Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Naistenpäivä

Torstai 8.3.2018 klo 21.43 - Normaali uros

Päivä päivältä ymmärrän paremmin miltä tuntuisi asua Venäjällä. Tai Pohjois-Koreassa. DDR:ssä aikanaan.

Pitkään sain kirjoittaa vapaasti facebookissa. En käyttänyt rumia sanoja, en halveerannut ihmisiä. En yllyttänyt mekkaloihin enkä väheksynyt vähemmistöjä. Olin ja olen yleensä heikomman puolella. Värikkäästi kyllä kirjoitan ja jonkin verran provokaattisestikin. Se on tyylini ja sitä en muuta. En osaisikaan. Silloin kun juttu kumpuaa suoraan sydämestä, ei kannata mennä sorkkimaan.

Tämä yhtälö toimi vuosikaudet mainiosti. Ei tullut varoituksia eikä sanktioita. Osasin mielestäni pelisäännöt. Olin nähnyt tarpeeksi monen kaverin menettävän oikeutensa kirjoittaa facebookissa. Vältin hyökkäävää tyyliä. En haukkunut ihmisryhmiä. En kironnut enkä uhkaillut.  Kovalla intesiteetillä kyllä vedin. Reagoin aika voimakkaasti asioihin kirjoittamalla, joskin pystyn niistä puhumaan täysin rauhallisesti kasvokkain kenen kanssa vaan. Siitä olen ylpeä. Harvinainen taito, olen kuullut.

Sitten tuli kuuluisat talvikisat ja menin muutaman muun kanssa ( miljoona tai kolme) hehkuttelemaan Iivoa. Minä vieläpä sitä, että on suomalainen mies. Virhe number one. Stasi löysi minut ja seurasi 24 tunnin banni. Kun tästä kerroin tutuilleni, poikkeuksetta kommentti oli: oothan kirjoittanut paljon pahempaakin! Niin olinkin. Siihen mennessä varmaan 3000-5000 päivitystä, joista ainakin puolet oli ns. "pahempia". Ehkä nuo luontokuvat ei, vaikka niissäkin löytyy varmaan nykymittapuun mukaan liikaa normaalia elämänmenoa.

Jokunen päivä lisää ja euroviisujen esikarsinta. Suomessa siitä metka järjestelmä, että kisataan vaan kappaleesta, ei esittäjästä. Ja tämä sääntö kesken kisan. Kritisoin tätä. Virhe number two. Stasi oli saanut Supon mukaansa ja käry kävi. Yleä ei arvostella! Eikä ainakaan julkilepakkoa joka itsensä oli marttyyrinä uhrannut kevyen musiikin kelkkaan. 3 vrk bannia, kiitos.

Nyt oli oltava tarkkana. Aavistin että mukana oli jo nettipoliisikin joten kaikki syynätään. Uskaltaako edes varpusparvesta kuvaa julkaista? Ties mitä mielikuvia herättää...
Naistenpäivänä tempaisin heti aamusta. Onnittelut kaikille tavallisille suomalaisille naisille. Hieman rajasin, mikä ja kuka on tavallinen suomalainen nainen. Virhe number three. Meillä ei niin tehdä. Kaikki pelaa, nuori Suomi. Jos pidät synttärit, niin kutsut sinne koko kylän. 7 vrk.

Elämme sananvapauden viimeisiä hetkiä. Niitäkin hyvin rajoitetusti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nainen