Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskalaUutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

PS pakkoraossa

Perjantai 28.8.2015 klo 14.53 - Teuvo Roskala (ps)

Pientä nimisotkua oli tässä taannoin Satakunnan Kansan etusivulla. Toki oikaisu oli seuraavan päivän lehdessä. Missään vaiheessa ei ole ollut pienintäkään meininkiä puolueesta lähteä, vaikka se tämän kesän muotitrendi tuntui olevankin.

 Päinvastoin, kun maassa vaikeudet kasaantuvat, sitä enemmän tarvitaan Perussuomalaisia. Se lisää motivaatiota rajusti. Isänmaa kutsuu, niin sanotusti.

 Alla tämän päivän kirjoitukseni SK:n mielipidesivulla. Se selventää viimeistään miksi suostuttiin Kreikka paketista neuvottelemaan ja mikä on kirjoittajan puoluekanta.


Kreikka. Tarjous josta ei voinut kieltäytyä.

Yllättävän paljon epätietoisuutta on herättänyt Perussuomalaisten myönteinen kannanotto Kreikka neuvottelujen aloittamisen suhteen. Opposition kohdalla tarkoitushakuinen mustamaalaus kuuluu politiikan peruskuvioihin, mutta kun  osa kannattajakunnastammekin on ollut hämillään viime aikojen ratkaisuista, lienee muutama selventävä sana paikallaan.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuvasi hyvin asiaa. Piti valita ruton ja koleran välillä. Hyviä vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Siitä oli edelliset hallitukset pitäneet huolta. Perussuomalaiset valitsi pienemmän pahan eli hallitustyön jatkumisen. Vastustamalla Kreikan kolmatta tukipakettia olisi se tiennyt hajotusvaaleja ja sen myötä oppositiotaipaleen jatkumista. Kreikan tukemista se ei olisi vähentänyt. Päinvastoin, sillä uusi sixpack, mahdollisesti jopa seven up , olisi rahaa etelään lapannut kahta kauheammin kun  Perussuomalaiset ei olisi olleet menoa hillitsemässä. Samalla olisi menneet mahdollisuudet vaikuttaa kotimaan politiikkaan. Viiden vuoden irtisanomissuojan poistaminen, tierahat, autoverotuksen keveneminen, maahanmuuton kustannusten selvittäminen, normien purkaminen ym. tärkeät asiat ei olisi edenneet.

 Euromaat perusti kansainvälisen rahoituslaitoksen 8.10.2012. Tunnetaan nimellä Euroopan vakausmekanismi ( EVM). Luxemburgissa rekisteröity osakeyhtiö. Suomessa eduskunta ja hallitus siunasi tämän kesällä 2012. EVM:stä voidaan myöntää rahoitusta EVM:n jäsenmaille.

 Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista, samoin kun sen henkilöstö kansallisesta tuloverosta.  Toimistot ja omaisuus on suojattu takavarikolta ja pakkolunastuksilta, sitä ei voida myöskään koskaan syyttää oikeudessa! Varsinainen Eldorado.

Suomen vastuut on kovat. Suomen osuus EVM:n pääomasta on 1,8 % mikä vastaa reilua 12 miljardin euron osuutta. EVM voi vaatia Suomea maksamaan reilun 11 miljardia euroa EVM:n tappioiden kattamiseksi tai sen maksukyvyttömyyden välttämiseksi.

Saksan ja Ranskan ehdotuksesta päätettiin että 85 % määräenemmistö riittää kun päätetään varojen jakamisesta. Tämä on vastoin Suomen perustuslakia.

Kataisen hallitus myi Suomen viimeisetkin itsenäisen rahapolitiikan rippeet syksyllä 2012. Ostajana kasvoton pääoma jonka ainoa tarkoitus oli pelastaa rahansa onnettomasti sijoittaneet uhkapelurit ja spekulantit. Hyvin on homma onnistunut. Sijoittajien rahat alkaa olemaan turvassa . Ne on korvattu Eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla. Sinun ja minun.

Tässä tilanteessa puheet takinkäännöstä ovat täyttä potaskaa.   Soini olisi voinut vaikka repiä ihokkaan päältänsä. Mikään ei auttanut. Isommat pelaajat  oli sopupeliin päätyneet vuosia aiemmin. Yksittäinen pelaaja ei sen ottelun tulosta muuta. Ainoastaan vaihtopenkki kutsuu ja sieltä on paha ottelun kulkuun enää vaikuttaa.

Teuvo Roskala (ps)
Kankaanpää

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka