Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ei kuntaliitosta Lavian kanssa

Torstai 24.4.2014 klo 0.22 - Valtuutettu T.Roskala


Hieman erilainen päivä illassa. Jo aamusta tunsi että kyllä tämä päivä erilainen on kuin normaali valtuuston kokous. Olihan päätettävä niin iso asia etteivät kokeneemmatkaan valtuutetut vastaavaa muistaneet.

 Kovasti oli asian tiimoilta yhteydenottoja suuntaan ja toiseen. Varmaan tuhansia puheluita, tapaamisia ja keskusteluja jos kaikki yhteen laskettaisiin.

 Jämin traaginen tapahtuma kyllä hieman kovinta hurmosta laski puolin ja toisin ja asetti äänestyksen oikeisiin mittasuhteisiin. Vaikka kuntien yhdistymiset tai yhdistymättä jäämiset isoja ja merkittäviä asioita ovatkin, niin elämä jatkuu niiden päätösten jälkeenkin. Jämillä se ei sitä valitettavasti tehnyt 8 nuoren ihmisen kohdalla.

 Itse kokous eteni sutjakkaasti, mitä nyt normi nokituksia hieman alussa ja lopussa vanhojen veteraanien kolistellessa sapeleitaan. Verryttelyä...maybe..

 Äänestystä edeltävät puheenvuorot ei isoja yllätyksiä tuottaneet. Kaikilla oli halu tehdä yhteistyötä Pohjois-Satakunnan hyväksi ja niinpä talousasiat nousi pääosaan. Osa arvosti virtuaalieuroja, suurimmalle osalle tärkeimpiä oli käsin kosketeltavat kolikot ja setelit.

 Demareilla oli selkeä johdonmukainen linja koko liitosprojektin ajan. Talous ratkaisi sielläkin. Kokoomus piti myös luonnollisesti kiinni realistisesta näkemyksestä eurojen suhteen. Hallituksen pj. oli eri linjoilla ja se sekoitti ilmeisesti mediankin laskelmat koska tämä näkemys oli julkinen hallituksen äänestyksen myötä. Saattoi toki sekoittaa kertoimia muuallakin...

 Perussuomalaisilla oli yhtenäinen näkemys kokoukseen mennessä mutta äänestyksessä tuli yksi poikkeama polulta. Tutkimattomia on Herran tiet. Tosin muutaman minuutin oli ennen äänestystä suurimmalla osalle epäselvää että äänestetäänkö juuta, jaata, kyllää vai eitä. Sen verran vauhdikkaasti tarjoiltiin eri vaihtoehtoja eri muodoissa.

 Keskusta oli perinteiseen tapaan jakautunut jo hyvissä ajoin. Pääosin olivat liitoksen puolesta. Vasemmistoliitto oli myös puolesta  kuten yksinäiset vihreiden ja kristillistenkin valtuutetut.

  Mika laski äänet ja valtuuston pj. totesi että äänet menivät 21-14 liitosta vastaan.

 Nyt jatketaan tällä samalla Kankaanpäällä ja Laviakin on aina Lavia. Niin kuin Sävi on sävi ja Suodenniemi on Suodenniemi.

 Yhteistyötä jatketaan ja mahdollisia vapaaehtoisia yhdistymisiä muihin tutkitaan koko ajan aktiivisesti. Pääasia että pistämme talouden kuntoon. Toista esimerkkiä kriisikunnaksi ajautumisesta ei tämä seutukunta enää tarvitse. Herätys lienee kaikille ollut tarpeeksi karu.

Avainsanat: liitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini