Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lisää santaa, keskustan teillekin?

Maanantai 9.6.2014 klo 22.35 - T.Roskala siv.lautakunnan jäsen


 Aika on kuluvaista. Pitkälti toista kuukautta edellisestä blogista ja yhtäkkiä taas tapahtuu joka rintamalla. Pitää mielen virkeänä ;)

 Paikallislehti pysäytti heti pääkirjoituksessaan joka oli otsikoitu : "Kyläkoulut välttyvät hetkeksi Kankaanpäässä leikkurilta". Jos tuo ei ole asenteellinen kirjoitus, niin mikä sitten? Juuri kun on saatu päättäjien kesken yksimielisyys, ettei tällä valtuustokaudella kosketa enää kouluverkostoon kunhan vaan kriteerit täyttyy ( hyväkuntoinen koulu+ tarpeeksi oppilaita) , niin media ottaa omia linjauksiaan. Ei hyvä, ei.

 Honkajoki "pääsi" Vimpelin kera iltauutisiin asti, mutta ei takuulla kumpikaan sitä riemumarssiksi kokenut. Sen tämä ainakin on opettanut, ettei kyläkoulujen lopettamisella kunnan taloutta pelasteta. Niin Lavia kuin Honkajokikin kun on ne lopettaneet.

 Ehei, kyllä tämä vaatii rankempia toimenpiteitä eli rakenteisiin pureutumista. Sinänsä jännä juttu että paikallinen aviisi keskittyi taas kerran kouluihin vaikka niiden osuus 3,5 millin säästöpotissa on laskennallisesti vain viidennes ja todellisuudessa muutaman prossan luokkaa, pyöritteli lukuja miten päin hyvänsä.

 Toinen hiuksia nostattava juttu on tämä Justeerin ryhmiksen ympärille muodostunut, farssin piirteitä saava näytelmä. Huomenna kokoontuu sivistyslautakunta ja sille ei asiasta ole tähän päivään mennessä tullut minkäänlaista tiedonantoa. Ei, vaikka se olisi ensimmäinen virallinen päätöksentekoelin minkä pitäisi ottaa asiaan kantaa. Ja jo maaliskuun puolivälissä on hajuhaittoja tutkittu ja ryhmis päätetty pistää käyttökieltoon kesäkuun alusta. Tämä asia on esimerkki kaupunkimme päätöksentekokulttuurista. Siitä kulttuurista minkä muuttamiseen on nyt tehty töitä tosissaan tämä valtuustokauden alku ja jatkossa on vaan lisättävä kierroksia! Ei veronmaksajien rahoja voi hussata mielin määrin iänkaiken kaikenmaailman parakkikyliin. Nyt on otettava järki käteen päätöksenteossakin.

 Päivän kliimaksina saatiin vielä hyvin yllättävä äänestystulos. Politiikka todella pitää mielen virkeänä, kesälläkin.

Avainsanat: Kunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini