Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Elämää suurempaa

Torstai 7.2.2013 klo 21.01 - Teuvo Roskala


 Isojen valtakunnan lehtien jälkeen vielä pienehkö paikallislehtikin halusi lusikkansa soppaan laittaa. Tulikin oikein tykistökeskitys:) Jokohan pian Rubertti soittelee ja saa taas lukea uuden version, nyt Sunday Timesista.

 Huumori on kyllä sellainen taiteen laji että en kovin hanakasti menisi sanoon mikä on hyvää ja mikä huonoa. Toisiin uppoaa enempi ja toisiin ei mikään. Joku pääsee nirvanaan kun teatterissa istuessaan saa paskaa niskaansa konkreettisesti tai bussissa kanssamatkustaja vääntää samaa housuihinsa ihan kokeilumielessä. Pääasia että se on korkealaatuista tekemistä ja loppupeleissä valtio vastaa kustannuksista.

 Uskoisin että tuon tason ylitän koska vaan vaikka joka kriitikko ei täysiä pojoja antaisikaan. Ei kuulukaan. Ei kaikkien mielestä fakta hommakaan ole paras kotimainen tv-sarja.

Uskomatonta on että löytyy ihmisiä jotka ottaa kaiken ihan todesta. Onneksi en ehdottanut valtuuston seuraavaksi kokouspaikaksi kuuta, koska nyt sitten seliteltäisiin että mistä budjetista rahat moiseen valtuustomatkaan ja maksetaanko niistä päiväraha minkä maan tariffien mukaan.

Sen verran haluan avata tuota peruskoulukeskusteluakin, että vaikka se voittaisi kaikki maailman palkinnot, on se paljon pahaakin aikaan saanut. Monelta ns. tunnolliselta oppilaalta meni koulurauha kun ylivilkkaat poikanuijat eivät jaksaneet murrosiän kynnyksellä pulpeteissaan istua. Halusivat tehdä käytännön hommia eli päästä työelämään kiinni. Silloinhan 14-15 vuotias oli tavallinen näky tehtaissa.

Nytkin olisi parempi järjestelmä että kaikki kävisivät sitä peruskoulua ensin sen 6 vuotta omissa kouluissaan ja sen jälkeen osa erkanisi ns. lukulinjalle missä vain taivas olisi kattona. Hieman eri nopeuksilla voi edetä yliopistoihin asti kyvyistä riippuen.

Loput menisivä sitten amikseen, missä voisi olla teoriaa ensin 2-2,5 vuotta ja siitä sitten jo käytännön työharjoitteluun. Harjoittelua se 1,5-3 vuotta ja samalla voisi suorittaa vaikka k.-auto kortinkin koska se niin kallis nuorelle omista varoista. Näin kaveri olisi valmis työelämään 16-18 vuotiaana ja jos hyvä harjoittelupaikassa, olisi työpaikkakin taattu sillä ei hyvää miestä kukaan pois päästä! Pätee myös tyttöihin.

Lukuimmeisille myös kiristettäisiin tahtia eikä mitään välivuosia pidettäisi. Näin saataisiin se työura 2-3 vuotta aikaisemmin alkamaan eikä tarvisi koittaa puolirampaa jengiä pistää töitä tekeen yli 63 vee.Jos ei sitten itse halua. Eläkkeelle pääsemiseen pitäisi myös vaikuttaa palveluvuodet eikä pelkkä ikä. Kyllä 45-47 vuotta yhtämittaista työuraa pitäisi riittää.

Tälläisistä kaikista pitäisi pystyä herätteleen kansalaiskeskustelua, mutta maan tapa tuntuu olevan että jos olet kaikesta samaa mieltä kuin vanha valta niin oot tosi hyvä jätkä, mutta muuten mielipiteesi lytätään armotta. Tähän on saatava muutos koska kansa sitä haluaa!

Avainsanat: huumori


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini