Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

37

Torstai 27.9.2012 klo 22.03 - T.Roskala


 Nyt sitten numerot jaettiin. 37 osui omalle kohdalleni. Helppo Liverpool-fanien muistaa Martin Skrtelin pelinumerosta:)

Seutuun olin saanut vastauksen Kujanpään Laurilta. Odotinkin jonkinlaista vastinetta mielipide-sivun tekstiini, mutta se (taas kerran) yllätti että demari ehdokas puolusti aidosti vasemmistoliittolaista ja kokoomuslaista. Ei tälläistä lojaalisuutta olisi voinut uskoa vielä pari vuotta sitten:)

Ainakin toistaiseksi vapaassa Suomessa mielipidevapaus on mielestäni ihan yksi tärkeimmistä perusjutuista. Sitä ei saa mennä rajoittamaan kuin vain silloin jos se on vaaraksi jollekin, loukkaavaa, rasistista ym.

Mutta sellainen ei kyllä vetele, että hallituspuolueet alkaa kehottamaan olemaan hiljaa valtakunnanpolitiikasta kuntavaalien alusajan! Ihan järjetöntä jo ajatuksena. Ensin munitaan oikein urakalla ja sitten siitä ei saisi kansalle puhua. Eipä tietenkään että sama meno voisi häiriöttä jatkua.

Kyllä teoistaan pitää vastuu pystyä ottaan:olkoon ne epäonnistuneet sitten miten pahasti tahansa. Kansahan sitten vasta päättää, että haluaako se jatkaa samalla linjalla vai haluaako se taas elää Suomessa tavalla millä se on elänyt vuosisadat ennenkin. Huolehditaan ensin omasta kansasta ja sen jälkeen vasta laitetaan rahaa muualle jos sitä ylimääräistä on. Vaalitaan omaa kulttuuriamme ja sopeutetaan siihen vierasta sopivassa määrin eikä suinkaan yritetä tehdä härmälandiasta jotain vieraiden kulttuurien epämääräistä soppaa jota kukaan ei hallitse.

Yksi tärkeimmistä vanhoista opeista on: maassa maan tavalla. Eli tänne tulevat sopeutuu elään niinkuin me täällä ollaan ikiajat eletty eikä suinkaan aleta meitä käännyttämään eläämään jonkun vieraan maiden ihmisten tahtiin. Tämä on ainakin tälläiselle yli puoli vuosisataa samoilla sijoilla asuneelle ihan käsittämätön homma. Onhan tämä kuitenkin meidän maa ja sellaisena tulee aina pysymäänkin. Sen on vihulainen saanut karvaasti kokea kun on onneaan koittanut.

Avainsanat: 37


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini