Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kevätkauden viimeinen valtuusto

Maanantai 10.6.2013 klo 22.20 - T.Roskala


 Illalla istuttiin kaupungintalolla viimeistä kertaa ennen lyhyttä kesätaukoa. Etukäteen läpihuutojutuksi odotettu kokous muodostuikin varsin värikkääksi tapahtumaksi äänestyksineen kaikkineen.

 Pelin avasi keskustan Lepistö, joka ehdotti kuntaliitosneuvotteluihin mukaan lisää kumppaneita idän ja koillisen suunnalta. Tämä yllätti ainakin Jorman oman ryhmän totaalisesti ja sieltä viestitettiin vielä kokouksen jälkeenkin voimakkaasti ettei kyseessä ollut ryhmäpäätös. 

  Lisää ehdotuksia tulvi solkenaan ja ainoastaan Tohmajärvi ja Ranua taisi jäädä mainitsematta. Osa ehdokkaista kyllä torpattiin toimimattomina heti kättelyssä :) Lopulta runtattiin läpi hallituksen pj:n esitys että neuvotellaan ensin heidän kanssa joita jo julkisuudessakin on väläytelty ja mukaan neuvotteluihin saa tulla muutkin halukkaat. Ylärajaa ei ole joten eiköhän sinne tarvittaessa vielä Ylöjärvikin mahdu Hämeenkyrön lisäksi. Kuten lukija huomaa, ei asiaa kannata lähestyä liian vakavasti koska niin ei enää tee edes kuntalakia kiihkeimmin ajaneetkaan. Kaikki alkaa jo valmistautumaan seuraaviin eduskuntavaaleihin ja kovasti on vahva tunne, ettei tämä kuntien pakkonaittaminen menekään enää niiden jälkeen näillä askelmerkeillä :) Mutta politiikka on suurta showta ja etukäteen sovitut koreografiat on näyteltävä ja niin mennään tässäkin asiassa. Laki on kuitenkin laki. Luettiin sitä sitten miten hyvänsä.

 Äänestämään päästiin kun vihreiden Elomaa halusi uuteen valmisteluun yrittäjien ja kunnan valmisteleman elinkeinopoliittisen ohjelman. Muutama liite oli jäänyt vallan pois ja erinäisiä muitakin epäkohtia löytyi paperista. Kaupunginjohtajaa myöten vakuuteltiin ettei ne ole olennaisia, mutta eikös juuri näissä hallinnollisissa asioissa pidä olla hyvinkin tarkkana? Sinänsä oli hyvin yllättävää etteivät kaikki suostuneet siihen että olisi asia laitettu pöydälle ja valmisteltu rauhassa uudelleen elokuun valtuustoon. Kiire ei asialla voi olla tai sitten se kiire on kyllä varsin joustava sillä itsekin olen pian pari vuosikymmentä ollut useamman kerran yrittäjien hallituskokoonpanossa ja koko ajan on tätä samaa ohjelmaa suunniteltu. Nyt se on hyvällä mallilla ja työryhmä on tehnyt kiitettävästi töitä sen eteen. Miksi päästää keskeneräistä käsistä tässä vaiheessa kun on ilman ohjelmaa selvitty jo tännekin asti? Kannatin Irmelin esitystä, äänestyksen jälkeen alkuperäinen esitys meni 25-10  läpi ja Elomaa esitti vielä ponnen että ko. ohjelmajulistus fiksataan toimivaan muotoon. Näin se rullaa!

 Kaavat ym. pj. nuiji parissa minuutissa mutta viimeinen kohta kokousten videoinnista sai vielä pari täysin vastakkaista mielipidettä kirvoitettua. Ranta ja Ojala perusteli asiansa molemmat niin hyvin että olisin voinut kannattaa molempia mutta enää ei ollut kellään äänestysintoa ja tunnin ja vartin kohdalla Juhantalon nuija kopahti viimeisen kerran. Hyvää kesää !

 Ps. ai niin, huomenna vielä sivistyslautakunta ja keskiviikkona uusille luottamushenkilöille tutustuminen Vatajankosken Sähkön tiloihin.

Avainsanat: äänestys


Kommentit

11.6.2013 11.03  Jouni Saarinen

Olin paikalla.. Todella hyvä kuvaus kokouksesta, "millimetrintarkka"! Hyvä Teuvo!

11.6.2013 12.24  Anssi Joutsenlahti

Kuntaliitosselvityksen lisäyksen ensimmäinen esittäjä oli kyllä kaupunginjohtaja jota vasemmiston Kortteus kannatti. Elomaan pontta ei hyväksytty ja hyväksytyn ponnen esitin kyllä perussuomalaisten ryhmänjohtajana.

11.6.2013 12.45  Jouni Saarinen

Vai ehtikö Anssi KH:n pj. Kivelä ensin :)
Elomaa -pj.:n välinen vuoropuhelu oli turha.. tuli mieleen termi "kyykytys"!

11.6.2013 13.33  T.Roskala

Kiitos tarkennuksista! Sanoisin kyllä että hyväksytyn esityksen teki nimenomaan Kivelä, koska eihän kaupunginjohtaja voi sellaista edes tehdä? Asioita kyllä tuoda julki ja neuvoa miten olisi paras tapa edetä. Tuossa ponsiasiassa Anssi on kyllä ihan oikeassa, sillä Kaukohan ei voinut Irmelin esitystä hyväksyä koska asia oli vielä päättämättä. Äänestyksen jälkeen sitten puhemies sen ponnen esitti ryhmänjohtajanamme. Ei tahdo aina edes huomata, että Elomaa onkin vihreiden edustaja. Niin hyvin tulee ryhmämme keskenään toimeen. Saisipa tämän saman konseksuksen tuonne etelän suuntaankin missä nämä puolueet on varsin kaukana toisistaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini