Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Laurin koulun puolesta

Tiistai 18.10.2016 klo 16.29 - Valtuustoryhmän pj.


Allaolevan puheenvuoron käytin valtuustossa syyskuussa. Ei auttanut. Asia oli jo jossain aiemmin päätetty ja kiire oli kova. Vääränlaista asioidenhoitoa. Aina nopeus ei ole hyvästä, varsinkaan päätöksenteossa.
12.9.2016


         Laurin koulu


Elämme voimakkaasti muuttuvassa maailmassa. Sen jokainen voi todeta aukaistessaan television tai lukiessaan netistä uutisia. Tiedontulva on valtava. Tiedosta ei ole pulaa, on vain osattava erottaa mikä on oikeaa ja mikä väärää. Propagandaa ja trollausta on varsinkin somemaailma pullollaan.

 Laurin kyläkoulun kohdalla tuo yllä oleva ei pidä paikkaansa. Sen kohdalla voidaan puhua käänteisestä ilmiöstä. Tieto on pääsääntöisesti  ollut oikeaa mutta ongelmaksi on muodostunut sen saaminen.  Tällä hetkelläkin on monta kysymystä kyläläisillä mihin ei virkamiehet ja päättäjät ole pystyneet vastausta antamaan. Jokaiseen kysymykseen on kyllä vastaus olemassa. Se pitää vaan esiin kaivaa.

Viikonlopun aikana on tapahtunut dramaattinen muutos Laurin koulun oppilasennusteessa. Uusia oppilaita on tulemassa lähivuosina kymmenkunta, mahdollisesti enemmänkin. Oppilaita, jotka eivät ole oppilasennusteessa. Ala-Honkajoki  on herännyt eloon taistelemaan koulunsa ja kylänsä tulevaisuuden puolesta mistä hatunnosto korkealle! Ilman koulua kylän olomassaolon edellytykset heikkenee oleellisesti ja se taas on varsin tuhoisaa koko kaupunkia ajatellen. Kunta tarvitsee toimivat kyläkeskukset menestyäkseen.

Kyläkoulun remonttikustannukset on arvioitu n. 350 000-400 000 euron suuruiseksi. Tämän olen tarkistanut viime viikolla tilapalvelupäälliköltä. Pitää myös huomata että näissä projekteissa on mahdollisuus saada EU-rahoitusta ja talkootyön osuus voi olla huomattava. Kaikki selvitettäviä asioita. Joka tapauksessa kustannus lienee 3-4 % luokkaa Keskustan koulun vastaavaan verrattuna, jonka hintalappu on tällä hetkellä n. 10,5 miljoonaa. Siitä ei isompaa hälyä koskaan noussut.  Merkillinen asia, eikös vaan. J

Koulun sisäilma on tällä hetkellä hyvä. Mikrobihyökkäys on saatu estettyä mekaanisin toimin. Tilanne voi säilyä vakaana vuoden, kaksi tai viisi. Kukaan ei sitä pysty tällä hetkellä sanomaan.  Sisäilman tarkistus pitää tehdä niin kesä- kuin talvikaudellakin eli seuranta oltava.Tätä alapohjassa olevaa ongelmaa lukuun ottamatta koulu on hienossa kunnossa. Tällä hetkellä ilma on hyvää ja oppilaita riittävästi.

Kaikkien uusien esille tulleiden  tietojen ja selvittämättömien seikkojen johdosta ei pysty näin isoa ratkaisua kuin koulun sulkeminen tekemään tässä vaiheessa.  Ei missään nimessä tai sitten menee kyllä enemmän ruletin puolelle.

Esitän Laurin koulun lakkauttamispäätöstä  nostettavaksi pöydälle asian vaatimien lisäselvitysten vuoksi.

Avainsanat: koulu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini