Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yritteliästä kansaa

Sunnuntai 7.10.2012 klo 10.32 - T.Roskala


Neljättä päivää sataa tauotta. Käytännössä siis, jos ei pieniä stoppeja mukaan lasketa. Varmaan  paikoin Pohjois-Satakunnassakin on sata milliä jo rikottu lokakuun aikana!

Samaan aikaan ihan itärajalla olllaan alle viidessä millissä. Siitä sitten määrät kasvaa länteen päin tultaessa. Mikkelin raveissakin eilen näkyi olevan ihan huippuilma lokakuuksi. Aurinko helli ja väki viihtyi. Etelä-Savohan oli kesälläkin sitä kuivinta paikkaa. Heinäkuun alussa sama tilanne. Siksi tuntuu edelleen varsin irvokkaalta että "Pesälän mutka" nauttii kovempia korvauksia kuin Kankaanpää, vaikka täällä selkeesti huonommat viljelyolot on. Sitä se politiikka teettää.

Sitkeitä täällä kyllä maanviljelijät on ja porskuttavat vaan eteenpäin. Sama kaikilla muillakin yrittäjillä. Ja pakkohan se on, sillä pk-yritysten varassa on Suomen työllisyys ja tulevaisuus. On sitä nyt ja on eteenpäinkin.

Siksi uuden valtuustonkin varmaan tärkein työ on saada Kankaanpäästä entistä vetovoimaisempi kunta uuden yrittäjän näkökulmasta. Elinkelpoisen yrityksen perustamisen pitää olla mahdollisimman joustavaa. Turha byrokratia on kitkettävä pois niin pitkälti kuin se vaan on mahdollista. Tontteja ja liiketilaa oltava tarjolla ja koulutusta hommaan. Kaupungin taholta on kyllä kiitettävästi otettu asiaan kiinni viime aikoina ja lisätty yhteistyötä esim. yrittäjärjestön kanssa. Säännölliset yhteistapaamiset avaa ovia ja selkeyttää kuvioita. Tietoa välittyy puolin ja toisin.

Vain tulopuolta lisäämällä eli saamalla paikkakunnalle lisää yrityksiä, sitä kautta lisää väkeä ja loppupeleissä lisää veromarkkoja, voimme säilyttää nykyisen palvelutason ja vältytään kaikkein jyrkimmiltä leikkauksilta.

Avainsanat: Yrittäjä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini