Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokouksia kokousten perään

Sunnuntai 12.1.2020 klo 7:58 - Luottamushenkilö

Kuukausia on taas päässyt vierähtämään edellisestä blogista. Perussuomalaiset on nyt jo siinä neljänneksen kannatuksessa, minkä elokuussa uumoilin tapahtuvan seuraavan vuoden aikana, jos hallitus kasassa pysyy. No ei pysynyt ja sekös satoi meidän laariin. Jahka päästään kevään kuumiin tuponeuvotteluihin ja työllisyyden suhteenkin pitäisi jotain jo kuulua, voi olla että gallupit vaan jatkaa yläviistoon. On siinä Spice Girlseillä pureskelemista, vaikka yksi Tina Turner mukana onkin kokemusta tuomassa.

 Syksy oli paikallispolitiikassakin hyvin kiireinen ja muutenkin vilkas. Talouden tasapainotuksen merkeissä kokoonnuttiin kerran jos toisenkin ja kuntaliitosneuvottelut saatiin käyntiin. Kaupunginhallituksessa aloitin kesällä jälkimmäisen kaksivuotiskauden kuten vaalien jälkeen päätettiin paikkoja jaettaessa.

 Huomenna sitten kevään kokousrumba taas lähtee käyntiiin juuri kaupunginhallituksen kokoontumisella. Joka toinen maanantai, aina iltapäivisin. Hallituspaikan myötä tuli osallistumis- ja puheoikeus myös teknisen lautakunnan kokouksiin. Posan hallitus tuli kuvioihin mukaan, koska Jari Koskelasta saimme kansanedustajan ja hän on estynyt olemaan paikalla. Kokoukset kun on aina keskellä viikkoa ja Arkadianmäellä täysi rähinä päällä. Posan hallituspaikka tietää osallistumismahdollisuutta myös Posan valtuuston kokouksiin. Samaan tapaan kuin Vatajankosken Sähkön kuntäyhtymässäkin, minkä hallituksessa olen myös.

 Nämä luottamuspaikat helposti kasaantuu samoille henkilöille, koska valinnoille on omat pelisääntönsä. Esimerkiksi Posan hallituksessa meillä ( PS Kankaanpää) on yksi miespaikka ja hänen on oltava "hallituksen pöydän ympäriltä".  Eli kaupunginhallituksen jäsen tai valtuuston puheenjohtajistosta. Meitä on nyt kaksi vaihtoehtoa siihen ja toinen Helsingin päässä viikot.

 Kaupunginvaltuusto on yleensä kerran kuukaudessa ja yhteistyötoimikunta kokoontunee 2-3 kertaa kevätkaudella. Oma valtuustoryhmä kokoustaa aina valtuustoa edeltävänä sunnuntaina ja  paikallisosaston hallitus tammikuussa ja tarvittaessa. Kevätkokoukset ja muut sitten siihen päälle. Aika ei käy pitkäksi. :)

 Kova on haaste Suomen kunnille pitää pursi pinnalla. Perinteisellä mallilla ja vähenevillä valtionosuuksilla se ei kaikille onnistu millään. Niin nopsaan väki vanhenee ja verotulot putoaa. Mielenkiintoinen kevät edessä, kaikin puolin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokous

Tilinpäätös

Lauantai 13.6.2015 klo 15:08 - Valtuustoryhmän pj.

 Upeissa puitteissa sai valtuusto kokoustaa aamupäivällä Kankaanpään torilla. Tilinpäätöskokoukselle osui kesän ensimmäinen +20 asteen ylitys ja aurinko helli. Väkeä oli tosi runsaasti ja leppoisa tunnelma. Valtuuston jälkeen vielä yrittäjien asiaa kiersimme Pian kanssa puhumassa toriväelle. Yrittäjyyttä ei voi koskaan korostaa liikaa.

Valtuustoryhmien puheenjohtajat piti perinteiseen tapaan puheensa ja alla oma tekstini minkä esitin. Kieliopillisesti en sitä justeerannut sillä asia edellä mennään. :)Arvoisa
puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, läsnäolijat.Kun tarkastelee mennyttä vuotta 2014, pistää silmään positiivinen tulos
käyttömenojen puolella. Ne laskivat edellisvuodesta 0,3 milj. ja tilikauden
kokonaistulos oli ylijäämäinen 1,1 milj. euroa. Taseeseen jäi  ylijäämää 0,53 milj. euroa, mikä ilolla
pantiin merkille kassavastaavien keskuudessa.Väistämättä tulee mieleen että joku syy-yhteys tällä pitää olla siihen
että  Perussuomalaiset nousi viime kuntavaaleissa
valtuuston suurimmaksi ryhmäksi. Tämä vuosi 2014 oli ensimmäinen johon pääsimme
varsinaisesti vaikuttamaan. 2013 vuoden päätökset oli pitkälti jo edellisen
valtuuston nuijimia.Jottei tässä aleta liikaa leijumaan, pitää muistaa että sitä velkaa on kyllä
nyt jo enemmän kuin lääkäri määrää. Asukasta kohden reilut 2 600 euroa.
Siihen sitten konsernivelkaa vielä  melkein tuplasti joten nöyränä velallisena
ollaan tulevaisuudessakin.Eli tarkkana pitää olla tulevien investointien suhteen. Kriisikunnaksi ei pidä
ajautua holtittoman rahapolitiikan vuoksi. 
Silti on pakko rahaa laittaa korjauksiin varsin runsaasti, sillä
jotensakin tuntuu että kaikki julkisen puolen rakennukset hajoaa käsiin.Osin
meillä on vanhaa rakennuskantaa kuten keskuskoulu ja liikuntakeskus jotka
luonnollisesti vaativat uudistusta. Silti herää kysymys että onko jossain
vaiheessa rakennettu sutta ja sekundaa vai onko rakennusvalvonta ollut
puutteellista? Vielä tulee mieleen sekin että ollaanko nykyään liian
herkkähipiäisiä? Pikkasen normaalia kevätsiitepölyaivastelua ja heti epäillään
sisäilmaongelmia. Koko valtakunnassa tulee olemaan
seuraava vuosikymmen aikaa että kynsiä purraan ja pettua pannaan leipään. Nyt
maksetaan siitä että ollaan eletty yli varojen. Se näkyy myös kuntapuolella
lisääntyvänä rahapulana. Helsingin pää muistaa meitä yhä harvemmin ja entistä
pienemmin rahalähetyksin. Toivon mukaan turhan aikaista byrokratiaa puretaan
vikkelään tahtiin kuten luvattu on monelta taholta. Pienenevät kassavirrat
pitää käyttää tehokkaasti.  Silti nyt ei missään nimessä pidä vaipua
synkkyyteen. Ehei, nyt on tekemisen paikka.  Suomalainen on parhaimmillaan selkä seinää
vasten. Pohjois-Satakuntalainen vielä selkeesti keskivertoa parempi sillä
saralla. Meillä on naapurikuntiemme kanssa miltei rajattomat mahdollisuudet
tehdä tästä alueesta todellinen Keski-Eurooppalaisten lomaparatiisi kun osataan
hyödyntää koko  alue päästä päähän. Jämiltä
Pesämäkeen, willeiltä päiviltä monitoimihalliin. Keskellä hulppeiden harjumaisemien on Kankaanpää,
koulukaupunki taidekehineen.  Juuri nyt
vietetään taidekoulun 50 vuotis juhlavuotta ja yhteinen tahtotila seudulla on
selkeesti se että satavuotisbileetkin tullaan pitämään saman   asian
tiimoilta aikanaan. Yrittäjyys on meillä myös korkeassa kurssissa ja siihen
pitää panostaa tulevassa tiukassa taloustilanteessa entistä enemmän. Nyt pitää
kaikkien lähteä ponnistelemaan yhteisen hyvän vuoksi. Kutsuttakoot sitä sitten
vaikka yhteiskuntasopimukseksi tai yhteiseksi talkoiksi. Vatuloinnin aika on
ohi, sanoisi pääministeri tähän. Nyt tarvitaan luovuutta pursuava innovaattori
kehiin ja se on siinä!Kankaanpään Perussuomalaisten valtuustoryhmä hyväksyy tilinpäätöksen vuodelta
2014.Nauttikaa kesästä, luonnon kauneudesta. Käykää erilaisissa tapahtumissa
teatterista pesismatseihin, toreilla ja uimassa hyvin hoidetuilla rannoilla.Hyvää kesää omasta ja valtuustoryhmämme puolesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokous

Kokouksia syksyn aluksi

Keskiviikko 9.10.2013 klo 22:01 - T.Roskala

 Hieman on jo vettä virrannut pikkujoessa sitten edellisen blogipäivityksen. Tuo *hieman* on sinänsä ihan hyvä termi, koska loppukesä on ollut melkein ennätyskuiva. Vasta tällä viikolla alkaa tilanne normalisoitua.

 Valtakunnan politiikassa on tapahtunut jatkuvalla syötöllä. Uusi puoluekin saatiin kesken kauden eduskuntaan ja ainakin yksi ministeri jatkaa omalla linjallaan. Linjalla, jota ei mikään maallinen laki koske. Toimiihan se, kun ei muut sitä tuomitse erottamisella. Se siinä on huonoa, että kansalaiset ottaa kyllä esimerkkiä hanakasti esikuviensa tekemisistä. " Mitä maksaa hautalana"...on erittäin suosittu ilmaisu kun kysytään urakkatarjouksia, alalla kuin alalla. Eiköhän lähipäivinä aleta isoissa konserneissa kieltämään keskijohtoa raportoimasta sattuneista vahinkoista ja vahinkonteoista omistajatahoa. Imagollisista syistä, siis.

 Paikallispolitiikassa tämä perinteinen syksyn koulujen alasajo-hanke sai taas tuulta siipiensä alle. Tällä kertaa tosin asian esille ottamisesta ei voi syyttävää sormea osoittaa mitään poliittista ryhmää kohti. Nyt kyllä hanke lähti liikkeelle ihan puhtaasti virkamiesvoimin. Eikä unohdeta naisiakaan, tasa-arvon vuoksi.

Viime syksyn vaalithan osoitti erittäin selvästi mitä mieltä Kankaanpääläiset oli tästä kyläkoulujen lopettamisuhasta. Perussuomalaiset nosti äänipottiaan liki tuhannella ja se oli muilta järjestään pois. Ainoastaan Kristilliset selvisi myös plussalle. Pari, kolme innokkainta kyläkoulun kaatajaa jäi rannalle uusia voimia keräämään ja hilkulla oli parilla muullakin läpimeno. Siksi on erittäin ymmärrettävää ettei siihen haluta koskea, edes pitkällä tikullakaan.

Kaiken tämän jälkeen tuntui ensin erittäin yllättävältä lukea sivistyslautakunnan esityslistalta, että taas uhattiin paria koulua. Hapuaa ja Vihteljärveä. Toki kun pari kertaa päätä pulisti, valkeni asian ydin. Tottahan virkamieskoneisto osaa laskea, kun sitä kerta työkseen tekee. Pistetään numeroita jonoon ja saadaan näennäissäästöksi reilu 120 000 per koulu. Kaksi koulua ja pelastetaan kuuden työpaikka! Hieman meinasi "säästö" jäädä vajaaksi, mutta viime hetkellä huomattiin että maksaahan se tietokoneiden korjauskin parissa kyläkoulussa. 20 000. Tuolla summalla sen varmaan aika monta nörttiä ottaisi kontolleen. Eli kun aikansa hatusta nostelee, jää käteen muutakin kuin kani. Kylät pitää saada entistä elinvoimaisemmaksi, sillä niihin se uusi väki muuttaa joka Kankaanpäähän saadaan. Ja niissä on yrittäjiä ja veronsa maksavia lapsiperheitä. Kouluja kaatamalla kuivattaisimme kylät ja sen myötä alkaisi taajamakin näivettyä alta aikayksikön.

 Samoin varmaan pitää se yhtälö että jos neljä kaveria tekee päivässä tehokasta työtä 6 tuntia ja loppu 2 h on " ei niin pakollista", niin yhdistämällä ne 4x6h saadaan 24 h. Siihen vaaditaan sitten kolme kaveria ja yksi pääsee/joutuu eläkeputkeen. Toki näille kolmelle tulee sitten koko 8 h päivä tarpeellista hommaa, mutta eikös tässä olekin juuri se jutun juju? Näin on toimittu yksityisellä puolella jo pari vuosikymmentä, eikä kuntien tai valtion virat saa olla mitään suojatyöpaikkoja.

 Ehdottomasti mukavammin ja asiantuntevammin homma menee, jos sen suorittaa esim. kaupunginjohtaja tai muu koko organisaation tunteva. Valtuustokin sen tarvittaessa suorittaa, mutta vaarana se että jossain kohtaa tulee kohtuuttomasti lisää hommaa ja toisessa löyhät säilyy. Se lie kaikille selvää, että suorittavalla puolella ei niitä löysiä enää monessakaan kohtaa ole.

Pakkohan meidän on säästää sieltä missä on mahdollista saada nopealla aikavälillä isoja säästöjä. Lomautukset auttaa myös ensi tilassa, jos ei sitten mennä suoriin irtisanomisiin. Lomautuksilla saadaan pehmeämpi lasku kun määräaikaisia soppareita loppuu ja jengiä jää eläkkeelle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokous

Yrittäjien syyskokous

Tiistai 20.11.2012 klo 23:25 - Teuvo Roskala

 Yrittäjien syyskokouksessa olin ja siitä enemmän fb-sivuillani kirjoitin. Hyvä oli kokous, erinomaiset trahteerit ja vuoden yrittäjäpalkinto ojennettiin Eurohamsterille ja Vesa Kyösti sen pokkasi.Nuoresta iästään huolimatta jo pitkään alalla toiminut. Isä Villeltä kaupanteon jalon taidon varmaan jo imeväisenä oppinut!

 Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin sitten kokouksen päätyttyäkin vapaa sana- osiossa. Kallaman Susanna oli puh.johtajana ja nuiji nopsaan tahtiin päätökset läpi. Sitten jo kyllä puhuikin pitkään ja hartaasti kun yrittäjät tulevista kuntaliitoksista ja niiden vaikutuksista kyselivät. Elomaan Irmeli antoi myös omat kommenttinsa kun on myös tosi pitkään jo päättäjänä ollut vaikuttamassa kunnan asioihin. Hyvin oli molemmilla tiedot hallussa! Ihan mielenkiintoista kuunneltavaa ja ilta eteni pitkälle ennenkuin malttoi lähteä kotiin. Osa jäi vieläkin jatkamaan tarinointia.

 Toki minultakin tulevista kuvioista kyseltiin, koska isoimman puolueen edustajana paikalla olin. Eilen ensi kertaa kokoontuneissa neuvotteluryhmissä en mukana ole kuten Suski ja Irmeli, mutta hyvin tarkat tiedot kyllä on mitä on asioista juteltu.

 Meillä Perussuomalaisilla on hyvin selkeä kanta näihin puheenjohtajakuvioihin. Isoimpana valtuustoryhmänä esitämme vanhan perinteisen tavan mukaan ekana toiveemme ja se on valtuuston puheenjohtajuus. Mutta kun kerta jossain on jo epäilty että pakoilisimme vastuuta, meille sopii kyllä lisäksi hallituksen puheenjohtajuuskin. Ja jos tässä vaiheessakaan ei kukaan muu ryhmä ole valmis vastuuta kantamaan, voimme ottaa varapuheenjohtajuuksia ja lautakuntien puheenjohtajuuksia lisää.

 Kansa on meidät valinnut laivaa ohjaamaan ja se on nyt meidän tehtävämme. Sen teemme yhteistyössä muiden puolueiden kanssa koska yksin ei kukaan mitään isoa saa aikaan.

 Toivon mukaan asioissa edetään hyvän hengen mukaan ja tunnustetaan tosiasiat. Kaamein tilanne olisi että lähdettäisiin Insbruckin tielle. Kaikki lätkäfanit muistanevat miten Suomelle "melkein" jo ripustettiin ekat arvokisa mitalit kaulaan 76-olympialaisissa, mutta sitten "jostain" kaivettiin esiin uusi sääntö jonka mukaan tasatilanteessa ratkaiseekin olympialaisissa maalisuhde eika maaliero kuten kaikissa kisoissa siihen asti! Eli 4-1 onkin parempi kuin 9-5. Ja sen jälkeen juhlikin L-Saksa jos en väärin muista!

 No nyt on 11-10 eikä lasketa tuollaisia vaan eletään järki-ihmisten Kankoonpeessä:) 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokous