Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ensimmäinen valtuustokausi

Tiistai 21.3.2017 klo 20.42 - Valtuustoryhmän pj.


Viisi vuotta sitten olin tilanteessa, missä oli valinnan paikka. Siihen asti olin aktiivipolitiikan väistänyt, vaikka kyseistä lajia tiiviisti seurasinkin.

Silloin 2012 alettiin käydä kyläkoulumme päälle ja moinen meno ei sopinut ajatusmaailmaani alkuunkaan. Oli otettava haaste vastaan. Loppuvuodesta oli vaalit ja kylämme viidestä valtuutetusta 80 % oli vaihtunut. Neljä vasemman siiven edustajaa oli vaihtunut neljään Perussuomalaiseen. Se oli ns. Vihteljärveläinen jatkojytky.

 Nyt taas alkaa nousemaan pintaan ajatuksia siitä, että vain suuri on kaunista. Tarkoittaa selkosuomella sitä, että kyläkoulut nurin ja lapset keskustaan  opintielle. Vaikka siellä ei siihen edes tilaakaan olisi valmiina. Mutta kun kyläkoulujen kaatokiima valtaa mielen, niin reaaliteetit tuppaa unohtumaan.

Kaksi kyläkoulua kaatui tällä ensimmäisellä valtuustokaudellani. Kaikkeni tein niiden eteen, mutta ylivoiman edessä et mitään voi. Toinen maaseutua "puolustava" puolue unohti tässä kohtaa Santeri Alkion opit. Syytä ei ole kerrottu, mutta villejä veikkauksia on ilmassa.

Nyt ollaan tilanteessa, mikä on ollut oppineiden tavoitteena vuosituhannen alkupuolella. Itsekin ne paperit olen nähnyt. Joka ilmansuunnassa on kyläkoulu, jossa riittävästi oppilaita. Tämä on nyt toteutunut. Kaikkien neljän jäljellä olevan koulun oppilasennusteet näyttää kolmen-neljän vuoden päästä n. 40 + oppilasmääriä. Tarkoittaa, että ovat kolmiopettajaisia.

Tämän pitäisi nyt olla kaikkien mielen mukainen. Mitä vielä! Nyt on alettu tuoda julki, että kyläkoulut pitää lopettaa, ja kaikki oppilaat tuoda suurkouluun. Olkoot sitten luokkakoot mitä hyvänsä, opetuksen laadusta puhumattakaan. Juuri tuosta edellä kerrotusta johtuen.

 Koulupiirirajat käytiin läpi ja työryhmään kuuluin. Vihteljärven piiri laajeni merkittävästi. Pääosin Verttuun puolelta. Se tietää lisää oppilaita nyt ja jatkossa.

Kyläkouluissa on lasten hyvä olla ja opiskella. Ympäristö on turvallinen ja opetus laadukasta. Kaikki otetaan huomioon, ketään ei jätetä.

Kaiken tämän eteen Perussuomalaiset tekee töitä. Ainoa puolue, johon voit luottaa kyläkoulujen säilymisestä päätettäessä.

Avainsanat: Kyläkoulut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini