Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Puolimatkan krouvissa

Tiistai 6.1.2015 klo 19:04 - Valtuutettu Roskala


 Vuosi vaihtui että hempahti ja samalla ensimmäinen valtuustokauteni saavutti keskikohtansa. Pari vuotta on istuttu ja pari on jäljellä. Pienen väli-inventaarion aika siis.

  Erilaisissa luottamustehtävissä on tullut mukana oltua jo nuoresta pitäen. Kylätoimikunnassa ja yrittäjissä, tielautakuntia ja autopuolen luottamushommia, noin tiivistäen.

 Kyläkoulumme päälle langennut lopetusuhka toi sitten mukaan varsinaisen poliittisen toiminnan jolta olin onnistunut pysymään sivussa puoli vuosisataa.

 Koulut onkin ollut näkyvässä osassa tämän ensimmäisen parin vuoden aikana. Positiivista on se että ollaan onnistuttu toimiva kyläkouluverkko säilyttämään Kankaanpäässä. Vielä kun oppilasennusteet näyttää positiivista suurimmalla osalla kyliä, on aihetta tyytyväisyyteen. Myös keskuskoulun remontti on saatu alkuun vaikka siitä hirmusen kallis pieti onkin tulossa. Kuten hieman osattiin ounastella, ei taida edes kymmenen milliä siihen riittää. Noh, halvalla ei yleensä saa hyvää ja jos tällä nyt mennään taas reilut 50 vuotta, ei kustannus ole vuotta kohden "kuin" 200 000 euroa! Plus rempat joita tulee jossakin vaiheessa, toivon mukaan ei seuraavina parina vuosikymmenenä.

 Koulupuolelta tulee sitten suurimmat takapakitkin, kärkenä luonnollisesti Hapuan lakkauttaminen. Se olisi saanut kyllä jatkaa eteenpäin , koska konsepti hapuan lapsien ja dysfasialasten kanssa pelitti erinomaisesti. Se herätti kyllä ihmetystä että miksi Keskusta sen halusi nyt kaataa, kun puolitoista vuotta aiemmin halusi koululle uuden 70 000 euron peltikaton. Ja sai sen. Kohtuu arvokas katto tuolle ajalle koska ei myydessä siitä saa takaisin kuin murto osan. Kauaskantoista asioiden hoitoa?

 Narvi oli jo lakkautettu kun ruoriin pääsimme ja nyt se jo myytiinkin. Pilkkahintaan, sillä siitä olisi saanut erinomaisen päiväkodin lapsille. Mutta kun konsulttifirma lyö millin korjauslapun kylkeen, homma tyssää siihen. Eiköhän tuon olisi sadalla tonnilla saanut siihen kuntoon, että siellä olisi taas vuosikymmen tai kaksi mennyt heittämällä. Jossain vaiheessa tulee eteen sekin aika, että joudutaan tyytymään hieman vaatimattomampiinkin tiloihin. Eikä tuo aika välttämättä ole enää kaukana.

   Ison plussan saa valtuusto kun onnistui säilyttämään taloushallnnon Kankaanpäässä. Kovasti taitoa-hanketta ajettiin läpi, mutta järki voitti. Perusjärki.

  Sama perusjärki oli sitä mieltä ettei kannata tehdä lennossa itsemurhaa ja ottaa jo köydessä kiikkuvaa Laviaa mukaan niillä ehdoilla mitä oli tarjolla. Se olisi tiennyt automaattisesti sitä, että parin vuoden sisällä olisi Pori-kilpiä propattu jo kaupungintalon seinään. Nyt saimme puolentoista tuhatta Lavialaista tyytyväiseksi ja 500 euroa verorahoja taskuun vuoden lopuksi jokaiselle. Ei ihme jos vetää suuta hymyyn. Loput vajaa parisataa kun vielä saavat luvan Porin päästä, niin saadaan viedä Porin kyltti melkein Rantasen nahkajalostamolle asti. Se olisi sitten: BINGO!

 Lähiruokaa kouluihin, kadunpätkien rakentamisia, pöytäkirjoja reaaliajassa ja montaa muuta aloitetta on myös keritty jo tekemään. Ja nyt vasta tuntuu että vauhtiin ollaan pääsemässä. Homma on opittu ja tulosta tulee. Talouskin saatu tasapainotettua kohtuullisesti, joskin tarkkana pitää olla koko ajan ja yhdistämisiä hyödyntää maksimaalisesti. Niin yksilö kuin kuntatasollakin.

 Aikaa tämä politiikan teko ottaa mutta kyllä se antaakin. Runsaasti hyviä ystäviä ja kokemuksia. EU parlamentissakin on tullut jo kahdesti käytyä ja muutama meppi tavattua. Samoin puolueen tilaisuudet on vieneet niin Helsinkiin kuin Joensuuhun, Ouluun kuin pitkin Satakuntaakin luonnollisesti. Ja nyt kevään tullen vasta ralli alkaakin, kun oman kylän pojasta tehdään valtiomiestä! Siinä tulee juotua ja tarjoiltua kahvia kuppi jos toinenkin. Ja eiköhän jonkun sortin makkarasirkus meilläkin ole, siellä ja täällä. Onhan nämä palvaajasuvut pitkälti Vihteljärveltä lähtöisin olevia.

 

Avainsanat: valtuusto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini