Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Paineensietokyky

Sunnuntai 5.2.2017 klo 20.25 - Hallituksen vara


Joulukuun lopulla kaupunginhallituksessa oli käsittelyssä seuraavanlainen asia:

*Lausunto kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden kuntaan osoittamisen alueellisesta strategiasta*
 
Hienoa kapulakieltä, millä hämätään niin viranhaltijat kuin päättäjätkin. Vaan ei kaikkia, jos on tarkkana ja tutustuu asiaan tarkemmin.

Kyseessä oli Satakunnan yhteinen strategia pakolaisten vastaanottamiseen. Yhtenä painopistealueena oli Kankaanpää.

Esitin asiasta erilaisen näkemyksen. Tiivistin sen etukäteen paperille ja luin kokouksessa. Reaktiot oli sellaiset, mitä en koskaan olisi tällä tasolla odottanut kohtaavani.

"

"Miksi tuotetaan tekstiä siinä muodossa kuin olisi itsestäänselvyys että tulevina vuosina turvapaikanhakijoita olisi Suomessa enemmän kuin ennen? Maailmalla he ovat kasvava väestönosa mutta aktiivisella ja järkevällä maahanmuuttopolitiikalla asia on hallittavissa. Veljeskansamme Unkari näyttää siitä oivaa esimerkkiä. Tai Itävalta missä rakennetaan aita kriittiselle ylityspaikalle.

Tätä strategiaa lukiessa tulee olotila että ollaan jo valmiiksi kädet pystyssä, antautumisen merkiksi.

Nämä ovat vaarallisia signaaleja koska tämä tulee olemaan julkista tietoa ja tänä päivänä se tieto leviää maailmalle melkein valonnopeudella. Vähintään valokuidun. Pääministeri Sipilän lupaus talonsa antamisesta oli siitä oiva näyte. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi viikon aikana 4000 :n oltuaan ennen ja jälkeen siinä alle tuhat viikossa.

Maahanmuutossa sinänsä ei ole mitään negatiivista jos se tapahtuu hallitusti. Tulija on työhaluinen ja omaa riittävän hyvin suomenkieltä pärjätäkseen. Joissain töissä voi englantikin tai joku muu kieli riittää.  Meillä on hyviä kokemuksia puolalaisista hitsareista ja konepajateollisuuden ammattilaisista. Naapurikunnassa virolaisista kasvihuonetyöntekijöistä.

Sen sijaan täysin vieraista kulttuureista tulevilla on paljon vaikeampaa ja kun työhalutkin nuorilla miehillä on usein sitä ja tätä, ei ole järkevää heitä ottaa seuduillemme määräänsä enempää.

2.4/4  Kankaanpää ei saa olla painopistealue kuten tässä kohtaa strategiaa todetaan. Meitä ei saa TE-toimiston vuoksi rangaista ja lisätä kiintiöpakolaisten määrää. Kankaanpää on sitoutunut ensi vuonna 3-6 tulijaan ja siitä ei saa livetä yhtään ylöspäin. Meidän taloudellinen tilanne ei sitä kestä, ei myöskään turvallisuus.

Pitää muistaa että valtion tuet ei ole täysimääräisiä eikä niitä tulouteta kuin jonkun vuoden. Kaiken hyvän päälle me itse ne maksamme, valtio toimii vain välikätenä.

Turvallisuusriski on on toinen näkökulma mikä ei puolla suurien pakolaismäärien ottoa seudullemme. Täällä partioi pahimmillaan vain yksi poliisipartio viikonloppuisin ja sekin voi olla toisessa työtehtävässä kymmenien kilometrien päässä.

Tämän syksyn tiedot Niinisalon koululta eivät myöskään vahvista käsitystä että integroituminen sujuisi alkuunkaan helposti. "


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini