Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tänään tätä, huomenna tota

Perjantai 5.4.2013 klo 21.43 - T.Roskala

 Voi elämän kevät! Kun vanhaksi elää, niin kaikkea näkee. Enkä nyt tarkoita harvinaisen pitkään jatkuneita yökylmiä tai yltiöpäista aurinkonpaistetta puolen vuoden täydellisen pimeyden jälkeen. Ehei, siihen on jo tottunut että Suomessa ilmat "preistaa". Väli voi vaan olla 30 vuotta kun samanlaista tarjoillaan. Mahtavaa on ilmat tämän paisteen ansiosta. Jos näin arska hehkuu, niin puolestani ei niin väliä vaikka lumet häipyy vasta ennen juhannusta. Pelloilta toki saa häipyä siinä tahdissa että saadaan syksyllä sitä kansantalouden kannalta tärkeintä, uutta viljaa. Sitä ilman ei maailma pyöri vaikka angry-birds miehet muuta luulottelisi.

 Tuo aloituksen epätoivoa sisältävä parahdus tarkoittaa tätä meitä 2 vuotta terrorisoinutta hallitusta. Hallitusta, jolla on koko ajan olut hirmuset suunnitelmat ja jokaisen päätöksen jälkeen olo on heillä kuin olympiavoittajilla. Varsinkin pääjehulla Jykällä ja vasemmistoliiton Paavolla. Ihan flow-tilassa ollaan aina kun esitellään uusia päätöksiä.

 Ainoa huono juttu tässä yhtälössä on se että viimeistään seuraavana päivänä alkaa karmee selittely ja sitä seuraavalla viikolla jo ollaan valmiina muutteleen just päätettyjä lakeja ja säädöksiä.

 Ei se noin voi mennä jos te arvon hallitus haluutte edes pikkasenkin säilyttää kasvonne! Nythän teille nauraa jo yhtälailla isä Mitro kuin David Cameron. Käsittämätöntä soheltamista.

 Ennen (hyvinä aikoina) isoja asioita kuten verolait on, valmisteltiin vuosikausia. Niitä hiottiin viimeistä piirtoa myöten, niitä pohdittiin ja niitä pilotoitiin. Sen jälkeen ne tuotiin VALMIINA päättäjien eteen jotka ne hyväksyi. Sen jälkeen ne toimivat vuosikymmeniä. Joitain muutoksia tehtiin matkalla, mutta runko säilyi.

 Nyt virkamiehet pakertaa kuukausikaupalla ja tekee parhaansa, sitten Jykä ja Jutta vetelee punakynällä sieltä ja täältä, heittää ihan oman versionsa hallituksen eteen joka saa tutustua papereihin 15-30 min. eikä muistiinpanoja saa tehdä ja sitten se hyväksytään. Sitten tärkein vaihe: pasilan maskeeraajien eteen ja tuhottomasti kiiltoa ottaan ja poskiin. Sitten teevee ohjaaja näyttää punaista: "Meillä oli erittäin kova työ, mutta tämä ryhmä on erittäin hienosti kaikesta yhtä mieltä ja erittäin sitoutunut ja tärkeintä on kilpailukyvyn lisääminen ja työllisyyden parantaminen.....jne.....jne.....välissä iso valotaulu näyttää...sixback...lisää Hymyä!!  ja sitten sitä tulee...hymyä...ja siellä kaikilla oli niiin muukaavaa...

 Kuinka kauan meillä on varaa tähän?

 Koko ajan velka lisääntyy, työpaikat karkaa ja kilpailukyky heikkenee.

 Yksinkertaisesti: tämä hallitus ei toimi. Se on liian laaja, siinä on  päättäjiä jotka ei hommaa osaa ja se on nyt pakko alkaa uskoa. Jos me odotamme normaaleihin vaaleihin asti, niin liian paljon annetaan etumatkaa Ruotsille ja muille samalla viivalla olevilla.

 Nyt on aika toimia. Jokaisen panos on tärkeä. Jokainen mielipide on arvokas. Nyt ei saa luovuttaa , vaikka päättäjät on jo osin niin tehneetkin.

 

3 kommenttia . Avainsanat: tuuliviiri

Supertorstai

Torstai 21.3.2013 klo 22.21 - T.Roskala

Otsikon mukaisella termillä markkinoitiin tätä päivää mediassa jo viikkoja. Kaikki piti tulla kerralla selväksi. Kuka asuu missäkin kunnassa ja käy missäkin lekurilla ja mistä leikataan ja mistä säästetään lisää ja millä yleensäkin Suomi tulevaisuudessa pärjää.

 Tulos oli kuitenkin laihanlainen. Ainakin näin pienyrittäjänä tuli tunne että meni maksun puolelle ja aika rankasti. Yleensäkin oli linjaus se että etuisuuksista ei leikattukaan, vaan lysti maksatetaan jälleen kerran työtä tekevällä väestöllä.

 Yhteisöveroa pudotetaan huikeesti. Kuulostaa hyvälle mutta aika vasta näyttää onko noin raju pudotus liian iso riski.Ja ei hyödytä henkilöyhtiömuotoisia pätkääkään. Ylen teeveeuutisten lukijan sitä hieman kritisoidessa, Katainenkin myönsi riskin olemassaolon. Mutta heti perään valoi taas uskoa ja unelmahöttöä. 900 millin vaje tulee veroissa ja puolet pitäisi tulla takaisin lisätyöpaikkojen muodossa. Ken elää, se näkee.

Kunnista ei puhuttu mitään ja sotekin sivuttiin nätisti. Jotenkin tuli tunne että alkaa realismin aamu sarastaan ministeriaitioonkin ja kukaan ei enää huhdo äkkimuutosten kanssa. Hennanhan piti koko kuntakartta muuttaa muutamassa kuukaudessa ja Marian pistää sote tuosta vaan. Kuten oli helppo ennakoida jo aikoja sitten, ei se niin vaan käy.

Hautala rimpuilee ministerinpaikastaan kynsin hampain kun ei muita töitä ole näköpiirissä. Illan ajankohtaisen katseltua, on vain päivien asia koska tulee eroilmoitus. Niin paljon siinä on nyt Heidi puhunut ristiin, ettei mikään pelasta.

Onkin ihan uutta kulttuuria että media hiillostaa vihreätä. Eka kerta varmaan Suomen historiassa. Oras ja hänen kaverinsa hieman ihmettelivät kun jo 8 päivää hiilostetaan Heidiä ja puoluetta. Outoa heille koska media on aina puolella ollut. Olisivat kyselleet vaikka Timolta ja kaimapojalta, miltä se jatkuva kryssäys tuntuu. Heitä on polteltu avotulella jo vuosia. Täytyy myöntää että oli kerrankin mukava seurata poliittista ohjelmaa :) Varsinkin kun Ulpu maksoi vanhoja kalavelkojaan Heidille joka oli aikanaan tuominnut Leenan niin rajusti. Niin, naiset ei unohda näitä juttuja.

1 kommentti . Avainsanat: Kehysriihi

Iltamenoja

Tiistai 5.3.2013 klo 22.01 - Teuvo Roskala

Varsin rauhallista oli eilisessä kokouksessa. Puheenjohtaja aloitti 18.00 ja 2. vara puh.joht. päätti n.18.15 virallisen osuuden!

 Kaupungin tapa on aloittaa ja lopettaa eri puheenjohtajilla :) Mistä lie moinen villitys iskenyt. Nyt varsinainen puh.joht. vielä vei mennessään pari ykköstykkiään. Eipä silti, asiat oli jo valmiiksi puitu hallituksessa eikä varsinaisesti mitään uutta ja radikaalia ilmennyt. Varmaan merkittävin ilmoitus oli kun valtuustoryhmämme puh.joht. haastoi muut puolueet kilvanhiihtoon pääsiäislauantaina. Lupasin kisapaikaksi koulumme maaston jos vain vielä lunta on. Katsojiakin ainakin puolentuhatta koska samaan aikaan jo perinteeksi muodostuneet pääsiäisvalkeet. Kylätoimikunta tarjoilee kyllä osallistujille makkarat ja vohvelit joten toivotaan runsasta osanottoa. Valtuuston kovimmat "sukurasitteet" suksimisen saralla omistava politiikko vaan kerkesi häipyä ennen viestikapulan ilmoille heittoa. Noo...eiköhän haaste perille mene ja päästään oikein tosissaan koittaan mikä puolue valtuuston kingi on tämän kevään :) Meilläkin vapaan osuuden hiihtäjä on ollut matalan paikan leirillä jo kolmatta kuukautta, joten ei ainakaan valmistautumisesta ole kiinni !

 Katrin iskettyä viimeistä kertaa nuijallaan, pääsivät illan asiantuntijat esitteleen toimintakenttäänsä. Mika ja Pekka pitivät hyvin asialliset ja valaisevat tiivistelmät, joista kyllä pääsi varsin hyvin kuussalle, kuinka isoja lukuja (ja euroja ) vuosittain pyöritellään. Tarkkaa hommaa, niinkuin sen pitää ollakin. Ei näin pienellä kunnalla ole varaa heitellä rahoja mihinkään "himas-hankkeisiin".

Tänään yrittäjien hallitus oli Valtissa vieraana Harrin isännöidessä ja kertoessa lyhyesti tulevasta. Siitä varmaan lähiaikoina enemmänkin mediassa. Kaffet oli hyvää ja Minnalle spesiaalitanksit niistä pikkusuolasista. Jukan kanssa niitä kilpaa syötiin :)

Huomenna sivistyslautakunnalla iltakoulu eli uusi kokemus sekin. Ei jäänyt koulut siihen 70-luvun puoliväliin vaikka niin silloin Sepon kanssa kuviteltiin kun saatiin ruotsin ehdot läpi ja keskikoulun päästötodistus käteen :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikko

Hallitus hajoaa

Keskiviikko 20.2.2013 klo 22.18 - Teuvo Roskala

Illan a-studion alku tuli katsottua. Olihan siinä tentittävänä toisen päähallituspuolueen johtotähti.

 Mutta yllätys, yllätys...ei ollut sitä Juttaa mikä vielä vuosi sitten julisti "minä itte" tiedän kaiken ja näin se tulee meneen. Ei sinnepäinkään. Sensijaan studiossa oli väsyneen oloinen, klaamea ja kaikkensa menettänyt puoluejohtaja joka tiesi tulevan kohtalon. Vielä vanhasta muistista koitti selitellä miten kaikki menee hyvin vaikka on vaikeat ajat ja uudistukset on vaikeita eikä ne etene nopeessa tahdissa jne.  Eikä suostunut kertomaan mistään eikä mitään, millä tilannetta voisi parantaa! Ai niin...senverran paljasti etten yleensä paljasta mitään yksityiskohtia...näin siis valtiovarainministerimme. Eli sitä samaa unelmahöttöö mistä kukaan ei saa kiinni millään. Ainoastaan Jykä pystyy sanomaan enemmän sanomatta mitään. Noo..eipä voi mistään syyttääkkää sitten.

2 vuotta mennyt eikä mikään homma etene. Kaikki junnaa paikallaan vaikka suunnitelmat oli hyvinkin lennokkaat kun uusi hallitus aloitti. Normikansalaiselle oli alun alkaenkin selvää ettei näin laajapohjainen hallitus voi toimia. Ei se ole onnistunut missään muuallakaan, niin kuinka sitten just täällä pohjolan perukoilla vaikka kansa täällä niin kuuliaista onkin.

Nyt alkaa hallituksen rivit rakoilee rankasti jo sisältäpäinkin mitä Kimmo Sasin ja kumppaneiden kommentit toi julki. Jotain olisi tehtävä...

Työmarkkinaratkaisu on piste iin päälle. Jos se ei ratkea, ei hallituksella ole enään valtaa ja voimaa toimia. Ei ole helppo nakki. 3:n koulutuspäivän hyväksynnälle EK vaatii vastavoiman. Lopetetaanko pekkaset? Arkipyhät? Lomaltapaluurahat? Vai yritysten verotusta kevennetään rankasti? 

Ei kansa loputtomiin jaksa katsella jos Jutta aina vaan toistaa kuinka heillä on kansan antama valtakirja. Mikä valtakirja? Viidet peräkkäiset tappiolliset vaalit...kyllä siitä on valta ja kirjat kaukana.

Nyt saadaan alkaa valmistautumaan ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uudet vaalit

Täydessä vauhdissa

Perjantai 15.2.2013 klo 22.10 - T.Roskala

 Varsin vauhdikas viikko luottamustoimien osalta takana.

Sunnuntaina kokoonnuttiin valtuustoryhmämme kesken kaupungintalolla ja saatiin tärkeätä tietoa tuleviin koitoksiin. Varsin upeeta kokoontua kaupungin isoimman valtuustoryhmän jäsenenä ja mikä fiilis porukalla. Nyt pusketaan eteenpäin hyvällä sykkeellä!

 Maanantaina sitten varsinainen valtuuston kokous. Sitä ennen hallitus jo kerkesi vahvistaa ajoharjoitteluradan jatkon oikeudenmukaisella tavalla. Suurimmat löysi toisensa ja se lupaa pelkkää hyvää tulevaisuudessakin. Toki siitäkin päätöksestä varmaan peistä taitetaan, mutta tosiasiat on usein eri kuin mitä huoltoasemilla ja torilla kerrotaan.

Maanantain kokouksessa ei montaa asiaa listalla ollut mutta venyi silti yli kolmituntiseksi. Taitoa:n edustaja esitteli "firmaansa" ja muutama kohta pisti meidät esittään vinon pinon lisäkysymyksiä. Ojalan ja Rannan jälkeen oli mukava itsekin eka kysymys esittää: oli vahva näyte Vihteljärveläisten Perussuomalaisten halusta selvittää asiat juurta jaksain ennenkuin aletaan nimiä vetään paperiin. Puheenjohtajille tuli itsekullekin menoa jo kokouksen puolivälissä ja niin jouduttiin turvautumaan täällä harvinaiseen ratkaisuun eli 3. puheenjohtajaan! Hyvin Sari hommansa veti pitkällä kokemuksellaan. Antinkin pisti takaisin penkille kun meinasivat Paavon kanssa yhtä aikaa kommentoida :)

 Tiistaina oli sitten sivistyslautakunnan eka kokous ja se meni nopsaan enempi homman jujua selvitellessä. Mukava porukka meillä siinä kasassa. Eiköhän tuolla ryhmityksellä saada hyvää aikaan kun vauhtiin päästään.

 Keskiviikkona sitten koulutusta päätöksentekoprosessista opistolla. Kaupunginsihteeri veti kyllä tosi hyvällä ja selkeellä otteella kalvosulkeiset läpi huolimatta päälle painavasta flunssan alusta. Ääni kesti ja päätöksenteon monimutkainen prosessi aukeni maallikollekin. Lopuksi kaupunginjohtaja kertoi hieman laajemmasta näkökulmasta missä mennään ja mitä on tulossa. Ilta oli oikein onnistunut.

 Yrittäjien hallituksen kokous jäi nyt väliin päällekkäisyyksien vuoksi mutta ihan kivasti kerkesi nytkin penkissä istuun :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päätös

Elämää suurempaa

Torstai 7.2.2013 klo 21.01 - Teuvo Roskala

 Isojen valtakunnan lehtien jälkeen vielä pienehkö paikallislehtikin halusi lusikkansa soppaan laittaa. Tulikin oikein tykistökeskitys:) Jokohan pian Rubertti soittelee ja saa taas lukea uuden version, nyt Sunday Timesista.

 Huumori on kyllä sellainen taiteen laji että en kovin hanakasti menisi sanoon mikä on hyvää ja mikä huonoa. Toisiin uppoaa enempi ja toisiin ei mikään. Joku pääsee nirvanaan kun teatterissa istuessaan saa paskaa niskaansa konkreettisesti tai bussissa kanssamatkustaja vääntää samaa housuihinsa ihan kokeilumielessä. Pääasia että se on korkealaatuista tekemistä ja loppupeleissä valtio vastaa kustannuksista.

 Uskoisin että tuon tason ylitän koska vaan vaikka joka kriitikko ei täysiä pojoja antaisikaan. Ei kuulukaan. Ei kaikkien mielestä fakta hommakaan ole paras kotimainen tv-sarja.

Uskomatonta on että löytyy ihmisiä jotka ottaa kaiken ihan todesta. Onneksi en ehdottanut valtuuston seuraavaksi kokouspaikaksi kuuta, koska nyt sitten seliteltäisiin että mistä budjetista rahat moiseen valtuustomatkaan ja maksetaanko niistä päiväraha minkä maan tariffien mukaan.

Sen verran haluan avata tuota peruskoulukeskusteluakin, että vaikka se voittaisi kaikki maailman palkinnot, on se paljon pahaakin aikaan saanut. Monelta ns. tunnolliselta oppilaalta meni koulurauha kun ylivilkkaat poikanuijat eivät jaksaneet murrosiän kynnyksellä pulpeteissaan istua. Halusivat tehdä käytännön hommia eli päästä työelämään kiinni. Silloinhan 14-15 vuotias oli tavallinen näky tehtaissa.

Nytkin olisi parempi järjestelmä että kaikki kävisivät sitä peruskoulua ensin sen 6 vuotta omissa kouluissaan ja sen jälkeen osa erkanisi ns. lukulinjalle missä vain taivas olisi kattona. Hieman eri nopeuksilla voi edetä yliopistoihin asti kyvyistä riippuen.

Loput menisivä sitten amikseen, missä voisi olla teoriaa ensin 2-2,5 vuotta ja siitä sitten jo käytännön työharjoitteluun. Harjoittelua se 1,5-3 vuotta ja samalla voisi suorittaa vaikka k.-auto kortinkin koska se niin kallis nuorelle omista varoista. Näin kaveri olisi valmis työelämään 16-18 vuotiaana ja jos hyvä harjoittelupaikassa, olisi työpaikkakin taattu sillä ei hyvää miestä kukaan pois päästä! Pätee myös tyttöihin.

Lukuimmeisille myös kiristettäisiin tahtia eikä mitään välivuosia pidettäisi. Näin saataisiin se työura 2-3 vuotta aikaisemmin alkamaan eikä tarvisi koittaa puolirampaa jengiä pistää töitä tekeen yli 63 vee.Jos ei sitten itse halua. Eläkkeelle pääsemiseen pitäisi myös vaikuttaa palveluvuodet eikä pelkkä ikä. Kyllä 45-47 vuotta yhtämittaista työuraa pitäisi riittää.

Tälläisistä kaikista pitäisi pystyä herätteleen kansalaiskeskustelua, mutta maan tapa tuntuu olevan että jos olet kaikesta samaa mieltä kuin vanha valta niin oot tosi hyvä jätkä, mutta muuten mielipiteesi lytätään armotta. Tähän on saatava muutos koska kansa sitä haluaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: huumori

Mediapeliä

Lauantai 2.2.2013 klo 18.08 - Teuvo Roskala

Mielenkiintoinen kokemus, tämäkin.

Useampaan otteeseen pariin mediajulkaisuun otin yhteyttä vaalien tiimoilta. Heti vaalien ratkettua siitä kun olisi ison jutun ainekset ollut, sillä olimme Suomessa eka valtuustoryhmä, joka isoin kaupungeissa. Uurainen ja Kihniö kerkesivät samaan jo vaaliyönä mutta kuntia.

 Sitten olisi ollut materiaalia tarjolla neuvotteluista missä meitä vietiin kuin litran mittaa. Eli äänestäjien tahtoa ei noteerattu laisinkaan.

 Ei tullut reportteria, ei.

 Mutta sitten kun ihan nomi facebook juttelua viikonloppuna, niin johan tarrattiin kiinni. Eikä niissä jutuissa haukuttu ketään. Arvostelua toki oli ex-poliitikkojen töistä ja pätevyyksistä niihin toimiin. Mutta....olikin arka paikka jutella tuosta että pitäisikö äitien olla kotona vai mennä töihin ja sitä rataa. Kuitenkin ihan tavallista keskustelua vaikka hieman provosoiden.

 Siksi ihmettelinkin suuresti kun erään puolueen keulahahmo välittömästi seuraavana aamuna mietti miten tulevan valtuuston yhteistyö onnistuu jne. Olin ihan pihalla kuin lintulauta! Eikös keskustelu ja sen herättely nimenomaan ole kaiken perusta politiikassakin.

Vai olisiko ainoa oikea tapa olla hiljaa ja myötäillä vanhoja puolueita. Aika paljon vaadittu.

 Kaiken hyvän päälle joka juttu ja lause on ihan omasta päänupista ulos tullutta eli ei ole mikään virallinen linja. Ei kaikki ole sitä mieltä että olisi hyvä että eduskunnassa olisi 140 miestä ja 60 naista johtuen siitä että pätevistä naispoliitikoista on huutava pula. Varsinkin just nuoremmista joilla perhe hoidettavana. Ja jos ei nuorena mukaan lähde, voi olla vaikea kovin korkealle enää politiikassa nousta.

 Tai takuulla moni Perussuomalainenkin kannattaa peruskoulujärjestelmää. Ja osa muiden puolueiden kannattajista sitä vastustaa. Ei ole olemassa yhtä totuutta. Siksi asioista pitää uskaltaa puhua. Muuten emme koskaan saa maata palautettua edes jonkinlaiseen moraalisesti kestävään tilaan.

Ps. päivityksessä kirjoitin että kuka uskaltaa olla se urhea joka ehdottaa äänestyskieltoa nuorille naisille. Ihan pakko jokaisen oli tajuta että se oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa:) Tälläinen hauska heitto tuli mieleen kun tutki uusimman gallupin tuloksia. Niissähän PS on selvästi suurin puolue miesten keskuudessa.Olikohan joku 23,6 % Vastaavasti naisissa taisi olla alle 12 prossat. Kaikkein heikoin kannatussektori on pk-seudun akateemisesti koulutetut naiset alle 50 vee. Tuskin sieltä saadaan prosenttia edes täyteen. Tämä  selittyy pitkälti siitä että kun mediassa PS:a kannattavia toimittajia on 1,7 %, tulee sieltä ulos kaikkea muuta kuin Perussuomalaisia äänestämään kehottavaa juttua. Olemme sinä pelissä pahasti alakynnessä.

Ajankohtainen linkitys vielä tähän:
http://www.facebook.com/pages/Kauppa-ja-Kahvila-Wihtis/199852550063599

13 kommenttia . Avainsanat: vaalit

Eteenpäin katse kirkkaana

Keskiviikko 23.1.2013 klo 22.15 - T.Roskala

Elämme merkillistä aikaa. Facee selatessa luin Erosen sivuilta jaetun linkin missä kerrottiin miten Kemissä on pientä ongelmaa paikallisten ja keskukseen muuttaneiden kesken. Yksi kaveri oli kuvattu ja haastateltu. Kertoi tuntevansa pelkoa käydä iltaisin kartsalla. Tunsin myötätuntoa. Sitten luin Helenan jutun alkuosan tarkemmin. Kaveri oli tullut tänne sotaa käyvästä maasta, jättänyt niille sijoilleen vaimon ja lapset, perustanut tänne yrityksen (Keuruulle)  jonka toiminta loppunut ja ollut oikeudessa syytettynä lapseen sekaantumisesta!

 Siihen loppui myötätunto. En jaksa ymmärtää miten tälläisiä rikollisia hyysätään ja oman maan kansalaisista ei välitetä pätkääkään. Huono-osaisista nimenomaan. Tähän on tultava muutos. Kyllä supisuomalaisen pienellä eläkkeellä kituuttavan vanhuksen täytyy olla tasa-arvoinen maahan tulevan nuoren, terveen miehen rinnalla. Sillä nuoria miehiä tänne nimenomaan tulee ja jättää perheensä sodan jalkoihin.

 Sen verran tämä koskee kunnallispolitiikkaakin että meidän pitää täällä  jatkossakin pitää oma terve suhtautuminen asioihin eikä mennä pääkaupunkiseudun päättäjien mielikuvitusmaailmaan, missä ei totuutta pystytä katsomaan silmiin eikä tosiasioita tunnustaan.

 Valtuusto saatiin hyvin käyntiin vaikka siitäkin on hieman erilaisia tulkintoja esiintynyt mediassa jälkeenpäin. Kerron tässä nyt faktaa ettei kenelläkään jää epäselväksi missä mennään.

 Vaihe 1. Silloin pyritään vaaleissa "sisään" ja käydään mahdollisimman puhdas ja hyvä ja rehellinen vaalitaisto. Loppuu vaalipäivänä 20.00

Vaihe 2. Asetelmat valtuustoon ja hallitukseen. Käydään mahdollisimman puhdas ja hyvä jne....Loppuu valtuuston ekan istunnon viimeiseen nuijankopautukseen.

Vaihe3. Alkaa varsinainen valtuustotyöskentely mikä kunnallispolitiikassa ei  tarkoita mitään hallitus/oppositio rintamaa kuten valtakunnanpolitiikassa. Teemme kaikkien kanssa hyvää yhteistyötä tavoitteena paras mahdollinen lopputulos kuntalaisten kannalta. Kaikki muu on toisarvoista!

1 kommentti . Avainsanat: valtuusto

Lisää paikkoja...

Maanantai 21.1.2013 klo 22.56 - Teuvo Roskala

Tässä lisää...ja edelleen varoitus...virheitä on takuulla. PS ei vastaa niistä. Vähiten Vihtun mediaosasto.

Ympäristö: Pj. Koivisto, Ojala, Kauko Kerola, Hakala, Komppa, A.Koskela, Rosengren, Toivola ja Lehtinen.

Perusturva: Pj. Keijo Kerola, Raittila, Rajamäki, Yli-Rajala, Sjöberg, Latvajärvi, Vähäkoski, Lahtonen

Kulttuuri/vapaa-aika : Pj. Kähkönen, Juhola, Alhainen, Paananen, Kuusisto, Mäki, Laaja, Hietikko, Koota

Keskusvaali: Pj. Nikkola, Ruuhimäki, Henttinen, Kangas, Termala

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto ! Lahtonen, Lilja, Uusitalo

Satakuntaliitto: Koskela, Korvala, Kujanpää, Yli-Rajala

Vatajankosken sähkön kuntayhtymän yhtymävaltuusto! Joutsenlahti, Lindrooos, Myllymäki, Palokangas, Vuorenmaa, Mäensivu, Luodetlahti, Toivola, Norrlund, Vähämäki, Pentikäinen

Hallinto- ja henkilöstöjaosto: Pj. Rajala, Alhainen, Palmgren, Kiviluoma, Rosenberg, Koivumäki

Lautamiehet: Ruuhimäki, Hietaoja, Saarenpää

Uskotut: Lähteenmäki, Hietaoja, Rosenberg, Koivisto, Kerola, Partanen, Häkkinen, Viljanen, Yli-Rajala

Poliisin neuvottelukunta: Rosenberg

Ouluun teatteriin (kuntapäiville) 14-15.5 : Juhantalo, Koskela, Kivelä

Suhteellisten vaalien : Pj. M.Uusitalo, Kallama, Elomaa, Tuomala ja T.R !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuusto

Uusi valtuusto

Maanantai 21.1.2013 klo 22.22 - Teuvo Roskala

 Tänään illalla uusi valtuusto järjestäytyi. Helppoa kuin heinänteko vaikka matkan varrella pieniä synnytystuskiakin oli. Mutta nehän kuuluu asiaan. Vain yksi tauko pidettiin ja sinä aikana tapahtui sukupuolenvaihdos. Näin Kake sai jatkaa kokousta ja se kävikin rivakasti. Ei ollut eka kertaa nuijan varressa :)

 Parhaani mukaan koitin nimiä ylös kirjata ja välissä Ninniltä sain apuja jos jokin meni ohi. Toki se usein johtui sitten taas siitä kun vielä lämmiteltiin menneitä neuvotteluja :) Päädyttiin että sitä tikulla silmään jne. Nyt mennään puhtaalta pöydältä ja aletaan töihin!

Valtuuston pj. Juhantalo, 1. vara J.Koskela, 2. K.Kujanpää 3. Lehtinen

Hallituksen pj. Kivelä, 1. vara Laurila 2. vara Kerola

Muut jäsenet M.Uusitalo, Rajamäki, Alhainen, Lilja, Kallama ja L.Kujanpää/ Vuorenmaa.

Meni tuo vasenkoaliition toinen paikka hieman ohi. Kuten kerroin, kaikilla muillakin ilmeisesti saunapäivä ja kiire sen mukainen:)

Itse sain paikan sivistyslautakuntaan, minne pj:ksi tulee Pirttikangas ja muut jäsenet Latvajärvi, Laaksamo, Ahokangas, Pihlajaniemi, A.Koskela, Vikki ja Eremenko.

Teknisessä Hietaoja jatkaa nuijan varressa ja muut ovat: Korvala, M.Uusitalo, Katajisto, Luukkainen, Leponiemi, Ranta, Peltomaa ja Tuomala.

 Virheitä voi olla mutta tässä alkua.

2 kommenttia . Avainsanat: paikat

Vain elämää

Lauantai 12.1.2013 klo 21.59

1971   Suomen pitää voittaa monta kertaa huonompi DDR lätkässä ja eka arvokisamitali on siinä. 1-1. Ei auta vaikka kisojen paras pakkikin Ilpo Koskela riveissä. Nappi kauan ja hartaasti kun tuon mustavalkoisen lähetyksen oli katsonut. Kukkonen taisi selostaa.

1974 Tsekkoslovakia on kaadettu kotikisoissa ja eka mitali on varma! Sitten tulee uusi päivä ja Stig Wetzell on syönyt banaania väärään aikaan. Mitään en ole ottanut....hyvää yötä...

1976  Innsbruckin olympialaiset ja se eka mitali vihdoinkin jääkiekossa! Vai...hyvä naapurikin sitä himoaa iso-Ericin johdolla ja pistetään baletti uusiksi kabinetissa. Jostain kehitetään sääntö että olympialaisissa ratkaiseekin tasapisteissä maalisuhde, ei maaliero. Eli 6-3 on parempi kuin 9-5. Tehdyt maalit jaetaan ja se on siinä. Eka vaihtoehdossa tulos on 2,00 ja jälkimmäisessä 1,80. Normaalisti ekassa vaihtoehdossa +3 ja toisessa +4 Britit tätä käytti futiksessa muinoin. Juu...harmitti 4,3 miljoonaa.

1980 Länsinaapurin Thomas laskee voimansa oikein ja on 0,01 sekkaa Pitkää-Jussia nopeempi. 15 kilsaa ja 6 cm eroo maalissa! Tämän jälkeen pienin hyväksyttävä ero kymmenyksissä. Nyt suri jo 4,4 miljoonaa.

1986 Suomi johtaa Ruotsia 4-2 ja viimeinen minuutti käsillä. Juha "solarium" Jokinen hehkuttaa ekaa arvokisamitalia ja tuntuu niiiin hyvälle. Vihdoinkin! Sitten muuan Anders "masken" Carlsson ottaa tahtipuikon ja lätkän ja pari häkkiä ja 4-4. Tästä kansakunta ei koskaan ole täysin toipunut vaikka 1995 suurimman osan paikkasikin.

1989 Liverpoolilla jäljellä rästipeliä Arsenalia vastaan ja tasuri riittää liigamestaruuteen. 1-1 ja 93. min. meneillään. Sitten Michael Thomas kahden topparin välistä ja Bruce voimaton ja 1-2.  Kukat Lontooseen..uskomatonta!

2003 Kotikisat ja leijonat liekeissä. 5-1 ja selostajatkin alkaa sääliin jo ruotsia. Ottelun lopussa 5-6 ja maa murenee monen alta. Taas!

2006 Torinon olympialaiset. Taas Ruotsi ja 2-3 ja Olli-boy 25 sekuntia ennen loppua ja tyhjä häkki....mitenkä voi.......

2011-2012 PS-muut ja neuvottelut puheenjohtajuuksista. 0-6

Onneksi kaikki mikä ei tapa, vahvistaa :)

1 kommentti . Avainsanat: tunteet

Sopu löytyi!

Maanantai 7.1.2013 klo 22.27 - T.Roskala

 Illalla kokoonnuimme jälleen kaupungintalolla. Hyvässä yhteishengessä käydyn kokouksen jälkeen saimme iloksemme todeta että ratkaisu löytyi! Kiitos siitä puolueiden taitaville neuvottelijoille.

Alla tiedote minkä Suski laati medialle Ninnin pidettyä pöytäkirjaa.

 

Tiedote, julkaisuvapaa heti
Kankaanpään luottamuspaikkajaosta syntyi sopu Perussuomalaiset, Vihreät, Keskusta, Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto ja Kristilliset ovat maanantaina 7.1.2013 allekirjoittaneet sopimuksen Kankaanpään kaupungin luottamusorganisaation puheenjohtajuuksista. Samalla sovittiin, että kaupunginhallitukseen lisätään 2. varapuheenjohtaja. Tämän edellyttämä hallintosäännön muutos hyväksytään valtuustossa yksimielisesti.
Keskustan, Kokoomuksen ja Kristillisten teknisen vaaliliiton sekä SDP ja Vasemmistoliiton teknisen vaaliliiton yhteiselle koalitiolle tulevat seuraavat puheenjohtajuudet: - kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus (Keskusta) - kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajuus (SDP) - kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtajuus (Kokoomus) - kaupunginhallituksen puheenjohtajuus - kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajuus - sivistyslautakunnan puheenjohtajuus - ympäristölautakunnan puheenjohtajuus - teknisen lautakunnan puheenjohtajuus - kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajuus - maaseutujaoksen puheenjohtajuus - varapuheenjohtajuudet niihin lautakuntiin, joissa Perussuomalaisten ja Vihreiden teknisellä vaaliliitolla on puheenjohtajuus
Perussuomalaisten ja Vihreiden tekninen vaaliliitto saa seuraavat puheenjohtajuudet: - kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajuus - kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajuus - tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus - keskusvaalilautakunnan puheenjohtajuus - hallinto- ja henkilöstöjaoston puheenjohtajuus - varapuheenjohtajuudet niihin lautakuntiin, joissa heillä ei ole puheenjohtajuutta
Kaikki paikat jaetaan tasa-arvolain edellyttämien kiintiöiden mukaisesti jokaisen puolueen kohdalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: paikat

Alpe Cermisiä kiiveten

Sunnuntai 6.1.2013 klo 23.07 - Kaupunginvaltuutettu T.Roskala

Huippu näkyy jo ja edelleen letkassa mennään. Huomenna ihan ratkaisun paikat. Viimeinen töppärä ja vikat sadat metrit jo hieman tasaisempaa. Näin uskon.

 Moninaisten ja runsaiden yhteydenottojen jälkeen ollaan saatua hommaa tiivistettyä. Tässä yksi toimiva ratkaisumalli:

Hallituksen ja valtuuston pj. /  PS 2+2 ja Kesk. 2+2. 1. varapuheenjohtajuudet samalla kaavalla.

Valtuuston 2. varapj. SDP, 3. varapj. KOK

Tekninen  Kesk.

Sivistys  PS

Perusturva  Kesk.

Ympäristö  SDP

Keskusvaalil. KOK

Tarkastus PS

Asunnonhankinta oy SDP

Pohj.Sat. Jätteidenkäsittely  KOK

PSKK Kesk.

Hallinto- ja henkilöstö PS

Vanhustentalosäätiö SDP

Yrityspalvelu Kesk./ KOK neuvottelevat keskenään

Kulttuuri- ja vapaa-aika Kesk/ KOK neuvottelee keskenään

K:pään aikuis.keskus säätiö Karttunen jatkaa

 

Vahva usko on että yhteinen ratkaisumalli löytyy ja päästään alkamaan hyvässä yhteishengessä uutta valtuustokautta joka lienee yksi vaikeimmista kuntahistoriassa. Toisaalta...mitä vaikeempaa, sitä haasteellisempaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sopuratkaisu

Pikkuhiljaa, hissun kissun..

Lauantai 29.12.2012 klo 22.16 - T.Roskala

 Varsinaiset Joulunpyhät on vietetty, joskin kyllä tuonne Loppiaiseen asti pitäisi olla yhtä juhlaa koko ajan. Maailma on tehty turhan kiireiseksi sen suhteen. Kunhan välttämättömimmät toiminnat pidetään yllä ja se olisi siinä.

 Eilen illalla taas kartoitimme Perussuomalaisten ryhmän kesken tilannetta ja totesimme että mitään isoa muutosta ei ole tapahtunut. Mutta pientä liikettä on ilmassa koko ajan ja se luo kyllä voimakkaasti toiveita siitä että sopuratkaisu saadaan aikaan. Se kuitenkin on tärkeintä tulevaisuutta ajatellen. Sen verran isoja ongelmia on Suomen ylle nyt kasaantumassa, ettei niitä kyllä kuntasektorikaan millään väistä. Silloin pitää olla sitä yhteistä halua asioiden hoitamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.Koko ajan esiin tulee uusia muuttuvia tekijöitä ja lähipäivät ratkaisee pitkälti kotikuntamme tulevaisuuden. Monellakin sektorilla.

 Lautakuntapaikkoja meille tulee tosi runsaasti valtuuston isoimpana ryhmänä ja niiden keskinäisiä jakoja teimme. Kaikille riittää kyllä puuhaa, se varmaa.

 Aikamoiset maalikarkelot oli äsken Emirateksella kun Magpiesit sai tykkimiehiltä oikein isän kädestä. Onko vuodenvaihtuessa samanlaiset hulinat tiedossa härmälandiassa vai surraanko kadotettua loistoristeilijää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit

Edistystä

Maanantai 17.12.2012 klo 23.37 - T.Roskala

Tänään taas kokoonnuimme kaupungintalolle iltakahdeksalta, kun ensin oli kirkkovaltuusto kokoontunut. Vai oliko neuvosto? Jokatapauksessa osa hoitelee niin maallisia kuin hengellisiäkin luottamustoimia. Kiirettä pitää heillä.

 Katri veti kokousta ja Ninni kirjasi. Virallisemmat osiot sillä keskustele aaltoili välillä aika laineilla. Niin kuin pitääkin vapaamuotoisessa tapaamisessa!

 Ensin Katri esitteli Vatajankoski kuvion ja äänimäärät miten luottamustoimet jaetaan Kankaanpään ja Karvian välillä. Sitten vielä eri puolueiden kesken ja niissä sitten myös naiskiintiöt. Olisiko tehty siinä vaiheessa tuo pykälä kun naiset hamusi Halosen aikakaudella itselleen kaikki ylimmät virat ja tasapuolisuuden nimissä piti miehillekin jotain antaa?

 Sen jälkeen keskusteltiinkin Hietaojan Tapion johdolla näistä hallituksen ja lautakuntien puheenjohtajuuksista. Hyvässä hengessä mentiin ja aika lähellä aletaan oleen. Ihan ei vielä selvää kumpi oli vaalien voittaja ja kumman pitäisi ensin valita ym. pientä säätöä vielä ilmassa.

 Noo...eiköhän nyt kun Jouluna syödään kinkkua urakalla, tanssitaan piiriä kuusen ympärillä ja kuunnellaan Joulun sanomaa hartaana, loputkin palaset loksahda kohilleen.

 Tärkeintä oli se että kaikilla on yhteinen tahtotila saada baletti kuntoon ja päästään aloittaan tammikuun lopulla hyvässä hengessä uusi valtuustokausi. Se vaatii vielä pikkasen joustoja sieltä ja täältä ja kaikilta osapuolilta, mutta uskon vakaasti sen totetutuvan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: paikat

Vaalimatematiikkaa

Tiistai 11.12.2012 klo 23.13 - T.Roskala

 Varsin metka tilanne meneillään Kankaanpäässä. Toteutuuko kansan tahto vai vanhojen päättäjien?

 Jotta vältyttäisiin tälläisiltä farsseilta jatkossa, niin kannattaa varmaan muuttaa nuo puheenjohtajuuksien jaot samanlaisiksi kun on nuo kuntavaalitkin. Eli jaetaan niitä samalla vertauslukuun perustuvalla menetelmällä.

 Jos se olisi nyt käytössä, menisi valtuuston ja hallituksen puheenjohtajavalinnat näin. Tietty oltaisiin siinä samassa missä aina oltu eli 2 varapuheenjohtajaa.

PS 11 eli eka valinta.

Keskusta 10 eli toka valintavuoro.

PS 5,5 eli kolmas valintavuoro.

Lautakuntien puheenjohtajuudet valitaan kaikki yhtäsoittoa. Ja menee tälleen. Pistetään vielä villi veikkaus mitä kukin ottaisi valintavuorollaan:

 

PS 11 valtuutettua= eka valinta  (sivistys)

Keskusta 10  = 2.valintavuoro  (tekninen)

PS 5,5  =  3.valinta  (tarkastuslautakunta)

KOK, SDP, Keskusta 5  = 4., 5. ja 6. valintavuoro jotka arvotaan missä järjestyksessä  (perusturva, ympäristö, pskk)

PS 3,67  = 7.valinta

Keskusta 3,33 = 8. valinta

PS 2,75   = 9. valinta

KOK, SDP, Keskusta  2,50 = 10. , 11. , ja 12. valinta ja vuorot arvotaan.

Ja tästähän voidaan sitten mennä vaikka kaikki lautakuntapaikatkin samaan syssyyn. Kyllä siellä jokaiselle jotakin tulee.

 Vain tällä tavalla toteutuu kansan tahto ja kunnioitamme demokratiaa.

Vaaliliitot voidaan sallia mutta vaín ennen vaaleja. Näin ne ovat kaikille äänestäjille tiedossa.

2 kommenttia . Avainsanat: suhteellisuus

Vaalien tulos

Lauantai 8.12.2012 klo 22.14 - T.Roskala

 Kaikessa tässä kiireessä on jäänyt laittamatta nuo vaalien tulokset. Niitä useampi on kysellyt, koska kaikki ei lehtiä lue kovin aktiivisesti eikä varsinkaan niitä säästä. Tässä tulee. Vertailuna käytetään kuntavaaleja 2008.

 

 Ensin vaalien voittajat:

 

  Perussuomalaiset   1770 ääntä    lisäystä  +847 äänestäjää

 Kristillisdemokraatit  285 ääntä     lisäystä  + 41 äänestäjää

 

 Sitten tappion kärsineet:

 Keskusta      1816 ääntä   menetystä  - 253 äänestäjää

SDP               1057 ääntä  menetystä  -309 äänestäjää

Kokoomus    920 ääntä    menetystä  -195 äänestäjää

Vasemmistopuolue 510 ääntä  menetystä  -201 äänestäjää

Vihreät       212 ääntä    menetystä  -139 äänestäjää

 

Eipä tuo paljoa jätä selittelyille sijaa. PS voitti murskaavasti ja muut hävisivät (poislukien KD). Pitää nyt toivoa että kansan tahtoa kunnioitetaan ja kyllähän demokratiassa niin pitää mennäkin. Kyllä tästä hyvää tulee ja uudet tuulet pääsee puhaltaan kunhan taloksi asetutaan. Onneksi meiltäkin löytyy vankasti kokemusta ja koulutusta ja yrittäjiä elikkä kaikkea mitä normaali elämä ja päätöksenteko vaatiikin.

Pohjois-Satakunta tulee tulevaisuudessakin olemaan vahva osa Satakuntaa ja menestyvä sellainen. Uskon että kaikkien 34 muunkin valtuutetun on tähän helppo yhtyä.

 Ei yksin, vaan yhdessä rakentaen.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänet

Itsenäisyyspäivän aattona linnassa

Keskiviikko 5.12.2012 klo 20.20 - T.Roskala

Linnaltahan tuo tuntuu, kaupungintalo, maalaispojan näkövinkkelistä. Ei kattokruunuja eikä tornihuoneita, mutta tilaa kyllä yhden linnan tykötarpeiksi.

 Siellä iltaa istuimme ja kokoustimme. Itsekin Perussuomalaisia edustamassa kun neuvotteluryhmän yksi vakinaisistamme eli puheenjohtajamme valmistautui huomisiin pippaloihin. Presidentti tapaa pitää niitä ihan oikeassa linnassa tuolla maan laidalla, kaukana täältä.

 Hyvin oli kutsu kantanut. Useampi politiikan tekijä isommista puolueista ja pienemmistä täysi edustus. Puolen valtuustoa kerralla eli kattava otos.

  Hietaojan Tapio toimi puheenjohtajana ja Rajamäen Nina kirjasi ylös. Kerolan Keijo piti esityksen Posan luottamusmiespaikoista ja niitähän löytyy. Monta kuntaa kimpassa tietää myös monenlaista mietittävää puolueille ja yhteensovittamista. Aika himmeli on!

 Valtuustojen puheenjohtajuuksista keskusteltiin, koska media on varsin oma-aloitteisesti pyrkinyt myös soppaa hämmentämään. Meillä Perussuomalaisilla on siihen selkeä kanta.

Jos meidät katsotaan isoimmaksi (valtuutettujen määrällä ollaan), niin silloin valtuuston pj. on ykköstoive ja hallituksen 1. varapj.  Molemmatkin puheenjohtajuudet käy yhtäaikaa jos siihen on tarvetta.

 Jos taas Keskusta katsotaan isoimmaksi ( 45 ääntä enemmän kokonaismäärässä) ja se haluaa valtuuston pj:n itselleen, meille käy hallituksen pj:n vakanssi ja valtuuston 1. varapj. Luonnollisesti lautakuntien puheenjohtajuuksia sen mukaan mitä isoimmalle valtuustoryhmälle kuuluu. Sivistys- ja tarkastuslautakunta ovat ne meitä lähinnä olevat lautakunnat.

Hyvin asiallisesti meidän kantaamme kuunneltiin ja kaikin puolin välittyi voimakkaasti tunne, että kaikki paikalla olleet olivat aidosti valmiita kompromisseihin taataksemme parhaan mahdollisen neuvottelutuloksen Kankaanpään kannalta. Se tuntui hyvältä ja lujitti uskoa siihen että tulemme kyllä selviämään tulevista kireistä ajoista. Yhteistä tahtotilaa ja joustavuutta. Sitä se vaatii ja ainakin meiltä sitä löytyy. Näkemäni perusteella kaikilta muiltakin. Hienoa!

 Neuvottelut jatkuvat 17. päivä kuluvaa kuuta, jolloin käsittelyyn otetaan Vatajankosken Sähkö.

 Hyvää ja rauhaisaa itsenäisyyspäivää kaikille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Posa

Dramatiikkaa kehiin

Torstai 29.11.2012 klo 21.59 - Teuvo Roskala

Urheilulla jatketaan. Lentopallosta sujuvasti toiseen isoon sisäpalloiluun eli koripalloon.

 Varmaan kaikki pidempään urheilua seuranneet muistaa Munchenin -72 kesäkisojen dramaattiset ratkaisuhetket koripallofinaalissa. Toki niissä kisoissa paljon järkyttävämpääkin koettiin kenttien ulkopuolella mutta ne asia erikseen.

 Tuossa finaalissahan esiintyivät siihen asti aina olympiakullat vienyt USA ja NL. Peli oli kuumaa alusta alkaen. Itänaapurimme piti lievää otetta koko ajan ja johti peliä ihan loppusekunneille asti niukasti. Sitten jenkeille tuli vapaaheitot ja takamies Collins upotti molemmat (siihen aikaan oli aina 2 vaparia). Peliaikaa kellossa 1 sekunti!

 Amerikkalaiset olivat käytännössä jo mestareita kunnes alkoi kaikkien aikojen show. Tuomari ja direktoraattishow nimenomaan.

 NL väitti pyytäneensä aikalisää ennen vapareita ja se jääneen huomioimatta. Kelloon lisättiin kaksi sekuntia ja peli sai jatkua. Sekunnit menivät umpeen ja USA alkoi villit voitonjuhlat. Mutta mitä kummaa....NL protestoi ettei pelikelloa oltu saatu ajantasalle ja ajanottaja painoi summeria ilmoittaakseen tästä!

 Ja taas rustattiin 3 sekkaa pois taulusta ja alettiin uudestaan NL:n päädystä. Terävä syöttö sisään, siitä pitkä USA:n korin alle ja Belov punnersi kahden jenkin välistä voittokorin! Nyt oli äiti Venäjän vuoro juhlia ja se piti amerikkalaisten raivoisasta protestoinnista huolimatta.

 Koskaan ei USA tullut hopeitaan noutamaan palkintojenjakotilaisuuteen.

Melkoinen näytelmä ja silloin pikkasen toisella kymmenellä oleva nöösipoika luuli ettei vastaavaa tulisi koskaan enää näkemään. Mutta koskaan ei voi sanoa...ei koskaan :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koris

Pelataanko jatkopalloja?

Tiistai 27.11.2012 klo 22.01 - T.Roskala

Lentopallossa yleensä pelataan 3 erän voitosta. Lopputulos silloin 3-0, 3-1 tai 3-2.

Voitettu erä 25 pisteeseen paitsi ratkaisuerä 15 poikki. Mutta kahden pisteen ero pitää löytyä joten erä voi jatkua hyvinkin pitkään.

Enti vanhaan vain syöttövuorossa oleva saattoi saada pisteen, nykyään se aina jommalle kummalle tuomitaan. Toki pisteen voittanut saa seuraavan syöttövuoron.

 Aikalisiäkin käytetään mutta niin vähän on tullut nykyään tätä lajia seurattua että ihan tarkkaa tietoa ei ole, montako erää/ottelua kohti niitä saa käyttää.

Verkkokosketuksissa myös on erilaiset säännöt kuin silloin kun pikkusalissa tätä ahkeraan tahkottiin Latvalan Ollin valvovien silmien alla. Ihan sydäntalvella kun ei päässyt pesistä iskemään:)

Ja sitten on tullut kuvaan mukaan nämä 3 metrin takaa hyökkäykset ja sun muut kuviot ja säännöt. Passari sentään edelleen sama nimeltään. Iskijä on hakkuri jne.

 Viime päivinä on tullut mieleen näillä politiikan pelikentillä, pelataanko nyt uusilla vai vanhoilla säännöillä? Onko pallo virallisesti hyväksytty ja mistä löytyisi puolueeton tuomari.

 Katsojia kyllä saatu kokoon kiitettävä määrä:)

 Se lohduttaa ettei koskaan vielä yksikään lentopallopeli ole jäänyt loppuun pelaamatta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lentis

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »