Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Budjettikokous

Maanantai 7.12.2015 klo 20.28 - T.Roskala valtuustoryhmän pj.


7.12.2015

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja läsnä oleva väki.

Vuosi 2015 on ollut hyvin mielenkiintoinen. Niin sään kuin politiikankin osalta. Puhumattakaan maailmanlaajuisista muutoksista.

 Heti uuden, alkaneen vuoden ensimmäisten juhlapyhien jälkeen naapurikunnassa Jämijärvellä kisattiin jälleen kerran SM-hiihtojen merkeissä. Meille lisämerkitystä toi se, että avasimme siellä virallisesti vaalikiertueemme.  Koskela eduskuntaan- oli teemamme.  100 tilaisuutta pidimme, toki osa oli ollut jo syksyllä, ja kiersimme koko Satakunnan huolella ristiin, rastiin. Ihan ei eduskuntapaikkaan riittänyt mutta paljon se kiertue antoi. Ainakin sen että aktivoimme kilpailijatkin antamaan parhaansa ja saimme kansan taas kiinnostumaan politiikasta.

 Tärkeätä oli että täältä Pohjois-Satakunnasta edelleen edustus Arkadianmäelle saatiin ja hyvin sparrattu Kake sen paikan lunasti. On ensiarvoisen tärkeää että meiltä täältä köyhiltä kairoilta on aina omaa väkeä puolustamassa etujamme kun päätöksiä tehdään. Tämä kannattaa pitää kristallinkirkkaana mielessä kun uuden soten myötä maakuntavaltuustoja äänestetään.  Äänet pitää keskittää puoluekantaan katsomatta jottei Pori sanele kaikkia askelmerkkejä.

Talous on saatu näiden parin, kolmen vuoden aikana kohtuulliseen balanssiin.  Lisää syömävelkaa ei ole tarvinnut ottaa, kiitos tiukan budjettikurin.  On tehty järkiratkaisuja.  Hylättiin nyt heikolla pohjalla tarpova taitoa, ei satsattu kiinteistömassaan ja  ei liitytty velkaiseen Laviaan, ainakaan kokonaan.  Kun Porikaan ei pysty sinne kuitua maksamaan, miten me sitten olisimme siihen pystyneet?  Järki ajoi tässä tunteen edelle mikä on päätöksenteossa tärkeä  ominaisuus.Investoinnit kyllä lisää kokonaisvelkaa enemmän kuin lääkäri määrää mutta vaikea on niitäkään sivuun laittaa. Lasten pitää käydä koulua ja kaiken ikäisten harrastaa liikuntaa.  Siinä ne isoimmat rahareiät joilla on vankat perustelut. Meidäthän tunnetaan koulu- ja urheilukaupunkina. Pidetään siitä kiinni tulevaisuudessakin!

 Koulupuolella ollaan muutenkin saatu homma ns. pelittään. Pientä hienosäätöä toki aina on ilmassa. Joskus joudutaan lautakunnassa muistuttamaan että opetussuunnitelma todellakin on suunnitelma, etupäässä Helsingin pään vinkkelistä rakennettu.  Maalla on hieman erilaiset ja terveemmät kuviot joten sovitella täytyy, raamien puitteissa.  Kaikkia ei aina pidä niellä kokonaisena  kun pureskellakin voi.

Ympäristö lautakunnan osalta tulos näyttää aina plussaa ja siitä iso kiitos sen puitteissa toimiville. Uutta ideaa vaan kehiin sillä vanhoilla konsepteilla ei tulevaisuudessa enää pärjätä. Matkailu voi hyvinkin olla se ässä millä tämä alue itsensä tulee elättämään. On täällä niin mahtava luonto ja maasto. Varsinkin jos lähivuosina naapurikuntien kanssa voimamme tullaan yhdistämään.

 Teknisellä puolella ollaan pysytty myös kiitettävästi sallituissa rajoissa. Ajan myötä ollaan alettu tottua siihenkin jo ettei koskaan enää tulla ajelemaan 80-luvun kunnossa olevilla asfalttibaanoilla. Ihminen on sopeutuvainen ja tärkeintä kuitenkin on  kulkukelpoiset väylät ympäri vuoden ja että infra pelaa.

  Kulttuuri on vuosikymmeniä ollut tämän kaupungin tukijalkoja, urheilun ohella.  Meidät tunnetaan niin taidekoulusta kuin Mailastakin, tai yksilölajien mestareista joita löytyy näiltä nurkin todella runsaasti. Lajikirjo on valtaisa, sanoisin. Näihin kannattaa panostaa jatkossakin. Tulee takaisin monin kerroin.

Päätöksenteko kulttuuri on myös selkiytynyt viime vuosina. Tietoa on saatavilla virkamiehiltä entistä paremmin jos sitä tarvitsee.  Nyt ei voi enää sanoa että jotain yllättävää tulisi esiin. Pitää vaan osata se kaivaa ilmoille.

 Silti ajoittain putkahtaa ilmoille aika isojakin visioita joissa ei ole lähdetty ihan tyvestä kapuamaan latvaan päin. Ollaan ikään kuin tultu mukaan matkan varrelta.  Yleensä se ei ainakaan projektin edistämistä paranna sillä tieto on valttia, kaikilla tasoilla. Enemmänhän nämä onneksi on isoimpien kaupunkien ongelmia.

 Mutta kyllä näitä meillekin tulee. Viimeksi tämä VOK, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Nämä tuppaa paikkakunnille tulemaan kuin ensimmäiset mustan jään aamut. Niitä tiedetään odottaa , mutta aina ne pääsee yllättämään.

 Tämä tulee olemaan meillekin iso haaste. Niin taloudellisesti kuin turvallisuuden näkökohdistakin. Sanoihan  työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmkin kotouttamisesta  että jos me tämä sössitään niin sitten ollaan pulassa. Ensimmäiset vuodet  menee nyt valtion piikkiin ja turvallisuusnäkökohdista kuulemme lisää huomenillalla pidettävässä infotilaisuudessa Niinisalossa. Sinne pitää itsekin rantautua sivistyslautakunnan puitteissa. Kysyttävää on. Jos nyt ei järkeillä tätä, Eurooppaa housut kintuissa yllättänyttä pakolaistulvaa, eikä Suomen viimeistä sijaa talouskasvun saralla eikä paikallista tulvaa tuolla ulkona, voi todeta että kyllä meillä täällä vielä menee pääosin hyvin.  Kaikilla on leipää ja  lämmin yösijakin löytyy.  Ainakin täällä maaseudulla. Eilinen itsenäisyyspäivä taas muistutti että joskus on ollut kovemmatkin ajat.

Kiitos kaupungin työntekijöille kuluneesta vuodesta ja  hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Onnittelut myös vuoden työelämä pallkinnon voittamisesta. Kitokset myös muille puolueille ja heidän ryhmyreilleen hyvästä yhteishengestä.

 Kaupunginjohtaja Karttuselle pitää antaa vielä lisäbonus ja erikoismaininta ihmistä lähellä olevasta johtamistavasta. Vallan mainio esimerkki tulevalle seuraajalle.  Siinä mielessä helppo tämä sanoa, koska nämä kaikki finaalissa olevat tuntuu sen hyvin täyttävän. Parasta A-luokkaa joten voimme rauhassa hiljentyä Joulun viettoon.

Perussuomalaiset hyväksyy talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2018.

 Oikein hyvää Joulua kaikille omasta ja ryhmämme puolesta.

 


 

Avainsanat: puhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini