta oli vaalit ja kylämme viidestä valtuutetusta 80 % oli vaihtunut. Neljä vasemman siiven edustajaa oli vaihtunut neljään Perussuomalaiseen. Se oli ns. Vihteljärveläinen jatkojytky.

 Nyt taas alkaa nousemaan pintaan ajatuksia siitä, että vain suuri on kaunista. Tarkoittaa selkosuomella sitä, että kyläkoulut nurin ja lapset keskustaan  opintielle. Vaikka siellä ei siihen edes tilaakaan olisi valmiina. Mutta kun kyläkoulujen kaatokiima valtaa mielen, niin reaaliteetit tuppaa unohtumaan.

Kaksi kyläkoulua kaatui tällä ensimmäisellä valtuustokaudellani. Kaikkeni tein niiden eteen, mutta ylivoiman edessä et mitään voi. Toinen maaseutua "puolustava" puolue unohti tässä kohtaa Santeri Alkion opit. Syytä ei ole kerrottu, mutta villejä veikkauksia on ilmassa.

Nyt ollaan tilanteessa, mikä on ollut oppineiden tavoitteena vuosituhannen alkupuolella. Itsekin ne paperit olen nähnyt. Joka ilmansuunnassa on kyläkoulu, jossa riittävästi oppilaita. Tämä on nyt toteutunut. Kaikkien neljän jäljellä olevan koulun oppilasennusteet näyttää kolmen-neljän vuoden päästä n. 40 + oppilasmääriä. Tarkoittaa, että ovat kolmiopettajaisia.

Tämän pitäisi nyt olla kaikkien mielen mukainen. Mitä vielä! Nyt on alettu tuoda julki, että kyläkoulut pitää lopettaa, ja kaikki oppilaat tuoda suurkouluun. Olkoot sitten luokkakoot mitä hyvänsä, opetuksen laadusta puhumattakaan. Juuri tuosta edellä kerrotusta johtuen.

 Koulupiirirajat käytiin läpi ja työryhmään kuuluin. Vihteljärven piiri laajeni merkittävästi. Pääosin Verttuun puolelta. Se tietää lisää oppilaita nyt ja jatkossa.

Kyläkouluissa on lasten hyvä olla ja opiskella. Ympäristö on turvallinen ja opetus laadukasta. Kaikki otetaan huomioon, ketään ei jätetä.

Kaiken tämän eteen Perussuomalaiset tekee töitä. Ainoa puolue, johon voit luottaa kyläkoulujen säilymisestä päätettäessä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyläkoulut

Paineensietokyky

Sunnuntai 5.2.2017 klo 20.25 - Hallituksen vara

Joulukuun lopulla kaupunginhallituksessa oli käsittelyssä seuraavanlainen asia:

*Lausunto kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden kuntaan osoittamisen alueellisesta strategiasta*
 
Hienoa kapulakieltä, millä hämätään niin viranhaltijat kuin päättäjätkin. Vaan ei kaikkia, jos on tarkkana ja tutustuu asiaan tarkemmin.

Kyseessä oli Satakunnan yhteinen strategia pakolaisten vastaanottamiseen. Yhtenä painopistealueena oli Kankaanpää.

Esitin asiasta erilaisen näkemyksen. Tiivistin sen etukäteen paperille ja luin kokouksessa. Reaktiot oli sellaiset, mitä en koskaan olisi tällä tasolla odottanut kohtaavani.

"

"Miksi tuotetaan tekstiä siinä muodossa kuin olisi itsestäänselvyys että tulevina vuosina turvapaikanhakijoita olisi Suomessa enemmän kuin ennen? Maailmalla he ovat kasvava väestönosa mutta aktiivisella ja järkevällä maahanmuuttopolitiikalla asia on hallittavissa. Veljeskansamme Unkari näyttää siitä oivaa esimerkkiä. Tai Itävalta missä rakennetaan aita kriittiselle ylityspaikalle.

Tätä strategiaa lukiessa tulee olotila että ollaan jo valmiiksi kädet pystyssä, antautumisen merkiksi.

Nämä ovat vaarallisia signaaleja koska tämä tulee olemaan julkista tietoa ja tänä päivänä se tieto leviää maailmalle melkein valonnopeudella. Vähintään valokuidun. Pääministeri Sipilän lupaus talonsa antamisesta oli siitä oiva näyte. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi viikon aikana 4000 :n oltuaan ennen ja jälkeen siinä alle tuhat viikossa.

Maahanmuutossa sinänsä ei ole mitään negatiivista jos se tapahtuu hallitusti. Tulija on työhaluinen ja omaa riittävän hyvin suomenkieltä pärjätäkseen. Joissain töissä voi englantikin tai joku muu kieli riittää.  Meillä on hyviä kokemuksia puolalaisista hitsareista ja konepajateollisuuden ammattilaisista. Naapurikunnassa virolaisista kasvihuonetyöntekijöistä.

Sen sijaan täysin vieraista kulttuureista tulevilla on paljon vaikeampaa ja kun työhalutkin nuorilla miehillä on usein sitä ja tätä, ei ole järkevää heitä ottaa seuduillemme määräänsä enempää.

2.4/4  Kankaanpää ei saa olla painopistealue kuten tässä kohtaa strategiaa todetaan. Meitä ei saa TE-toimiston vuoksi rangaista ja lisätä kiintiöpakolaisten määrää. Kankaanpää on sitoutunut ensi vuonna 3-6 tulijaan ja siitä ei saa livetä yhtään ylöspäin. Meidän taloudellinen tilanne ei sitä kestä, ei myöskään turvallisuus.

Pitää muistaa että valtion tuet ei ole täysimääräisiä eikä niitä tulouteta kuin jonkun vuoden. Kaiken hyvän päälle me itse ne maksamme, valtio toimii vain välikätenä.

Turvallisuusriski on on toinen näkökulma mikä ei puolla suurien pakolaismäärien ottoa seudullemme. Täällä partioi pahimmillaan vain yksi poliisipartio viikonloppuisin ja sekin voi olla toisessa työtehtävässä kymmenien kilometrien päässä.

Tämän syksyn tiedot Niinisalon koululta eivät myöskään vahvista käsitystä että integroituminen sujuisi alkuunkaan helposti. "

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustopuhe

Maanantai 12.12.2016 klo 19.01 - Valtuustoryhmän pj.

12.12.2016

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja läsnä olevat.

Toissa iltana saunan jälkeen kanava surffasin.  Oivaa hommaa lauantai-iltana facebookin ohella.

Tukholmassa oli meneillään Nobelin palkintojen jakotilaisuuden jälkeinen banketti, Lontoossa valmistauduttiin laulukilpailun finaaliin, Madridissa paikallinen suurseura Real koitti möyhentää vierastaan, noin kuvaannollisesti.

Syyriasta näytettävässä filmissä se ei ollutkaan enää mielikuvaa vaan täyttä totta. Jyske mitä melkoisin.

Nämä kaikki satojen ja tuhansien kilometrien päässä tapahtuvat jutut on edessämme televisiossa ja klikkaamalla kaukosäädintä kohde vaihtuu saman tien. Tunnelmasta toiseen, maksava asiakas saa valita kanavansa. Mutta pääosien esittäjille se on täyttä totta. Osalle elämän tähtihetkiä mutta valitettavan monelle se elämän  viimeinen hetki.

Suljin television mutten sydäntäni. Aina vaan paremmin ja paremmin iän karttuessa ymmärtää kuinka hyvä paikka meillä on asua täällä Kankaanpäässä. Täällä on kaikki mitä ihminen tarvitsee, tärkeimpänä turvallisuus ja ihmisten keskinäinen symbioosi.  Jos kaipaa isompia ympyröitä, on vapaus lähteä maailmalle siipiään koittamaan.

Kireään taloustilanteeseen nähden olemme pysyneet hyvin budjetissa, vieläpä useamman vuoden peräkkäin.  Meillä on asiansa osaava kirstunvartija ja yhteistyökykyinen valtuusto. Sillä mennään pitkälle.  Investoinneissa rahaa palaa rajusti mutta minkäs teet kun paikat vaatii korjaamista.  Isoimpana nyt alkava liikuntakeskuksen remontti jonka hankesuunnitelmaa joutunee tuleva valtuusto vielä rukkaamaan jos naapurin maapohjahalli jääkin haaveksi.

Mutta jotta ei menisi liian höttöseksi, pitää muistaa myös missä homma ei pelitä toivotulla tavalla. Tiedonkulku kaupungin eri instanssien välillä on sellainen pullonkaula.  Esimerkkinä vaikka tämä Reimankallion ryhmiksen tapaus. Vapaata, hyväkuntoista tilaa olisi ollut käytössä Justeerin ex-ryhmiksen tiloissa mutta tieto ei kulkenut ajoissa ja nyt joudutaan remontoimaan lyseon tiloja .  Viranhaltijoiden  väliseen vuoropuheluun pitää saada selkeä parannus turhien menojen välttämiseksi. Kaikesta on nyt koitettava selvitä mahdollisimman kustannustehokkaasti, sillä elämme kiky aikakautta. Se perustuu tiukkaan kulukuuriin ja turhan byrokratian vähentämiseen. Suomessa pitää lähivuodet edetä hyvin maltillisilla korotuksilla, niin yksityisellä  kuin julkisellakin puolella. Kultaiset kädenpuristukset ja ylisuuret palkankorotukset jääkööt historian lehdille.

Kuntastrategiaan panostetaan aidosti ja seuranta tulee olemaan tarkkaa. Meillä on vetovoimainen kaupunki kun vaan osaamme sen markkinoida. Tori tulee kokemaan  kasvojenpesun ja toivon mukaan se tulevaisuudessa on taas  kuntalaisten kohtaamispaikka minä se on opittu tuntemaan vuosikymmeniä. Samoin matkailuun pitää satsata lisää volyymia sillä missä tälläisiä liikuntamahdollisuuksia olisi kuin meillä? On avaraa luontoa ja puhdasta sellaista silmänkantamattomiin.

Perussuomalaiset hyväksyy talousarvioesityksen vuodeksi 2017 ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmaesityksen.

Kiitän virkamiehiä ja kaikkia kaupungin työntekijöitä kuluneesta vuodesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä.  Samoin muita puolueita ja heidän ryhmyreitään.  Asiat ovat hoituneet.

Oikein hyvää Joulua kaikille omasta ja ryhmämme puolesta.

Kommentoi kirjoitusta.

Laurin koulun puolesta

Tiistai 18.10.2016 klo 16.29 - Valtuustoryhmän pj.

Allaolevan puheenvuoron käytin valtuustossa syyskuussa. Ei auttanut. Asia oli jo jossain aiemmin päätetty ja kiire oli kova. Vääränlaista asioidenhoitoa. Aina nopeus ei ole hyvästä, varsinkaan päätöksenteossa.
12.9.2016


         Laurin koulu


Elämme voimakkaasti muuttuvassa maailmassa. Sen jokainen voi todeta aukaistessaan television tai lukiessaan netistä uutisia. Tiedontulva on valtava. Tiedosta ei ole pulaa, on vain osattava erottaa mikä on oikeaa ja mikä väärää. Propagandaa ja trollausta on varsinkin somemaailma pullollaan.

 Laurin kyläkoulun kohdalla tuo yllä oleva ei pidä paikkaansa. Sen kohdalla voidaan puhua käänteisestä ilmiöstä. Tieto on pääsääntöisesti  ollut oikeaa mutta ongelmaksi on muodostunut sen saaminen.  Tällä hetkelläkin on monta kysymystä kyläläisillä mihin ei virkamiehet ja päättäjät ole pystyneet vastausta antamaan. Jokaiseen kysymykseen on kyllä vastaus olemassa. Se pitää vaan esiin kaivaa.

Viikonlopun aikana on tapahtunut dramaattinen muutos Laurin koulun oppilasennusteessa. Uusia oppilaita on tulemassa lähivuosina kymmenkunta, mahdollisesti enemmänkin. Oppilaita, jotka eivät ole oppilasennusteessa. Ala-Honkajoki  on herännyt eloon taistelemaan koulunsa ja kylänsä tulevaisuuden puolesta mistä hatunnosto korkealle! Ilman koulua kylän olomassaolon edellytykset heikkenee oleellisesti ja se taas on varsin tuhoisaa koko kaupunkia ajatellen. Kunta tarvitsee toimivat kyläkeskukset menestyäkseen.

Kyläkoulun remonttikustannukset on arvioitu n. 350 000-400 000 euron suuruiseksi. Tämän olen tarkistanut viime viikolla tilapalvelupäälliköltä. Pitää myös huomata että näissä projekteissa on mahdollisuus saada EU-rahoitusta ja talkootyön osuus voi olla huomattava. Kaikki selvitettäviä asioita. Joka tapauksessa kustannus lienee 3-4 % luokkaa Keskustan koulun vastaavaan verrattuna, jonka hintalappu on tällä hetkellä n. 10,5 miljoonaa. Siitä ei isompaa hälyä koskaan noussut.  Merkillinen asia, eikös vaan. J

Koulun sisäilma on tällä hetkellä hyvä. Mikrobihyökkäys on saatu estettyä mekaanisin toimin. Tilanne voi säilyä vakaana vuoden, kaksi tai viisi. Kukaan ei sitä pysty tällä hetkellä sanomaan.  Sisäilman tarkistus pitää tehdä niin kesä- kuin talvikaudellakin eli seuranta oltava.Tätä alapohjassa olevaa ongelmaa lukuun ottamatta koulu on hienossa kunnossa. Tällä hetkellä ilma on hyvää ja oppilaita riittävästi.

Kaikkien uusien esille tulleiden  tietojen ja selvittämättömien seikkojen johdosta ei pysty näin isoa ratkaisua kuin koulun sulkeminen tekemään tässä vaiheessa.  Ei missään nimessä tai sitten menee kyllä enemmän ruletin puolelle.

Esitän Laurin koulun lakkauttamispäätöstä  nostettavaksi pöydälle asian vaatimien lisäselvitysten vuoksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulu

Lakkiaiset

Lauantai 4.6.2016 klo 19.35 - Kummisetä

     Lakkiaispuhe 4.6.2016              

Rakas kummityttöni, arvoisa juhlaväki.

Tämä hetki on ainutkertainen. Niin sinulle kuin myös minulle.  Se on yksi kauneimpia helmiä elämäsi muistojen ketjussa. Se muisto antaa myöhemmin sinulle voimaa niinäkin hetkinä jos epäusko meinaa ottaa vallan. Elämä kun on muutakin kuin ylioppilasjuhlia. Silloin vaaditaan sitkeyttä. Ja sitä sinulla on.

 Ihmisen elämän kaari voidaan jakaa viiteen osaan. Vauva, lapsi, nuori, aikuinen ja vanhus. Olet nyt siirtymässä kolmannelta portaalta neljännelle, nuoruudesta aikuisuuteen. Sitä kestääkin sitten niin kauan kuin itsensä vanhukseksi tuntee. Pisin vaihe millä on oleellinen merkitys loppuelämään. Se kannattaa käyttää harkiten alusta asti. Ja sitä harkintakykyä sinulla on.

 Sitkeyden jo mainitsinkin. Sitä osoitit heti syntymäsi jälkeen. Nitistit ylimääräiset pöpöt kehostasi ja tulit freesinä likkana laitokselta kotiin. Oli mukava tavata. Uskon että tunne oli molemmin puolinen . 

  Juhlallista oli pitää kääröä sylissä kun kastetilaisuus koitti. Laura Kristiina. Upea nimi.

 Koin jonkinlaista ylemmyydentuntoa kun seuraavana kesänä kirkossa olimme sukulaisjuhlassa. Istuit sylissäni koko ajan hiljaa kuin seisahtanut seinäkello. Osa sitä epäili etukäteen koska tuossa iässä lapset tuppaa kitisemään eivätkä viihdy pitkiä aikoja paikoillaan. Meilläpä oli salainen ase. Ässä- Mix! Sitä oli pussissa kummisedän rintataskussa ja sieltä oli mukava namusia kaivella. Aika kului kuin siivillä. Jonkinlainen riippuvuus ko. hedelmäkarkkiin tuli koska sitä piti aina olla taskussa nähdessämme. Ja sitä oli.

Jos ei ollut, niin kotikioskilta hain. Siellä oli määräys päällä että Ässä-Mixiä pitää aina löytyä sunnuntaisin. Silloin suku kokoontui mettälänkankaan mummulaan, sinulle oli jo isomummula kyseessä. Mixiä taskusta ja matkustelemaan lentokoneella ympäri maailman. Sisäpiirijuttuja….

Tässä kohtaa ollaan jo lapsuudessa mikä sinulta sujui hyvin tavalliseen tapaan. Ihan normaalin suomalaisen lapsen tavoin, iloineen ja suruineen. Mikä erittäin hyvä asia. Elämään kun kuuluu molempia, niin sokeria kuin suolaakin.  Helppo lapsi olit aina. Ainakin näin kummien näkövinkkelistä katsoen. Meille olit aina tervetullut. Oli riemastuttavia koulun loma-aikoja kun Isokalliolla olit.

Teuvo! Pinko! on jäänyt meille lähtemättömästi mieleen.  Olin sitä netissä pelannut ja Laurahan halusi aina mukaan jännittämään. Yksi ilta oltiin jo sängyssä nukkumattia vaille kun kummityttö oivalsi mitä jäi illalla tekemättä. Siitä paikasta veikkauksen sivut auki ja pari ruutua pelaamaan. 

 Totoakin pikkasen pelasimme ja raveja seurattiin. Kuljetin sinua heppatalleilla ratsastamassa ja kimppahevostemme edesottamuksia jännitettiin tiiviisti.

Olen tyytyväinen että se bingo oli osana opettamassa ettei onni tule ovesta tuurilla.   Rahapelejä pitää pelata vain sen verran minkä voi nauraen hävitä. Vielä tyytyväisempi olen siitä opista minkä kummitäti opetti iltarukousten rinnalla.  Pelkkä rimpsun ulkoa muistaminen ei auta, sydän pitää olla mukana. Suora yhteys Jumalaan on varmin tapa välttää joutumasta jonotuslistalle. Jokaiselle kun tulee jossakin vaiheessa elämää todellinen avun tarve. Silloin pitää sielun olla puhdas. 

Nyt ollaankin jo siinä nuoruudessa joka usein ihmisen elossa on kaikkein vaikein kohta. Kaikki kun muuttuu kertaheitolla ja ei tiedä mennäkö ulos vai ollako sisällä.  Sinullakin oli pienen hetken jonkinlainen teinianksti päällä . Tästä Tainan kanssa juteltiin muutaman kerran. Sitten joku päivä olit Wihtiksellä taas käynyt ja illalla vaimoni kertoi että olitte keskustelleet pitkään elämän arvoista ja kaikesta muusta maan ja taivaan välillä. Kummitätisi kyllä kertoi minulle etukäteen että nyt pitää peli viheltää poikki.

Jonkun ajan kuluttua mentiin taas perinteiseen tapaan jakamaan lehtiä. (Meillä on tällainen yhteinen harrastus ollut jo vuosia. Minusta mikään ei voi yhdistää kummisetää kummilapseensa paremmin kuin Perussuomalaisten jakaminen kerran kuussa Vihteljärvellä.)  Muutoksen huomasin heti. Vanha, kunnon Laura oli taas back! Sillä hetkellä olin erittäin ylpeä elämäni naisista, molemmista.

Kaikkinensa tämä teiniaika on mennyt hymyillen kuten tapanasi on.  Voi olla etten edes kaikkea tiedä mutta se lienee kaikkien kannalta parasta. Kummisedät kun tuppaa olemaan aika yksipuolisia näkemyksissään, varsinkin poikaystävien suhteen. 

 Nyt olet sitten siinä aikuisuuden portilla. Osin jo sisällä jos mittarina käytetään täysi-ikäisyyttä. Meille olet kuitenkin vielä pitkään se pieni Ässä-Mixsi tyttö joka hymyilee ja rypistää otsaansa samaan aikaan.

Muista aina säilyttää se kaikkein paras ominaisuutesi.  Rehellisyys. Sillä pärjäät aina maailmassa. On tärkeätä  opiskella ja on tärkeätä tehdä töitä, mutta kaikkein tärkeintä on olla rehellinen.  Itseäsi et voi huijata.

Jos itsensä pettää, ketä jää jäljelle. Muista aina tämä.

Kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta elämääsi Laura rakas.

Teuvo

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ylioppilas

Budjettikokous

Maanantai 7.12.2015 klo 20.28 - T.Roskala valtuustoryhmän pj.

7.12.2015

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja läsnä oleva väki.

Vuosi 2015 on ollut hyvin mielenkiintoinen. Niin sään kuin politiikankin osalta. Puhumattakaan maailmanlaajuisista muutoksista.

 Heti uuden, alkaneen vuoden ensimmäisten juhlapyhien jälkeen naapurikunnassa Jämijärvellä kisattiin jälleen kerran SM-hiihtojen merkeissä. Meille lisämerkitystä toi se, että avasimme siellä virallisesti vaalikiertueemme.  Koskela eduskuntaan- oli teemamme.  100 tilaisuutta pidimme, toki osa oli ollut jo syksyllä, ja kiersimme koko Satakunnan huolella ristiin, rastiin. Ihan ei eduskuntapaikkaan riittänyt mutta paljon se kiertue antoi. Ainakin sen että aktivoimme kilpailijatkin antamaan parhaansa ja saimme kansan taas kiinnostumaan politiikasta.

 Tärkeätä oli että täältä Pohjois-Satakunnasta edelleen edustus Arkadianmäelle saatiin ja hyvin sparrattu Kake sen paikan lunasti. On ensiarvoisen tärkeää että meiltä täältä köyhiltä kairoilta on aina omaa väkeä puolustamassa etujamme kun päätöksiä tehdään. Tämä kannattaa pitää kristallinkirkkaana mielessä kun uuden soten myötä maakuntavaltuustoja äänestetään.  Äänet pitää keskittää puoluekantaan katsomatta jottei Pori sanele kaikkia askelmerkkejä.

Talous on saatu näiden parin, kolmen vuoden aikana kohtuulliseen balanssiin.  Lisää syömävelkaa ei ole tarvinnut ottaa, kiitos tiukan budjettikurin.  On tehty järkiratkaisuja.  Hylättiin nyt heikolla pohjalla tarpova taitoa, ei satsattu kiinteistömassaan ja  ei liitytty velkaiseen Laviaan, ainakaan kokonaan.  Kun Porikaan ei pysty sinne kuitua maksamaan, miten me sitten olisimme siihen pystyneet?  Järki ajoi tässä tunteen edelle mikä on päätöksenteossa tärkeä  ominaisuus.Investoinnit kyllä lisää kokonaisvelkaa enemmän kuin lääkäri määrää mutta vaikea on niitäkään sivuun laittaa. Lasten pitää käydä koulua ja kaiken ikäisten harrastaa liikuntaa.  Siinä ne isoimmat rahareiät joilla on vankat perustelut. Meidäthän tunnetaan koulu- ja urheilukaupunkina. Pidetään siitä kiinni tulevaisuudessakin!

 Koulupuolella ollaan muutenkin saatu homma ns. pelittään. Pientä hienosäätöä toki aina on ilmassa. Joskus joudutaan lautakunnassa muistuttamaan että opetussuunnitelma todellakin on suunnitelma, etupäässä Helsingin pään vinkkelistä rakennettu.  Maalla on hieman erilaiset ja terveemmät kuviot joten sovitella täytyy, raamien puitteissa.  Kaikkia ei aina pidä niellä kokonaisena  kun pureskellakin voi.

Ympäristö lautakunnan osalta tulos näyttää aina plussaa ja siitä iso kiitos sen puitteissa toimiville. Uutta ideaa vaan kehiin sillä vanhoilla konsepteilla ei tulevaisuudessa enää pärjätä. Matkailu voi hyvinkin olla se ässä millä tämä alue itsensä tulee elättämään. On täällä niin mahtava luonto ja maasto. Varsinkin jos lähivuosina naapurikuntien kanssa voimamme tullaan yhdistämään.

 Teknisellä puolella ollaan pysytty myös kiitettävästi sallituissa rajoissa. Ajan myötä ollaan alettu tottua siihenkin jo ettei koskaan enää tulla ajelemaan 80-luvun kunnossa olevilla asfalttibaanoilla. Ihminen on sopeutuvainen ja tärkeintä kuitenkin on  kulkukelpoiset väylät ympäri vuoden ja että infra pelaa.

  Kulttuuri on vuosikymmeniä ollut tämän kaupungin tukijalkoja, urheilun ohella.  Meidät tunnetaan niin taidekoulusta kuin Mailastakin, tai yksilölajien mestareista joita löytyy näiltä nurkin todella runsaasti. Lajikirjo on valtaisa, sanoisin. Näihin kannattaa panostaa jatkossakin. Tulee takaisin monin kerroin.

Päätöksenteko kulttuuri on myös selkiytynyt viime vuosina. Tietoa on saatavilla virkamiehiltä entistä paremmin jos sitä tarvitsee.  Nyt ei voi enää sanoa että jotain yllättävää tulisi esiin. Pitää vaan osata se kaivaa ilmoille.

 Silti ajoittain putkahtaa ilmoille aika isojakin visioita joissa ei ole lähdetty ihan tyvestä kapuamaan latvaan päin. Ollaan ikään kuin tultu mukaan matkan varrelta.  Yleensä se ei ainakaan projektin edistämistä paranna sillä tieto on valttia, kaikilla tasoilla. Enemmänhän nämä onneksi on isoimpien kaupunkien ongelmia.

 Mutta kyllä näitä meillekin tulee. Viimeksi tämä VOK, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Nämä tuppaa paikkakunnille tulemaan kuin ensimmäiset mustan jään aamut. Niitä tiedetään odottaa , mutta aina ne pääsee yllättämään.

 Tämä tulee olemaan meillekin iso haaste. Niin taloudellisesti kuin turvallisuuden näkökohdistakin. Sanoihan  työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmkin kotouttamisesta  että jos me tämä sössitään niin sitten ollaan pulassa. Ensimmäiset vuodet  menee nyt valtion piikkiin ja turvallisuusnäkökohdista kuulemme lisää huomenillalla pidettävässä infotilaisuudessa Niinisalossa. Sinne pitää itsekin rantautua sivistyslautakunnan puitteissa. Kysyttävää on. Jos nyt ei järkeillä tätä, Eurooppaa housut kintuissa yllättänyttä pakolaistulvaa, eikä Suomen viimeistä sijaa talouskasvun saralla eikä paikallista tulvaa tuolla ulkona, voi todeta että kyllä meillä täällä vielä menee pääosin hyvin.  Kaikilla on leipää ja  lämmin yösijakin löytyy.  Ainakin täällä maaseudulla. Eilinen itsenäisyyspäivä taas muistutti että joskus on ollut kovemmatkin ajat.

Kiitos kaupungin työntekijöille kuluneesta vuodesta ja  hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Onnittelut myös vuoden työelämä pallkinnon voittamisesta. Kitokset myös muille puolueille ja heidän ryhmyreilleen hyvästä yhteishengestä.

 Kaupunginjohtaja Karttuselle pitää antaa vielä lisäbonus ja erikoismaininta ihmistä lähellä olevasta johtamistavasta. Vallan mainio esimerkki tulevalle seuraajalle.  Siinä mielessä helppo tämä sanoa, koska nämä kaikki finaalissa olevat tuntuu sen hyvin täyttävän. Parasta A-luokkaa joten voimme rauhassa hiljentyä Joulun viettoon.

Perussuomalaiset hyväksyy talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2018.

 Oikein hyvää Joulua kaikille omasta ja ryhmämme puolesta.

 


 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puhe

Järjen voitto

Lauantai 7.11.2015 klo 12.01 - Teuvo Roskala

Löytyihän se sieltä, soteratkaisu.

Kauan sitä on suunniteltukin, ei taida ensimmäinen vuosikymmen vielä riittää. Paljon on rampauttanut edellisten hallitusten päätöksentekoa ja välejä tulehduttanut. Tiukille tämä meni loppuratkaisussa mutta jonkinlaisella pihtisynnytyksellä sentään onnistui.

 Joko tämä näytös oli huippuunsa vietyä draamaa tai sitten ihan aidosti poliittista valtataistelua. Veikkaan jälkimmäistä, sillä aika mahdotonta olisi rakentaa kolmiodaamaa kun yksi osallistujista sanoo ja tekee koko ajan sen minkä ennalta on sopinut. Enkä usko kyllä Sipilänkään osaavan näitä nykyajan selfietemppuja kummoisesti. Alexsin kohdalla onnistuu kyllä kärrynpyöräkin nuolisateessa.

 Vahvasti luotin koko ajan ettei maata päästetä näiden ässien toimesta ajopuu-tilaan. Sitähän hallituksen hajoaminen olisi tarkoittanut. Eikä ihan lievä uhka ollut sekään että uusien vaalien pelotteena olisi ollut demarivetoinen hallitus. Eli jälleen kaikki työllä ja tuskalla tehdyt päätökset olisi kumottu ja velkaa otettu lisää hulvattomasti. Oltaisiin palattu ajassa taaksepäin taantuman alkuvaiheisiin. Se olisi ollut katastrofi.

 Joten sovun oli löydyttävä. Soini sai katsella vierestä kun etelä ja pohjoinen taisteli. Siitähän tässä oli pitkälti kyse vaikka soten nimellä sapeleita kalisteltiin. Media luonnollisesti osallistui innokkaasti nokittelemaan pääministeriä ja hehkutteleen jo uusilla vaalella Rinteen myhäillessä vieressä.

 Ei ole mitenkään yllättävää että tämä nykyinen hallitus on myrkkyä etelälle eli kehän sisäpuolelle. Varsinkin sen sisäkaistalle, kolmoskehän monikulttuurisemmalle puolelle. Ulkokehähän menee hanko-hyvinkää.porvoo akselilla, karkeasti ottaen. Kun tarkastelee poliittista jakaumaa, asia on hyvin helppo käsittää. Helsingin vaalipiiristä on 1 pääministeripuolueen Keskustan edustaja ja kolme Perussuomalaista. Kokoomuksesta kuusi ja muita täysi tusina. Ihan sata varmaan närää etelä sataman isoja bosseja se että ruiskaunokki joutuu taipumaan kepuille ja persuille valtakunnallisesti, kun Sipilän ja Soinin puolueiden kannatus on alle viidennes hesassa. Kuntavaaleissa ero oli vielä isompi. Helsingin kaupunginvaltuustossa istuu 3 Keskustalaista ja 8 Perussuomalaista. Valtuustossa on 85 tuolia joten hyvin pieni on kahden päähallituspuolueen osuus.

 Tämä selittää pitkälti sen tuskatilan mikä siellä etelässä nyt on vaaleista asti ollut. Etelän immeisen on vaikea käsittää että ei miljoona tai puolitoista hallitse vielä runsaan viiden miljoonan asukkaan valtakuntaa. Ei, vaikka olisivat sullottu kuinka piukkaan ja vaikka olisi kymmentä väriä ja sataa kulttuuria. 

 Laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita. Maakunnille tämä oli selvä näyttö että meissä on voimaa ja koko maa pidetään asuttuna.. Samaten meidän kannattajat voi kulkea pystypäin siellä etelässä.  Suomen kansa oli suurin voittaja kun maa ei ajautunut kriisiin. Poliittisesti pisteitä tuli Perussuomalaisten laariin. Osoitettiin kaikille että meihin voi luottaa. Kun jotain sovitaan, niin siitä pidetään kiinni. Ei lähdetä pelin politiikkaan. Nyt näyttää taas valoisammalta ja käydään muiden isojen asioiden kimppuun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallituskriisi

PS pakkoraossa

Perjantai 28.8.2015 klo 14.53 - Teuvo Roskala (ps)

Pientä nimisotkua oli tässä taannoin Satakunnan Kansan etusivulla. Toki oikaisu oli seuraavan päivän lehdessä. Missään vaiheessa ei ole ollut pienintäkään meininkiä puolueesta lähteä, vaikka se tämän kesän muotitrendi tuntui olevankin.

 Päinvastoin, kun maassa vaikeudet kasaantuvat, sitä enemmän tarvitaan Perussuomalaisia. Se lisää motivaatiota rajusti. Isänmaa kutsuu, niin sanotusti.

 Alla tämän päivän kirjoitukseni SK:n mielipidesivulla. Se selventää viimeistään miksi suostuttiin Kreikka paketista neuvottelemaan ja mikä on kirjoittajan puoluekanta.


Kreikka. Tarjous josta ei voinut kieltäytyä.

Yllättävän paljon epätietoisuutta on herättänyt Perussuomalaisten myönteinen kannanotto Kreikka neuvottelujen aloittamisen suhteen. Opposition kohdalla tarkoitushakuinen mustamaalaus kuuluu politiikan peruskuvioihin, mutta kun  osa kannattajakunnastammekin on ollut hämillään viime aikojen ratkaisuista, lienee muutama selventävä sana paikallaan.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuvasi hyvin asiaa. Piti valita ruton ja koleran välillä. Hyviä vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Siitä oli edelliset hallitukset pitäneet huolta. Perussuomalaiset valitsi pienemmän pahan eli hallitustyön jatkumisen. Vastustamalla Kreikan kolmatta tukipakettia olisi se tiennyt hajotusvaaleja ja sen myötä oppositiotaipaleen jatkumista. Kreikan tukemista se ei olisi vähentänyt. Päinvastoin, sillä uusi sixpack, mahdollisesti jopa seven up , olisi rahaa etelään lapannut kahta kauheammin kun  Perussuomalaiset ei olisi olleet menoa hillitsemässä. Samalla olisi menneet mahdollisuudet vaikuttaa kotimaan politiikkaan. Viiden vuoden irtisanomissuojan poistaminen, tierahat, autoverotuksen keveneminen, maahanmuuton kustannusten selvittäminen, normien purkaminen ym. tärkeät asiat ei olisi edenneet.

 Euromaat perusti kansainvälisen rahoituslaitoksen 8.10.2012. Tunnetaan nimellä Euroopan vakausmekanismi ( EVM). Luxemburgissa rekisteröity osakeyhtiö. Suomessa eduskunta ja hallitus siunasi tämän kesällä 2012. EVM:stä voidaan myöntää rahoitusta EVM:n jäsenmaille.

 Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista, samoin kun sen henkilöstö kansallisesta tuloverosta.  Toimistot ja omaisuus on suojattu takavarikolta ja pakkolunastuksilta, sitä ei voida myöskään koskaan syyttää oikeudessa! Varsinainen Eldorado.

Suomen vastuut on kovat. Suomen osuus EVM:n pääomasta on 1,8 % mikä vastaa reilua 12 miljardin euron osuutta. EVM voi vaatia Suomea maksamaan reilun 11 miljardia euroa EVM:n tappioiden kattamiseksi tai sen maksukyvyttömyyden välttämiseksi.

Saksan ja Ranskan ehdotuksesta päätettiin että 85 % määräenemmistö riittää kun päätetään varojen jakamisesta. Tämä on vastoin Suomen perustuslakia.

Kataisen hallitus myi Suomen viimeisetkin itsenäisen rahapolitiikan rippeet syksyllä 2012. Ostajana kasvoton pääoma jonka ainoa tarkoitus oli pelastaa rahansa onnettomasti sijoittaneet uhkapelurit ja spekulantit. Hyvin on homma onnistunut. Sijoittajien rahat alkaa olemaan turvassa . Ne on korvattu Eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla. Sinun ja minun.

Tässä tilanteessa puheet takinkäännöstä ovat täyttä potaskaa.   Soini olisi voinut vaikka repiä ihokkaan päältänsä. Mikään ei auttanut. Isommat pelaajat  oli sopupeliin päätyneet vuosia aiemmin. Yksittäinen pelaaja ei sen ottelun tulosta muuta. Ainoastaan vaihtopenkki kutsuu ja sieltä on paha ottelun kulkuun enää vaikuttaa.

Teuvo Roskala (ps)
Kankaanpää

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka

Tilinpäätös

Lauantai 13.6.2015 klo 15.08 - Valtuustoryhmän pj.

 Upeissa puitteissa sai valtuusto kokoustaa aamupäivällä Kankaanpään torilla. Tilinpäätöskokoukselle osui kesän ensimmäinen +20 asteen ylitys ja aurinko helli. Väkeä oli tosi runsaasti ja leppoisa tunnelma. Valtuuston jälkeen vielä yrittäjien asiaa kiersimme Pian kanssa puhumassa toriväelle. Yrittäjyyttä ei voi koskaan korostaa liikaa.

Valtuustoryhmien puheenjohtajat piti perinteiseen tapaan puheensa ja alla oma tekstini minkä esitin. Kieliopillisesti en sitä justeerannut sillä asia edellä mennään. :)Arvoisa
puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, läsnäolijat.Kun tarkastelee mennyttä vuotta 2014, pistää silmään positiivinen tulos
käyttömenojen puolella. Ne laskivat edellisvuodesta 0,3 milj. ja tilikauden
kokonaistulos oli ylijäämäinen 1,1 milj. euroa. Taseeseen jäi  ylijäämää 0,53 milj. euroa, mikä ilolla
pantiin merkille kassavastaavien keskuudessa.Väistämättä tulee mieleen että joku syy-yhteys tällä pitää olla siihen
että  Perussuomalaiset nousi viime kuntavaaleissa
valtuuston suurimmaksi ryhmäksi. Tämä vuosi 2014 oli ensimmäinen johon pääsimme
varsinaisesti vaikuttamaan. 2013 vuoden päätökset oli pitkälti jo edellisen
valtuuston nuijimia.Jottei tässä aleta liikaa leijumaan, pitää muistaa että sitä velkaa on kyllä
nyt jo enemmän kuin lääkäri määrää. Asukasta kohden reilut 2 600 euroa.
Siihen sitten konsernivelkaa vielä  melkein tuplasti joten nöyränä velallisena
ollaan tulevaisuudessakin.Eli tarkkana pitää olla tulevien investointien suhteen. Kriisikunnaksi ei pidä
ajautua holtittoman rahapolitiikan vuoksi. 
Silti on pakko rahaa laittaa korjauksiin varsin runsaasti, sillä
jotensakin tuntuu että kaikki julkisen puolen rakennukset hajoaa käsiin.Osin
meillä on vanhaa rakennuskantaa kuten keskuskoulu ja liikuntakeskus jotka
luonnollisesti vaativat uudistusta. Silti herää kysymys että onko jossain
vaiheessa rakennettu sutta ja sekundaa vai onko rakennusvalvonta ollut
puutteellista? Vielä tulee mieleen sekin että ollaanko nykyään liian
herkkähipiäisiä? Pikkasen normaalia kevätsiitepölyaivastelua ja heti epäillään
sisäilmaongelmia. Koko valtakunnassa tulee olemaan
seuraava vuosikymmen aikaa että kynsiä purraan ja pettua pannaan leipään. Nyt
maksetaan siitä että ollaan eletty yli varojen. Se näkyy myös kuntapuolella
lisääntyvänä rahapulana. Helsingin pää muistaa meitä yhä harvemmin ja entistä
pienemmin rahalähetyksin. Toivon mukaan turhan aikaista byrokratiaa puretaan
vikkelään tahtiin kuten luvattu on monelta taholta. Pienenevät kassavirrat
pitää käyttää tehokkaasti.  Silti nyt ei missään nimessä pidä vaipua
synkkyyteen. Ehei, nyt on tekemisen paikka.  Suomalainen on parhaimmillaan selkä seinää
vasten. Pohjois-Satakuntalainen vielä selkeesti keskivertoa parempi sillä
saralla. Meillä on naapurikuntiemme kanssa miltei rajattomat mahdollisuudet
tehdä tästä alueesta todellinen Keski-Eurooppalaisten lomaparatiisi kun osataan
hyödyntää koko  alue päästä päähän. Jämiltä
Pesämäkeen, willeiltä päiviltä monitoimihalliin. Keskellä hulppeiden harjumaisemien on Kankaanpää,
koulukaupunki taidekehineen.  Juuri nyt
vietetään taidekoulun 50 vuotis juhlavuotta ja yhteinen tahtotila seudulla on
selkeesti se että satavuotisbileetkin tullaan pitämään saman   asian
tiimoilta aikanaan. Yrittäjyys on meillä myös korkeassa kurssissa ja siihen
pitää panostaa tulevassa tiukassa taloustilanteessa entistä enemmän. Nyt pitää
kaikkien lähteä ponnistelemaan yhteisen hyvän vuoksi. Kutsuttakoot sitä sitten
vaikka yhteiskuntasopimukseksi tai yhteiseksi talkoiksi. Vatuloinnin aika on
ohi, sanoisi pääministeri tähän. Nyt tarvitaan luovuutta pursuava innovaattori
kehiin ja se on siinä!Kankaanpään Perussuomalaisten valtuustoryhmä hyväksyy tilinpäätöksen vuodelta
2014.Nauttikaa kesästä, luonnon kauneudesta. Käykää erilaisissa tapahtumissa
teatterista pesismatseihin, toreilla ja uimassa hyvin hoidetuilla rannoilla.Hyvää kesää omasta ja valtuustoryhmämme puolesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokous

Eduskuntavaalit

Perjantai 24.4.2015 klo 19.22 - T.Roskala

 Muutama päivä on eletty äänestyksen jälkeistä aikaa ja pikkuhiljaa alkaa palautuminen vaalien jälkeiseen normitilaan.

 Onhan se aika outoa viettää normiperjantai iltaa kotona, kun viimeiset pari kuukautta ollaan oltu aina jonkun marketin pihassa tähän aikaan. Kuten myös lauantaisin ja viimeiset viikot arkipäivisinkin.

 Meillä oli Jarin takana hirmuisen hyvä porukka. Kaikkiaan varmaan pari-kolmekymmentä joista tusina jatkuvasti kehässä, hieman kokoonpanoa vaihdellen. Tarmo "kiimaliiterin" puikoissa ja ehdokas itse kolusi kaikki paikat lävitse. Tuon hauskan nimen meidän kulkupelille antoi eräs vastaantulija Merikarvian suunnalla. Tämä matkailuauton vuokraus olikin yksi kuningasideoista. Se mahdollisti kulkemisen yhdellä autolla ja sitoi porukan todella tiukasti yhteen. Samalla se teki mahdoliseksi ottaa viisikin paikkaa samalle päivälle. Alta kymmenen minuutin paikkakunnalle tulon jälkeen oli makkarat grillissä kuumana! Ei tarvinnut alkaa telttaa kokoileen, riitti kun nosti grillin peräkontista ja sateella laski sähköisen lipan suojaksi.

 Tuota suomalaisten himoitsemaa vihannesta reissuilla kuluikin. Paulin laskujen mukaan reilut 10 000 hampparinväärää löysi käyttäjänsä. Hyvin maistui ja monin paikoin jonoa muodostui vaikka kolme miestä pussitti makkaraa grillistä nopiaan tahtiin. Perussuomalaiset on ylivoimainen toripuolue, kuten monasti on todettu.

 Jaoimme myös pieniä (minigripin kokoisia) karamellipusseja. Niissä oli puolen tusinaa karamelliä ja A-7 kokoinen nelisivuinen esite ehdokkaasta. Näitä pussitimme parin kuukauden aikana n. 14 000 pussia ! Wihtiksellä ja ex-Tiimarilla. Minna, Kristiina ja Hannu kunnostautui ykkössäkittäjinä :) Nämä pienet "lauantaipussit" oli erittäin suosittuja varsinkin naisten keskuudessa. Kukapa ei pikku makeasta tykkäisi. Miehille makkarat, naisille namut...oli karkea linjanveto.

 Eikä siinä kaikki. 4000 pienpussia täyttyi erittäin itävästä ohrasta jota jaoimme ennen pääsiäistä rairuohoksi. Oli myös suosittu tuote. Jonkun verran jäi vielä pyhien jälkeenkin sitä mutta kyllä keväinen ensiruoho silloinkin kiinnosti.

  Erkki jakoi mainosmateriaalia maakunnan joukoille ja isot mainokset tauluihin, Tapio ja Tarmo ne pääosin kävi kiinnittämässä. Iso urakka mutta toi paljon näkyvyyttä. Sofia emännöi fanipuolta ja keräsi siinä samalla ison joukon uusia Perussuomalaisia. Sitkeä sissi. Pauli hoiteli varmalla otteella torikahvilan toimivuuden, Maili luottopiikkinä. Taina ja Tuula pääsivät myös riemuun mukaan. Toripäällikkö hoiteli siinä sivussa myös sponssimakkaroiden hommaamisen ja auton noudot ja viennit ym. juoksevat asiat, Tarmo siinäkin usein apuna. Omalla kohdalla oli logistiikka puoli, käsittäen tavaroiden hankinnan ja kiertueohjelman laatimisen. Lupien hommaamiset ym. missä apuja sain hyvin Tarmolta ja Petriltä.

  Mainoksia oli niin lehdissä, radiossa kuin teeveessäkin. Kiitettävästi tuli näkyvyyttä sitäkin kautta. Tärkeintä oli kuitenkin kiertää kuin Jerusalemin suutari. Oli aina yhtä sykähdyttävää kun vaaliauto kurvasi torille tai marketin pihaan ja puolen tusinaa liivein varustautunutta pöllähti autosta pihalle. Osa alkoin virittää grilliä ja osa jakaa namupusseja. Ehdokas Koskela itse keskusteli ihmisten kanssa jakaen välillä sinappia ja homma toimi kuin junan vessa. Usein saatiin myös Anssi mukaan ja menneen eduskunnan varapuhemies veti aina ison piirin ympärilleen. Markus, Sami, Päivi, Paula,Maaka, Anne-Mari, Sairion alaikäiset tehopakkaukset...varmaan vielä tusina löytyy jos oikein keskittyisi. Pääasia että kaikki oli mukana suurella sydämellä.

 Pitää vielä käydä nuo lopulliset tulokset tarkalla kammalla läpi. Nyt näyttää vahvasti siltä, että Jarilla on kaksi kärkisijaa kun tuloksia tarkastellaan äänestysalueittain. Samalla ainoat kaksi aluetta missä ollaan menty yli 1000 äänen yhden ehdokkaan kohdalla. Keskustan itäinen ja läntinen. Aika kova juttu, kun vastassa sentään on Sipilän ja Stubbin kaltaisia tekijöitä.

Pistän tähän vielä kiertueohjelman missä vierailtiin. Ai niin...nyt levätään ja uusi projekti starttaa vappuna!

Jari Koskela eduskuntaan  vaalikiertue 2014-2015

2014

22.8 Kankaanpää, taideviikko  Vaalikampanja avaus
23.8 Kankaanpää, taideviikko
30.8 Kokemäki – Harjavalta – Merikarvia, yrittäjämarkkinat
19.9 Eura
20.9 Rauma, silakkamarkkinat
27.9 Pori, Pori-päivän tapahtuma
12.10 Kankaanpää, Kuninkaanlähde ruskaretki
25.10 Huittinen, toritapahtuma
20.12 Huittinen

2015

 22.1 Kankaanpään tori
30.1 SM-hiihdot, Jämi
31.1 SM-hiihdot, Jämi
1.2   SM-hiihdot, Jämi
9.2 Honkajoki, hevosen luovutus – Kankaanpää, Timo Soini
14.2 Honkajoki
16.2 Karvia – Jämijärvi
21.2 Pori Pick n Pay – Rauma Pick n Pay
26.2 Kankaanpää tori
27.2 Pori, Puuvilla
28.2 Kankaanpää, otteluisäntänä Jäähallilla
2.3 Pori, Eetun aukio – Noormarkku – Pomarkku
5.3 Helsinki, eduskuntaretki
6.3 – 8.3 Trondheim Norja, Pohjoismaiden parlamenttien hiihtokisat
10.3 Nakkila
12.3 Kankaanpää tori
13.3 Jämijärvi – Siikainen
14.3 Rauma Pick n Pay – Ulvila – Pori Pick n Pay
19.3  Kankaanpää tori - Siikainen, Leväsjoki
20.3 Lavia – Harjavalta – Kokemäki – Huittinen
21.3 – 22.3 Pori, rakennus ja LVI-messut
24.3 Siikainen – Karvia – Honkajoki
25.3 Pori, Eetun aukio Timo Soini – Huittinen Timo Soini
26.3 Kankaanpää tori
27.3 Merikarvia – Ahlainen – Wihtis, Vihteljärvi 28.3 Pori, Eetun aukio – Luvia – Eurajoki – Rauma tori / Pick n Pay
29.3 Honkajoki, Santaniemi
1.4  Pori Pihlava – Musa
2.4  Säkylä – Eura – Köyliö – Kokemäki – Huittinen
4.4 Pori, Puuvilla –Pori  Pick n Pay – Kokkojuhla, Vihteljärven kyläkoulu
7.4  Rauma Pick n Pay – Eurajoki – Pori Sampola
8.4 Pori Pormestarinluoto – Vanhakoivisto – Väinölä
9.4 Kankaanpää tori
10.4 Lavia – Kokemäki – Harjavalta – Nakkila – Kankaanpää SK:n vaalipaneeli
11.4 Rauma tori – Karhuviesti, ehdokkaan juoksuosuus – Pori Karhuhalli
12.4 Pori Sampola – Tuorsniemi
13.4 Huittinen SK:n vaalipaneeli
14.4 Pori Pihlava – Ulvila
15.4 Karvia – Honkajoki – Pori Pick n Pay
16.4 Kankaanpää tori – Nakkila -Pori Musa
17.4 Rauma tori – Ulvila – Pori Mikkola
18.4 Kankaanpää tori- Harjavalta- Kokemäki- Huittinen
19.4 VAALIPÄIVÄ Kankaanpää tori vaalikahvila


 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskunta

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »