Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Järjen voitto

Lauantai 7.11.2015 klo 12.01 - Teuvo Roskala


Löytyihän se sieltä, soteratkaisu.

Kauan sitä on suunniteltukin, ei taida ensimmäinen vuosikymmen vielä riittää. Paljon on rampauttanut edellisten hallitusten päätöksentekoa ja välejä tulehduttanut. Tiukille tämä meni loppuratkaisussa mutta jonkinlaisella pihtisynnytyksellä sentään onnistui.

 Joko tämä näytös oli huippuunsa vietyä draamaa tai sitten ihan aidosti poliittista valtataistelua. Veikkaan jälkimmäistä, sillä aika mahdotonta olisi rakentaa kolmiodaamaa kun yksi osallistujista sanoo ja tekee koko ajan sen minkä ennalta on sopinut. Enkä usko kyllä Sipilänkään osaavan näitä nykyajan selfietemppuja kummoisesti. Alexsin kohdalla onnistuu kyllä kärrynpyöräkin nuolisateessa.

 Vahvasti luotin koko ajan ettei maata päästetä näiden ässien toimesta ajopuu-tilaan. Sitähän hallituksen hajoaminen olisi tarkoittanut. Eikä ihan lievä uhka ollut sekään että uusien vaalien pelotteena olisi ollut demarivetoinen hallitus. Eli jälleen kaikki työllä ja tuskalla tehdyt päätökset olisi kumottu ja velkaa otettu lisää hulvattomasti. Oltaisiin palattu ajassa taaksepäin taantuman alkuvaiheisiin. Se olisi ollut katastrofi.

 Joten sovun oli löydyttävä. Soini sai katsella vierestä kun etelä ja pohjoinen taisteli. Siitähän tässä oli pitkälti kyse vaikka soten nimellä sapeleita kalisteltiin. Media luonnollisesti osallistui innokkaasti nokittelemaan pääministeriä ja hehkutteleen jo uusilla vaalella Rinteen myhäillessä vieressä.

 Ei ole mitenkään yllättävää että tämä nykyinen hallitus on myrkkyä etelälle eli kehän sisäpuolelle. Varsinkin sen sisäkaistalle, kolmoskehän monikulttuurisemmalle puolelle. Ulkokehähän menee hanko-hyvinkää.porvoo akselilla, karkeasti ottaen. Kun tarkastelee poliittista jakaumaa, asia on hyvin helppo käsittää. Helsingin vaalipiiristä on 1 pääministeripuolueen Keskustan edustaja ja kolme Perussuomalaista. Kokoomuksesta kuusi ja muita täysi tusina. Ihan sata varmaan närää etelä sataman isoja bosseja se että ruiskaunokki joutuu taipumaan kepuille ja persuille valtakunnallisesti, kun Sipilän ja Soinin puolueiden kannatus on alle viidennes hesassa. Kuntavaaleissa ero oli vielä isompi. Helsingin kaupunginvaltuustossa istuu 3 Keskustalaista ja 8 Perussuomalaista. Valtuustossa on 85 tuolia joten hyvin pieni on kahden päähallituspuolueen osuus.

 Tämä selittää pitkälti sen tuskatilan mikä siellä etelässä nyt on vaaleista asti ollut. Etelän immeisen on vaikea käsittää että ei miljoona tai puolitoista hallitse vielä runsaan viiden miljoonan asukkaan valtakuntaa. Ei, vaikka olisivat sullottu kuinka piukkaan ja vaikka olisi kymmentä väriä ja sataa kulttuuria. 

 Laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita. Maakunnille tämä oli selvä näyttö että meissä on voimaa ja koko maa pidetään asuttuna.. Samaten meidän kannattajat voi kulkea pystypäin siellä etelässä.  Suomen kansa oli suurin voittaja kun maa ei ajautunut kriisiin. Poliittisesti pisteitä tuli Perussuomalaisten laariin. Osoitettiin kaikille että meihin voi luottaa. Kun jotain sovitaan, niin siitä pidetään kiinni. Ei lähdetä pelin politiikkaan. Nyt näyttää taas valoisammalta ja käydään muiden isojen asioiden kimppuun.

Avainsanat: hallituskriisi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini