Yhteystiedot

Teuvo Roskala
Sävintie 65
38720 Vihteljärvi
0400 326635
http://www.roskala.com/
http://wihtis.com/
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala
http://www.facebook.com/#!/teuvo.roskala



Uutiset

15.10.2012Kurssi sojottaa kohti koillistaLue lisää »3.10.2012VaaligallupLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kouluverkosto on säilytettävä!

Tiistai 11.2.2014 klo 20.41 - Sivistyslautakunnan jäsen T.Roskala


Vuosi on vaihtunut ja ollaan jo hyvässä vauhdissa uuttakin. Nopsaan ne menee ja tahti tuntuu vain kiihtyvän.

 Politiikassa ollaan myös saatu koneet käyntiin. Valtakunnan tasolla alkaa pää tuleen vetävän käteen kun peräseinä uhkaa tulla vastaan. Iänkaiken ei ikäviä päätöksiä voi lykätä, vaikka osa olisi valmis jo hankalimmat asiat testamenttaamaan tuleville päättäjille! Osa taas katsoo että nyt on viisainta karistaa pölyt jaloistaan ja suunnata alemmas eurooppaa. Niin se menee, tanssi hallituksessa kun kaikilla on omat askelmerkit.

 Paikallisesti pidettiin jo toinen sivistyslautakunnan kokous ja päähuomio kiinnittyi jälleen kerran kyläkouluihin, vaikka huomattavasti isompiakin summia kokouksen alussa käsiteltiin.

Hapuan kyläkoulun lakkauttaminen ensi syksynä oli esityslistalla  ja sehän ei hyvältä ratkaisulta tunnu. Omassa puheenvuorossani perustelin koulun jatkamista sillä että Hapualla on oppilaita selkeesti yli sovitun oppilasrajan joka on 25. Olkoonkin että niistä on puolet keskustan koulun listoilla. Kuitenkin he ovat fyysisesti Hapuan koulussa joka päivä oppia saamassa. Oppilaat ovat dysfasiasta eli kielellisistä erityisvaikeuksista kärsiviä. Pidän kaikkia oppilaita ja kansalaisia tasavertaisina ihmisinä, enkä pidä tälläisestä luokittelusta. Kaikenmaailman kikkakolmosilla saadaan oppilasmäärät näyttämään erilaisilta kuin ne aidosti on. Pitää myös ottaa huomioon miten erinomaisia tuloksia Hapulla ollaan saatu aikaan. Koulu ja ryhmät siellä on juuri oikeankokoisia dysfaatikoille.

Kannattaa ottaa myös huomioon että keskustan koulussa on alkamassa 7 miljoonan remontti ja väistötilat on edelleen osin hakusessa. Nyt ei pidä hötkyillä minkään toimivan kanssa. Hapua on hyvässä kunnossa verrattaessa nykyisiin julkisiin rakennuksiin Kankaanpäässä. Uusi peltikatto laitettiin juuri toissa kesänä.

Taloudellinen tilanne ei myöskään kannata tälläisiä kyläkoulujen lopettamisia. Niihin ei ole varaa  vaikka osalla tuntuu haluja olevankin. Viimeisin väitös (asiasta on monta tehty) oli summannut 270 lopetettua kyläkoulua ja 34 % oli menot lisääntyneet niissä kunnissa! Se niistä laskennallisista säästöistä.

 Lautakunta äänesti 5-3 sivistysjohtajan esityksen puolesta. Vastaan paikalla olevat Perussuomalaiset ja toinen Keskustalainen. Tästä asia etenee hallitukselle ja siitä valtuustoon. Nyt on Hapualaisilla se suuri momentum asioihin vaikuttaa.

Avainsanat: Koulu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini