Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mediapeliä

Lauantai 2.2.2013 klo 18:08 - Teuvo Roskala


Mielenkiintoinen kokemus, tämäkin.

Useampaan otteeseen pariin mediajulkaisuun otin yhteyttä vaalien tiimoilta. Heti vaalien ratkettua siitä kun olisi ison jutun ainekset ollut, sillä olimme Suomessa eka valtuustoryhmä, joka isoin kaupungeissa. Uurainen ja Kihniö kerkesivät samaan jo vaaliyönä mutta kuntia.

 Sitten olisi ollut materiaalia tarjolla neuvotteluista missä meitä vietiin kuin litran mittaa. Eli äänestäjien tahtoa ei noteerattu laisinkaan.

 Ei tullut reportteria, ei.

 Mutta sitten kun ihan nomi facebook juttelua viikonloppuna, niin johan tarrattiin kiinni. Eikä niissä jutuissa haukuttu ketään. Arvostelua toki oli ex-poliitikkojen töistä ja pätevyyksistä niihin toimiin. Mutta....olikin arka paikka jutella tuosta että pitäisikö äitien olla kotona vai mennä töihin ja sitä rataa. Kuitenkin ihan tavallista keskustelua vaikka hieman provosoiden.

 Siksi ihmettelinkin suuresti kun erään puolueen keulahahmo välittömästi seuraavana aamuna mietti miten tulevan valtuuston yhteistyö onnistuu jne. Olin ihan pihalla kuin lintulauta! Eikös keskustelu ja sen herättely nimenomaan ole kaiken perusta politiikassakin.

Vai olisiko ainoa oikea tapa olla hiljaa ja myötäillä vanhoja puolueita. Aika paljon vaadittu.

 Kaiken hyvän päälle joka juttu ja lause on ihan omasta päänupista ulos tullutta eli ei ole mikään virallinen linja. Ei kaikki ole sitä mieltä että olisi hyvä että eduskunnassa olisi 140 miestä ja 60 naista johtuen siitä että pätevistä naispoliitikoista on huutava pula. Varsinkin just nuoremmista joilla perhe hoidettavana. Ja jos ei nuorena mukaan lähde, voi olla vaikea kovin korkealle enää politiikassa nousta.

 Tai takuulla moni Perussuomalainenkin kannattaa peruskoulujärjestelmää. Ja osa muiden puolueiden kannattajista sitä vastustaa. Ei ole olemassa yhtä totuutta. Siksi asioista pitää uskaltaa puhua. Muuten emme koskaan saa maata palautettua edes jonkinlaiseen moraalisesti kestävään tilaan.

Ps. päivityksessä kirjoitin että kuka uskaltaa olla se urhea joka ehdottaa äänestyskieltoa nuorille naisille. Ihan pakko jokaisen oli tajuta että se oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa:) Tälläinen hauska heitto tuli mieleen kun tutki uusimman gallupin tuloksia. Niissähän PS on selvästi suurin puolue miesten keskuudessa.Olikohan joku 23,6 % Vastaavasti naisissa taisi olla alle 12 prossat. Kaikkein heikoin kannatussektori on pk-seudun akateemisesti koulutetut naiset alle 50 vee. Tuskin sieltä saadaan prosenttia edes täyteen. Tämä  selittyy pitkälti siitä että kun mediassa PS:a kannattavia toimittajia on 1,7 %, tulee sieltä ulos kaikkea muuta kuin Perussuomalaisia äänestämään kehottavaa juttua. Olemme sinä pelissä pahasti alakynnessä.

Ajankohtainen linkitys vielä tähän:
http://www.facebook.com/pages/Kauppa-ja-Kahvila-Wihtis/199852550063599

Avainsanat: vaalit


Kommentit

2.2.2013 22:11  Tomppa

Hyvin hoidatte tuon ruohonjuuritason persumarkkinoinnin :D Tuokin juttu leviää kulovalkean tavoin ja taas "maine" kasvaa ;) Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa ;)

3.2.2013 11:36  Itsekin persu

Kirjoitit, että naisilta pitäisi poistaa äänioikeus. Kerrot kirjoittaneesi jutun pilke silmäkulmassa. Selittelyn makua.

Olet halveksittava ukko ja säälin valtuustoanne kun siellä on tullainen päättäjä.

3.2.2013 12:56  Yks kulkija

Jos seisot sanojesi takana ja kyseessä oli normaali Facebook-juttelu, niin miksi poistit kirjoitukset Facebook-sivuiltasi?

3.2.2013 14:07  Teuvo Roskala

Tuskin ensimmäisen kauden kuntavaltuutettu nyt vielä sentään pystyy kenenkään äänioikeuksiin puuttumaan:) Joten kyllä se pitää ottaa todellakin täysin huumorilla. Jos sen käyttö vielä on Suomessa sallittua julkisessa keskustelussa. Tottakai seison sanojeni takana mutta koska jutussa oli monta hyvää kaveriani mukana, en halunnut että heidän tekstejään tuodaan kovalla ryskeellä esille koska kaikki ei edes politiikassa mukana. Siksi ketju sai siivet alleen. Mutta uutta tajunnanvirtaa syntyy jatkuvalla syötöllä joten tarkkaavainen facebookin seuraaja voi päästä todellisten herkkupalojen ääreen:)

3.2.2013 20:06  Hauska juttu imo

Se oli ihan selvä läppä, nauroin. Samaa tuosta äänioikeudesta mietin mutta en sitä mihinkään kirjoittanut. Ja olen muuten nainen.

3.2.2013 23:36  äitee

Selvästikin siitä että pätevistä miespoliitikoista on huutava pula. Persuissa.

Oikeasti. Mikä ihme tämän miehen päässä liikkuu?

4.2.2013 12:50  Äiti Satakunnasta

Ei suomalaisille enään huumori uppoa, EU on vienyt senkin mukanaan. Itse nuorena äitinä otin hyvinkin huumorilla nuo kommentit. Järjellä ajateltuna ei kukaan tosissaan heitä tuollaisia ehdotuksia, mutta facebookista on tullut ilmeisesti jokin virallinen asiakirja, josta löytyy ne parhaat jutut. Valtuustoissa ilmeneviä ristiriitoja ja Perussuomalaisten vähättelyä ei laiteta lehteen, mutta kaikki muu sitten näyttääkin kiinnostavan.
Harmittaa tälläinen kohu, kun on kyseessä hyvällä huumorilla ja lähimmäisistään huolen pitävästä suoraselkäisestä miehestä kyse. On se niin helppoa tehdä ihmisestä huono muutamalla keskustelun välistä poimitulla kommentilla. Itse koko ketjun lukeneena voin sanoa, että olen kuullut paljon samankaltaisia keskusteluja myös muiden puolueiden keskuudessa, mutta eihän ne nouse lehtien sivuille, koska ei ole kyse persuista.
Teuvo...olet oikea mies oikeassa paikassa! Eteenpäin hymyssä suin!

4.2.2013 17:06  Sananvapaus ei tarkoita vapautta vastuusta

"Jos seisot sanojesi takana ja kyseessä oli normaali Facebook-juttelu, niin miksi poistit kirjoitukset Facebook-sivuiltasi?"

Tämä tiivistää kaiken.

Missä on perussuomalaisten peräänkuuluttama selkäranka?

Onko joku perussuomalainen itse asiassa koskaan myöntänyt tehneensä virhettä, vai ovatko kaikki mediahuomioon saaneet teot pelkkiä vitsejä?

Miten he aikuisten oikeasti eroavat vanhoista puolueista, poislukien nämä möläytykset?

4.2.2013 20:42  Teuvo Roskala

17:06 kirjoittajalle....
Lueppa nyt tuosta selontekoani hieman ylempää missä kerron syyn poistoon. En juttuun halunnut sekoittaa kavereita koska kaikki eivät julkisuutta halua kuten politiikkaan osalliset, mainosmiehet, kauppiaat, urheilijat tai pilkkijät.
Missä näet virheen tuossa kirjoituksessani? Toki kirjoitusasu ei varmaan kaikkia äidinkielen kriteereitä täytä mutta parhaani teen kiertokoulun pohjalta. Vai oliko se jo kansakoulu...
Pohja tekstissä on sellainen mitä asioista ajattelenkin mutta "kohtuullisesti" provoava. Netissä yleensä käydään sensuuntaisia keskusteluja. Ne ei todellakaan ole mitään virallisia kannanottoja. Nyt vaan osa keskustelijoista tunsi huonoa omaatuntoa tai muuten se vähäinenkin huumorintaju karkasi kuin yhden puolueen kannatus vaaleissa ;) Silti hesan oppineet nuoret naiset voi olla rauhassa: en tule heiltä äänioikeutta poistamaan. Ja iso osa äideistäkin voi työelämään palata, vaikka samantien kun kunto sen sallii. Joten rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

5.2.2013 12:11  Sananvapaus ei tarkoita vapautta vastuusta

"Missä näet virheen tuossa kirjoituksessani?"

Eli se ei ollutkaan vitsi tai provo?

"Silti hesan oppineet nuoret naiset voi olla rauhassa: en tule heiltä äänioikeutta poistamaan."

Kysymys ei todellakaan ole siitä, että pystyisit poistamaan äänioikeuden, vaan siitä että sinun mielipiteesi oli täysin suomalaisten arvojen vastainen.

On täysin selvää, että pohjoismaisessa yhteiskunnassa kommentistasi älähdetään: se on niin ilmiselvästi ristiriidassa täkäläisten arvojen kanssa.

Jossain toisessa maassa sinua oltaisiin tultu taputtelemaan selkään. Joissain valtioissa oltaisiin ehkä syytetty jopa liian liberaalista suhtautumisesta "likaisiin astioihin".

Fakta kuitenkin on, että Suomi oli ensimmäinen maa jossa oli yhtäläinen äänioikeus. Ehkä jopa suorana seurauksena tästä meillä on nyt yksi maailman onnistuneimpia yhteiskuntia, pienimpiä rikollisuuksia, parhaita koulujärjestelmiä, terveydenhuoltojärjestelmä joka on kaikkien käytettävissä.

Kannattaisi keskittyä puolustamaan noita pehmeitä arvoja, sen sijaan että "vetää lättyyn" jollain Raamatun-aikaisella misogynia-jargonilla. Lähes kaikki nyky-yhteiskunnan ongelmat lähtevät eriarvoisuudesta, miksi siis puolustaa sellaista?


"Toki kirjoitusasu ei varmaan kaikkia äidinkielen kriteereitä täytä mutta parhaani teen kiertokoulun pohjalta."

Kirjoitusasulla ei ole niin suurta väliä, kunhan asia tulee selväksi.

Toisaalta joidenkin toisten perussuomalaisten kohdalla on hassua, kun valittavat kaksikielisyydestä huonolla suomella. Ei että itsekkään puolustaisin pakkoruotsia, imperiumin jäänne, mutta asiaan hyvin usein liittyvä suomen kielen ylistys huonolla suomella on suht' huvittavaa, eikä edesauta pakkoruotsin poistossa.

5.2.2013 13:25  Teuvo Roskala

Selvennys vielä...suuri osa tuosta keskustelusta oli hyvin normaalia jutustelua esim. pitäisikö äitien luoda ensin uraputkea ja sitten vasta lapsia vai voiko mennä töihin heti vai olla kotona 7-10 vee asti ym. Samoin sivuttiin sosiaalitukia, maahanmuuttoa, varmaan säästäkin juteltiin eli ihan tavallista juttelua mitä tehdään yhtälailla baareissa tai kokouksissa. Facessa usein provotaan eli nostetaan hieman viitearvoja.
Mutta päivityksen alkuhan oli täyttä huuhaata äänestyskieltoineen mitä en kuuna kullan valkeana voinut kuvitella että joku ottaisi tosissaan! Olisi eri asia jos sen esittäisi kaimapoika tai vastaavassa asemassa oleva jolla olisi siitä mahdolisuus tehdä vaikka lakialoite. Mutta ei kaksi viikkoa valtuustossa olevalla ole mitään mahdollisuuksia siihen eikä kyllä olisi pätkääkään haluakaan. Se oli täydellin vitsialoitus!
Sen jälkeen käyty debaatti kyllä valitettavasti vahvistaa sen että osa kansasta on muuttunut täysin huumorintajuttomiksi. Päivänselville hulluille jutuille ei naureta avoimesti vaan aletaan etsiin niistä totuutta. Löysätkää nyt sitä pipoa jokainen jolla sellanen tuntu! Ei elämä saa olla niin vakavaa koska sehän on kokonaisuutena hieno seikkailu. Pitää osata se ottaa sellaisena eikä asettaa vaan rajoja ja kieltoja. Ottakaa nyt mallia siitä 60-luvusta ja koittakaa sieltä poimia ne parhaat asiat nykypäivään. Silloin ihmiset oli huomattavasti onnellisimpia ja iloisempia ja huumorintajuisempia kuin tänä päivänä vaikka elämä oli fyysisesti paljon rankempaa ja materiaalinen puute käsinkosketeltavaa.

5.2.2013 17:32  Judith

Äitien ei tulisi tollasta uraputki-vai-lapset -kelaa pohtia yksin ollenkaan, missä isät jälleen kerran? Eikö lapset tartte isiä muka elämäänsä ollenkaan?
Entä jos eka kolme vuotta äiti ois kotona ja seuraavat kolme vuotta isi? Kummankin työpaikka joutaisi joustamaan ja lapsi saisi vanhempien kanssa olla paljon ennen kouluun menoa.

Teuvo, pohdit että miksei naiset pääkaupunkiseudulla äänestä teitä, mutta eihän kyseinen läpändeeros ainakaan tuo heitä lähemmäksi puoluettanne, huonoilla vitseillä voi tosin karkottaa ne vähätkin äänestäneet. Mieti mieluummin syitä, miksi naisten kannattaisi äänestää ja kerro se heille.

6.2.2013 4:06  Sananvapaus ei tarkoita vapautta vastuusta...No ehkä tällä kertaa...

Ensi alkuun kiitokset Teuvolle.

Vaikka olenkin erimieltä kommenttien huumorista, niin harvoin kuitenkaan kukaan vaivautuu vastaamaan kritiikkiin muuten kuin olankohautuksella.

Alan uskomaan, että uskoit jutun olevan ns. hyväkin juttu. Hiukan naivia, mutta loppupeleissä ymmärrettävää.


"Ottakaa nyt mallia siitä 60-luvusta ja koittakaa sieltä poimia ne parhaat asiat nykypäivään. Silloin ihmiset oli huomattavasti onnellisimpia ja iloisempia ja huumorintajuisempia kuin tänä päivänä vaikka elämä oli fyysisesti paljon rankempaa ja materiaalinen puute käsinkosketeltavaa."

Siinä olet kyllä oikeassa, että materiaalinen hyvinvointi ei suuremmin korreloi hyvinvoinnin kanssa sen jälkeen kun Maslown hierarkian perustarpeet on tyydytetty, mutta...

Noina kulta-aikoina ihmiset myös kuolivat nuorempana ja joutuivat rikoksen uhriksi moninkertaisella todennäköisyydellä nykyiseen verrattuna.

Ehkä kaikkein radikaalein tiputus on tullut lasten ja nuorten tapoissa, jotka ovat vähentyneet alle kymmenesosaan 50-60 luvun numeroista.

Murhat ja tapot sinänsä olivat vielä vuosituhannen alussa lähes 50-60 luvun numeroissa, mutta ovat melkein puolittuneet tämän vuosituhannen aikana!

Vanhat hyvät ajat on pääasiassa vain myytti, jonka ylläpitoon vain luokkayhteiskunnan yläosilla tai naiveilla luomufanaatikoilla olisi rehellisesti halua.

Voisi lyhyesti argumentoida, että onnellisuus johtui tietämättömyydestä.

Vastaavasti nykypäivän onnettomuus...

No, vasta oli uutisissa juttua siitä, kuinka lapset ahdistuvat YouTube videoiden katsomisesta. Varmasti aikuisetkin ahdistuvat kaikista pelottelu-uutisista, joilla haetaan klikkauksia, ja menestyvien ihmisten esittelystä.

Oikea ratkaisu ei ole kuitenkaan syyllistää pahaa mediaa, kirota brändituotteet, itkeä junttien kansoittamasta sosiaalisesta mediasta tai kieltää lasta katsomasta videoita...

Vaan pienestä pitäen valistaa, että uutiset eivät ole kuin pienen pieni leikkaus yhteiskunnasta, videot ja elokuvat ovat pääasiassa fiktiota ja että väkivaltavideoiden katselu ei ylipäätänsä ole kehittävää toimintaa ja että sosiaalinen media on täynnä ihmiskunnan idiootteja, joita ei kannata uskoa.

Siis peruskasvattaa lasta.

Tässä tarvitaan kuitenkin aikuista...Ei aikuista joka lyö tai huutaa ? siis aikuista joka käyttäytyy kuin lapsi ? vaan aidosti aikuista, joka käyttäytyy rationaalisesti selittäen yhä uudestaan, miten maailma toimii ja miten uutisotsikot, -kirjoitukset tai sosiaalisen median mielipiteet eivät anna koskaan totuudenmukaista kuvaa todellisuudesta, vaan *aina* sen myyvemmän version.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini