Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Budjetin laadintaa

Tiistai 29.10.2013 klo 21.48 - Teuvo Roskala


 Likemmäs 4 tuntia istuttiin iltaa kauppiksella ja käytiin sivistyslautakunnan ylimääräisen kokouksen asialistaa läpi. Jokainen lautakunta oli velvoitettu uudestaan kokoontumaan, koska alkuperäisestä tavoitteesta oli jääty peräti 1,2 miljoonaa ensi yrityksellä kun ensi vuoden budjettia tässä taannoin valtuustossa käsiteltiin.

 Perjantaina jo kokoustettiin vapaamuotoisesti, joten tahtotila on kyllä äärettömän kova säästöjen löytämiseksi.

 Ja löytyihän niitä varmaan parin sadan tuhannen verran, jos nyt ei sitten valtio paljoa vedä tukiaan takaisin tuntikehyksen pienenemisen vuoksi. Joka suunnalta supistettiin. Joistakin asioista oltiin yksimielisiä koko hela lautakunta, mutta kyllä illan aikana äänestettiinkin. Varmaan likemmäs kymmenen kertaa? Joku meni 5-4 ja joku 7-2 jne. Tyhjääkin oli, muttei poissaolevia. On kyllä kova ollut lautakunnan osallistumisprosentti kokouksiin!

 Rehtorit oli taas hyvin edustettuina paikalla samaten kuin päivähoitopuoli. Käytin ensin lista läpi heidän kanssaan ja vapautettiin sitten tarkastaan koevihkoja. Paljon oli kysymyksiä ja kommentteja illan aikana jokaisella esittää.

Kouluverkkoasiaankin saatiin vihdoin kauan kaivattu oppilasraja. Esitin että koulujen oppilasmäärät tarkistetaan syyskuun 20. päivä vuosittain. Koulu jatkaa jos oppilaita on vähintään 25 tai oppilasennuste näyttää selvää kasvua lähivuosina.

 Kaija kannatti esitystä, äänestettiin missä ps ja keskusta äänesti puolesta, kok ja sd vastaan. Kd tyhjää. 5-3 (yksi tyhjä). Näin kyläkouluilla on taattu työrauha kuluvalle ja seuraavalle lukukaudelle. Sinä aikana pitää jokaisen kylän selvittää tahtotila koulun jatkolle, jos oppilasmäärät on hiemankin likellä tuota 25. 

 Toivotaan että muutkin tulosalueet on tavoitteissa pysyneet kokoustaessaan.

Avainsanat: budjetti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini