Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Puolimatkan krouvissa

Tiistai 6.1.2015 klo 19:04 - Valtuutettu Roskala

 Vuosi vaihtui että hempahti ja samalla ensimmäinen valtuustokauteni saavutti keskikohtansa. Pari vuotta on istuttu ja pari on jäljellä. Pienen väli-inventaarion aika siis.

  Erilaisissa luottamustehtävissä on tullut mukana oltua jo nuoresta pitäen. Kylätoimikunnassa ja yrittäjissä, tielautakuntia ja autopuolen luottamushommia, noin tiivistäen.

 Kyläkoulumme päälle langennut lopetusuhka toi sitten mukaan varsinaisen poliittisen toiminnan jolta olin onnistunut pysymään sivussa puoli vuosisataa.

 Koulut onkin ollut näkyvässä osassa tämän ensimmäisen parin vuoden aikana. Positiivista on se että ollaan onnistuttu toimiva kyläkouluverkko säilyttämään Kankaanpäässä. Vielä kun oppilasennusteet näyttää positiivista suurimmalla osalla kyliä, on aihetta tyytyväisyyteen. Myös keskuskoulun remontti on saatu alkuun vaikka siitä hirmusen kallis pieti onkin tulossa. Kuten hieman osattiin ounastella, ei taida edes kymmenen milliä siihen riittää. Noh, halvalla ei yleensä saa hyvää ja jos tällä nyt mennään taas reilut 50 vuotta, ei kustannus ole vuotta kohden "kuin" 200 000 euroa! Plus rempat joita tulee jossakin vaiheessa, toivon mukaan ei seuraavina parina vuosikymmenenä.

 Koulupuolelta tulee sitten suurimmat takapakitkin, kärkenä luonnollisesti Hapuan lakkauttaminen. Se olisi saanut kyllä jatkaa eteenpäin , koska konsepti hapuan lapsien ja dysfasialasten kanssa pelitti erinomaisesti. Se herätti kyllä ihmetystä että miksi Keskusta sen halusi nyt kaataa, kun puolitoista vuotta aiemmin halusi koululle uuden 70 000 euron peltikaton. Ja sai sen. Kohtuu arvokas katto tuolle ajalle koska ei myydessä siitä saa takaisin kuin murto osan. Kauaskantoista asioiden hoitoa?

 Narvi oli jo lakkautettu kun ruoriin pääsimme ja nyt se jo myytiinkin. Pilkkahintaan, sillä siitä olisi saanut erinomaisen päiväkodin lapsille. Mutta kun konsulttifirma lyö millin korjauslapun kylkeen, homma tyssää siihen. Eiköhän tuon olisi sadalla tonnilla saanut siihen kuntoon, että siellä olisi taas vuosikymmen tai kaksi mennyt heittämällä. Jossain vaiheessa tulee eteen sekin aika, että joudutaan tyytymään hieman vaatimattomampiinkin tiloihin. Eikä tuo aika välttämättä ole enää kaukana.

   Ison plussan saa valtuusto kun onnistui säilyttämään taloushallnnon Kankaanpäässä. Kovasti taitoa-hanketta ajettiin läpi, mutta järki voitti. Perusjärki.

  Sama perusjärki oli sitä mieltä ettei kannata tehdä lennossa itsemurhaa ja ottaa jo köydessä kiikkuvaa Laviaa mukaan niillä ehdoilla mitä oli tarjolla. Se olisi tiennyt automaattisesti sitä, että parin vuoden sisällä olisi Pori-kilpiä propattu jo kaupungintalon seinään. Nyt saimme puolentoista tuhatta Lavialaista tyytyväiseksi ja 500 euroa verorahoja taskuun vuoden lopuksi jokaiselle. Ei ihme jos vetää suuta hymyyn. Loput vajaa parisataa kun vielä saavat luvan Porin päästä, niin saadaan viedä Porin kyltti melkein Rantasen nahkajalostamolle asti. Se olisi sitten: BINGO!

 Lähiruokaa kouluihin, kadunpätkien rakentamisia, pöytäkirjoja reaaliajassa ja montaa muuta aloitetta on myös keritty jo tekemään. Ja nyt vasta tuntuu että vauhtiin ollaan pääsemässä. Homma on opittu ja tulosta tulee. Talouskin saatu tasapainotettua kohtuullisesti, joskin tarkkana pitää olla koko ajan ja yhdistämisiä hyödyntää maksimaalisesti. Niin yksilö kuin kuntatasollakin.

 Aikaa tämä politiikan teko ottaa mutta kyllä se antaakin. Runsaasti hyviä ystäviä ja kokemuksia. EU parlamentissakin on tullut jo kahdesti käytyä ja muutama meppi tavattua. Samoin puolueen tilaisuudet on vieneet niin Helsinkiin kuin Joensuuhun, Ouluun kuin pitkin Satakuntaakin luonnollisesti. Ja nyt kevään tullen vasta ralli alkaakin, kun oman kylän pojasta tehdään valtiomiestä! Siinä tulee juotua ja tarjoiltua kahvia kuppi jos toinenkin. Ja eiköhän jonkun sortin makkarasirkus meilläkin ole, siellä ja täällä. Onhan nämä palvaajasuvut pitkälti Vihteljärveltä lähtöisin olevia.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuusto

Eteenpäin katse kirkkaana

Keskiviikko 23.1.2013 klo 22:15 - T.Roskala

Elämme merkillistä aikaa. Facee selatessa luin Erosen sivuilta jaetun linkin missä kerrottiin miten Kemissä on pientä ongelmaa paikallisten ja keskukseen muuttaneiden kesken. Yksi kaveri oli kuvattu ja haastateltu. Kertoi tuntevansa pelkoa käydä iltaisin kartsalla. Tunsin myötätuntoa. Sitten luin Helenan jutun alkuosan tarkemmin. Kaveri oli tullut tänne sotaa käyvästä maasta, jättänyt niille sijoilleen vaimon ja lapset, perustanut tänne yrityksen (Keuruulle)  jonka toiminta loppunut ja ollut oikeudessa syytettynä lapseen sekaantumisesta!

 Siihen loppui myötätunto. En jaksa ymmärtää miten tälläisiä rikollisia hyysätään ja oman maan kansalaisista ei välitetä pätkääkään. Huono-osaisista nimenomaan. Tähän on tultava muutos. Kyllä supisuomalaisen pienellä eläkkeellä kituuttavan vanhuksen täytyy olla tasa-arvoinen maahan tulevan nuoren, terveen miehen rinnalla. Sillä nuoria miehiä tänne nimenomaan tulee ja jättää perheensä sodan jalkoihin.

 Sen verran tämä koskee kunnallispolitiikkaakin että meidän pitää täällä  jatkossakin pitää oma terve suhtautuminen asioihin eikä mennä pääkaupunkiseudun päättäjien mielikuvitusmaailmaan, missä ei totuutta pystytä katsomaan silmiin eikä tosiasioita tunnustaan.

 Valtuusto saatiin hyvin käyntiin vaikka siitäkin on hieman erilaisia tulkintoja esiintynyt mediassa jälkeenpäin. Kerron tässä nyt faktaa ettei kenelläkään jää epäselväksi missä mennään.

 Vaihe 1. Silloin pyritään vaaleissa "sisään" ja käydään mahdollisimman puhdas ja hyvä ja rehellinen vaalitaisto. Loppuu vaalipäivänä 20.00

Vaihe 2. Asetelmat valtuustoon ja hallitukseen. Käydään mahdollisimman puhdas ja hyvä jne....Loppuu valtuuston ekan istunnon viimeiseen nuijankopautukseen.

Vaihe3. Alkaa varsinainen valtuustotyöskentely mikä kunnallispolitiikassa ei  tarkoita mitään hallitus/oppositio rintamaa kuten valtakunnanpolitiikassa. Teemme kaikkien kanssa hyvää yhteistyötä tavoitteena paras mahdollinen lopputulos kuntalaisten kannalta. Kaikki muu on toisarvoista!

1 kommentti . Avainsanat: valtuusto

Lisää paikkoja...

Maanantai 21.1.2013 klo 22:56 - Teuvo Roskala

Tässä lisää...ja edelleen varoitus...virheitä on takuulla. PS ei vastaa niistä. Vähiten Vihtun mediaosasto.

Ympäristö: Pj. Koivisto, Ojala, Kauko Kerola, Hakala, Komppa, A.Koskela, Rosengren, Toivola ja Lehtinen.

Perusturva: Pj. Keijo Kerola, Raittila, Rajamäki, Yli-Rajala, Sjöberg, Latvajärvi, Vähäkoski, Lahtonen

Kulttuuri/vapaa-aika : Pj. Kähkönen, Juhola, Alhainen, Paananen, Kuusisto, Mäki, Laaja, Hietikko, Koota

Keskusvaali: Pj. Nikkola, Ruuhimäki, Henttinen, Kangas, Termala

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto ! Lahtonen, Lilja, Uusitalo

Satakuntaliitto: Koskela, Korvala, Kujanpää, Yli-Rajala

Vatajankosken sähkön kuntayhtymän yhtymävaltuusto! Joutsenlahti, Lindrooos, Myllymäki, Palokangas, Vuorenmaa, Mäensivu, Luodetlahti, Toivola, Norrlund, Vähämäki, Pentikäinen

Hallinto- ja henkilöstöjaosto: Pj. Rajala, Alhainen, Palmgren, Kiviluoma, Rosenberg, Koivumäki

Lautamiehet: Ruuhimäki, Hietaoja, Saarenpää

Uskotut: Lähteenmäki, Hietaoja, Rosenberg, Koivisto, Kerola, Partanen, Häkkinen, Viljanen, Yli-Rajala

Poliisin neuvottelukunta: Rosenberg

Ouluun teatteriin (kuntapäiville) 14-15.5 : Juhantalo, Koskela, Kivelä

Suhteellisten vaalien : Pj. M.Uusitalo, Kallama, Elomaa, Tuomala ja T.R !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuusto

Tulevia kuvioita

Sunnuntai 11.11.2012 klo 21:48 - Teuvo Roskala

 Juuri tulee tuubista 70-luvun parhaista koottu sikermä. Sulassa sovussa niin Paranoid, Black Magic Woman, Lola, Angie, Whole Lotta Love ja kymmenet muut sen ajan helmet. Tuntuu ettei niiden lähelle pääse enää kukaan koskaan, edes tuntumaan.

 Samalla tulee mieleen siltä ja vielä parilta seuraavaltakin vuosikymmeneltäkin, miten meillä palvelut pelasi. Nyt voi vain järkeillä koska ja missä on enää mikään virasto auki. Jos yleensä on ettei sitä ole vallan pois viety. Tulli, verovirasto, posti, poliisi, vakuutuslaitokset, pankit....luettelo on pitkä ja synkkenee koko ajan. Maaseudun alasajo on nyt käynnissä isolla ryskeellä ja loppua ei näy.

 Silti veromme kelpaavat ihan yhtälailla valtion kitaan kuten ennenkin. Vielä pitää sitkistellä 2,5 vuotta ennenkuin asiaan on tulossa parannusta jos sitten ei isoa romausta jo sitä ennen.

 Kuntatasollakin elämme nyt jänniä hetkiä. Eiköhän huomenna ala sitten tapahtuun jo jossakin muodossa. Toivotaan että hyvä sopu löytyy ja asiat etenevät sutjakkaasti. Sen verran tiukat ajat on edessä. Se lämmittää että äänestäjät antoi ison luottamuslauseen koko pitäjän ja kyläkoulujen hengissä pysymiseen, ettei tarvi siihen panoksia tuhlata kuten nykyisen valtuuston loppumetreillä. Isompiakin asioita löytyy vielä kuten tuo Posan perkaaminen ja turhan byrokratian poistaminen sieltä missä se kuntatasolla mahdollista on.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuusto